Majdnem kirúgták Bobby Kotickot

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 20.
  • Biznisz
Link másolása
Majdnem kirúgták tavaly Bobby Kotickot, az Activision-Blizzard vezérigazgatóját. Persze nem a munkája miatt, Kotick a Vivendi vezetőivel kapott össze, méghozzá az utóbbi cég Activision-részvényei kapcsán.

A Bloomberg jelentése szerint tavaly majdnem kirúgták Bobby Kotickot, ahhoz azonban, hogy megértsük, miért, mélyre kell ásnunk.

Bár az Activision-Blizzard nevéből nem derül ki, 2008-ban úgy egyesült az Activision és a Vivendi Games, hogy a közös cégben a Vivendi szerzett többségi tulajdonrészt. Utóbbi tavaly gyakorlatilag kiszállt a játékkiadóból: a részvényei többségét eladta összesen 8,2 milliárd dollárért, ebből 5,83 milliárdot az Activision-Blizzard fizetett ki, 2,34 milliárdot viszont az ASAC II befektetési csoport, amit az Activision-Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick és az igazgatótanácsának társelnöke, Brian Kelly vezetett. Kotick és Kelly 100 millió dollárral szálltak be az üzletbe.

A Vivendinek viszont nem tetszett az ötlet, hogy Kotick ilyen szerepkörhöz juthasson, ezért eredetileg nem akart belemenni az üzletbe úgy, hogy Kotick vezeti az ASAC II-t. Ekkor kezdett elmérgesedni a vezérigazgató és a cég közötti helyzet, Kotick ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy lemond az Activision-Blizzard vezérigazgatói posztjáról, ha nem lesz az, amit ő akar.

A slusszpoén, hogy a Vivendit ez marhára nem érdekelte, és ebben az Activision igazgatótanácsának néhány tagja is együttműködött vele. Egy belsős, Kotick nélküli levelezésből derült ki, hogy a Vivendi pénzügyi igazgatója és az Activision igazgatótanácsának elnöke, Philippe Capron azt mondta, "boldogan, akár már holnap is" kirúgná, Frederic Crepin, a Vivendi ügyvédje pedig azt fűzte hozzá a dolgokhoz, hogy szerinte Kotick blöfföl, mert azt hiszi, a cég "nem merné elengedni". Richard Sarnoff igazgató a támogatásáról biztosította a többieket.

Végül, mint a mellékelt ábra mutatja, Kotick a helyén maradt, és az ASAC II-t is vezethette a Vivendi-részvények kivásárlása során. Ugyanakkor így is van épp elég baja: az Activision-részvényesek pont ezzel a témával kapcsolatban perelték be, mondván ő és Kelly jogtalanul és unfair módon húztak hasznot az üzletből. A fenti levelezés a per egyik bizonyítéka.

25.
25.
#21: Na mi van?
Anya visszaadta nyarra a szamitogepet?
De azota se novesztettel, agyat miota hal'istennek nem hanykolodsz itt.

"tanult, tapasztalt, tehetséges szakember"
Az esz es a tehetseg nem osszekeverendo a pofatlansagal es gerinctelenseggel.
Ez max feletek majomfalvan egy es ugyanaz.
24.
24.
Ghost26Dave
Szakember???Na mi a szakmája fasz szopás?Ezt azért nem mondanám annak.
23.
23.
Juha
Kirakatember, akit jól megtömnek (pénzzel is), aztán ha forró a talaj, akkor van kit bedobni a levesbe.
Végülis sokáig jól eléldegélhet így, de legkésöbb élete végéig, ha nem üt be a "krakhh".
(Most jólmegmondócsillagszemü kedvemben vagyok) :-)
22.
22.
kredencferenc
Hééé! Ez a fószer cseszte el a KODOT!
Amúgy egy kalappal se ér semmit ez a muki. Egy csapat főleg azokból áll akik az igazi munkát végzik. Aztán az ő nyakukon ülnek és híznak az olyanok mint ez! Ez a hír olyan mint mikor valami kivénhedt amcsi énekescsajok elkezdenek ruha meg egyéb boltokból lopni. Már a kutyát sem érdeklik aztán csinálni kell valamit, hogy fenntartsák az amúgy nem létező érdeklődést vagy csak szimplán bekerülhessenek az esti hírekbe. Röhej.
21.
21.
Bobby Kotick
#19: "Csak o abba a "korbe" tartozik akiktol nem lehet. "
Nem kell szégyenlősködni írd le nyugodtan milyen körre gondoltál:
Tanult, tapasztalt, tehetséges szakember. Abból tényleg kevés van.
20.
20.
DON GONDOCS
Jaj ne, az acti-blizzard hatalmas hibát követett el volna.
19.
19.
Pedig nem artott volna megszabadulni ettol a pedo szeru, szopottgomboc feju emberutanzattol.
Csak o abba a "korbe" tartozik akiktol nem lehet.
18.
18.
Extol
Ezek a gamer celebek vaze
17.
17.
bema695
nem tervezek Activision-Blizzard cumót venni az elkövetkezendő párezer évben, de ha publikussá tennék Kotick úr számlaszámát, utalnék rá egy tizezrest minden hónapban :DD
10.
10.
Irasalgor
Bárcsak kirúgták volna
8.
8.
kopic
Hírhez:
A picsába, hogy nem rúgták ki !:(
6.
6.
Elyas
Jó régi hír...
5.
5.
l4cyk4
"BRAVÓ ELLIS DEWALD!" BRAVÓ BOBBY KOTICK! BRAVÓ!
3.
3.
kazuma1989
Megtiszteltetès hogy az igazgató ùr is jelen van:)
1.
1.
Cristiano
nélküle szar lenen cég
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...