Nyolcmilliónál jár a Watch Dogs

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 11.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft közzétette az első pénzügyi negyedévére vonatkozó helyzetjelentését, ebből derült ki, hogy a Watch Dogs ma már több mint 8 millió leszállított kópiánál jár. A kiadó természetesen a jövőben is számol a címmel.

Június 30-án ért véget a Ubisoft aktuális pénzügyi évének első negyede, ami még a kiadó becsléseit is felülmúlta: az elmúlt három hónapra 360 millió eurós forgalom jutott, ami 374 százalékkal jobb eredmény a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Nem nehéz kitalálni, a számokat a Watch Dogs megjelenése tolta meg, a játékból mára több mint 8 millió példányt szállítottak ki az üzleteknek. A Ubisoft már most beharangozta, hogy a Watch Dogs ezzel az egyik legfontosabb címévé nőtte ki magát, és a következő években is aktívan támaszkodik majd rá. (Zárójelben: a Ubinak a tavalyi üzleti évből legalább annyira hiányzott a Watch Dogs, mint amennyire most a hasznára vált.)

Érdekesség, hogy digitális fronton is erősödött a kiadó, éves szinten 149 százalékkal, 84 millió euróra nőtt a digitális játékaiból származó bevétel. A Ubisoft a free-to-play mobiljátékai mellett a Trials Fusion, a Child of Light és a Valiant Hearts: The Great War sikerét emlegette még.

A cég várakozásai szerint a brutális első negyedévet gyenge második fogja követni, 85 millió eurós forgalommal számol, ami 61 százalékos visszaesést jelent 2013 nyarához képest. Persze ennek is megvan az oka: míg tavaly a Splinter Cell: Blacklist, a Rayman Legends és a Just Dance 2014 is ebben az időszakban jelent meg, idén szeptemberig jóformán semmi érdemleges címe nem lesz a kiadónak.

44.
44.
Macifasz
#42: No offense, de semmi olyat nem mondott, hogy szar az AC...csak annyit, hogy nem kell tőlük elájulni. :-) Mellesleg - és ezt most nem bántásból - de ez a "ha nem tetszik, csinálj jobbat" a legszánalmasabb dolog, amit egy játékos mondhat egy másik játékosnak. :-D Vagy egy filmszerető ember a másiknak...de most komolyan. :-D Nekünk nem az a dolgunk, hogy jobbat csináljunk. ;-)
42.
42.
dragonkris2000
Jól mondja Macifasz te dcakee azt hiszed minden úgy van ahogy te mondod.Szar az ac?Akkor beszélj ha te már csináltál jobbat.Fogadjunk,hogy mivel a szexuális aktus kimaradt a WD-ból ezért utálod. Szegény gyerek nem érti,hogy nem körülötte forog a virág.Szégyen:(
36.
36.
Macifasz
#29: Te nem ájultál el a későbbi részektől, de ettől még hatalmas fejlődésen ment keresztül a 2. rész az elsőhöz képest. Amúgy meg mitől lenne a W_D fél kész szar? Azért túlzásokba se kell esni. ;-)
33.
33.
p3ti
Most szereztem be én is... majd vmikor sorra kerül. Eddig vegyes véleményeket hallottam róla, de majd alkotok róla sajátot is
29.
29.
Macifasz
#28: És honnan tudod, hogy egyszeri lesz? Az Ubi az AC sorozatnál is tanult az első rész hibáiból, és 100%, hogy a W_D esetében is fog. ;-)
26.
26.
Deft.
#25: ha nem javítanak a franchise megítélésén jó a ha felét elérik a második résszel
25.
25.
supair
#23: Sajnos mindenki a WD sorsára akar jutni.8 millió eladott példány után.....
24.
24.
Rakottkrumpli
#18: Nem is azt mondtam, hogy jó, de a WD-hez képest a gta 4 vezetési élménye felér egy szimulátoréval :D (na jó, túlzok)
23.
23.
Deft.
annyira nem lett rossz mint amilyen a fogadtatás sugallja, maguknak köszönhetik a negatív hangulatot a játék körül az egekbe felhúzott elvárásokkal, szerintem sok fejlesztő tanul belőle, akár fordulópont is lehet a marketing stratégia tekintetében a jövőre nézve, nem akarnak majd a WD sorsára jutni.
22.
22.
AnFionn
Jó reklámmal minden átlagos árut el lehet adni.
21.
21.
8 millió embert sikerült beszopatni (ezzel a szarral):D

Grat Ubi :D
19.
19.
Cristiano
GTA VA pC TÖBB fog fogyni
18.
18.
Macifasz
#14: Hát nem tudom, az én emlékezetemben a GTA IV-e kapcsolatban minden él, csak nem a jó jármű irányítás. :-D A fizika jóféle volt, de az irányíthatóság meg a kameramozgás botrányos. Az V. más tészta, ott javították a dolgokat...illetve majd PC-n kiderül, de PS3-on nem volt vele baj. :-D És amúgy a W_D se vészes ezen a téren. egyedül talán az indulásnál zavaró, hogy mindig padlógáza, kerékkipörgetéssel indulunk. :-D
16.
16.
Dark_Temptation
nekem is nehezemre esett a grafika szabályozása, és nem is fut annyira brutálisan (+30-50) fps talán highon ami néha néha lemegy, de én azt mondom, hogy igenis ez 1 jó játék lett és sokkal többet játszok vele mint a gta5-el... :D
15.
15.
MikelGun82
Ennyire még semmiben sem csalódtam. Talán a Cod: Ghost első benyomásához tudnám hasonlítani.
14.
14.
Rakottkrumpli
#8: Nem játszottam a GTA 5-el, de nem hiszem el, hogy ennél bénábbra meg lehet csinálni a vezetést... hazudsz! :D (ha meg olyan legalább a vezetés az 5-ben, mint a 4-ben, akkor meg főleg félrebeszélsz)
13.
13.
kopic
Nem lepődnék meg, ha később évente jönnének a folytatások…
A 2.rész még csak 2016-ban, de utána már évente (lásd: Assassin’s Creed sorozat)
12.
12.
DeathTiti
Remélem a a második része legalább annyit fog fejlődni mint az Assassins Creed 2 az elsőhöz képest.
11.
11.
Lauditore
#9: A gta5 már unalmas kicsit, persze ugyanúgy megveszem ps4-re de nem várok tőle sokat
9.
9.
GAMEROD
A tavalyi GTA5 csak egy pre Alpha volt, majd talán most jön az igazi.
8.
8.
Lauditore
Én csak a mulis elcsaláson lepődtem meg kicsit, de amúgy nekem nagyon tetszett. A vezetést mindenki fikázza, de sztem élethűbb lett mint a GTA5 ben :D (mondom ezt kb 260-280 óra játékidővel magam mögött)
7.
7.
zarándok
Én nem csalódtam benne annyira, persze vizuálisan jobbat várt mindenki, de a pofátlan megoldásokon kívül (pl. a visszaverődések teljes hiánya és a dinamikus fények minimális használata) nem volt vele baj, tipikus 2014es grafika, persze semmi next gen. Maga a harc rendszer nekem bejött, tetszett h rengeteg módon közelítheted meg a helyeket és likvidálhatod az ellent. A mellékküldetések viszont csapni valóak és repetitívek, ahogy azt már az Ubisoft-tól megszokhattuk. Szóval annyira rossz nem volt, de sajnálom előre, h AC szerű franchise lesz belőle, talán még a második rész jo lesz, aztán szép lassan elfogynak majd az ötletek.
6.
6.
Rakottkrumpli
Én megbántam... játékban ekkorát még nem csalódtam... Ez egy hulladék... A járművezetés, (ami a játék nagy részében szükséges) a leggagyibb, amit AAA-s címnél láttam valaha is, a harcrendszer szintén pocsék, a történet egyáltalán nem tudott lekötni. A hekkelés, meg kb csak egy csillivili reklámfogás, amivel ezt a semmilyen játékot valamilyenné tudták tenni... Vicc... Sokat védtem a játékot, de kár volt...
5.
5.
theo9311
Csatlakozom, beletelt egy kis időbe míg túltettem magam a downgradelt grafika okozta sokkon, de már beleöltem ~35 órát, és fennáll az esélye, hogy 100%-ig ki fogom játszani. Ha bejelentenek egy normális kiegészítőt még lehet a season passra is befizetek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...