The Elder Scrolls Online - megyünk lopni

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 21.
  • Hír
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően a Bethesda megmutatta a The Elder Scrolls Online jövőjét az idei QuakeConon. A korábban már emlegetett Justice rendszert mozgás közben is láthatjuk. Hamarosan kedvünkre bűnözhetünk.

Talán az egyik legfontosabb bővítés a Justice rendszer bevezetése lesz a TESO-ban. A játékosok immáron különféle bűncselekményeket követhetnek (és szenvedhetnek) el az MMO-ban. A játékban hamarosan debütál a Thieves Guild, melynek tagjai a zsebmetszés és a besurranás mesterei lesznek.

A fejlesztők hamarosan megengedik majd, hogy NPC-ket öljünk, ám a gyilkossággal persze azt kockáztatjuk, hogy vérdíj kerül a fejünkre, s ha a városi őrök elkapnak, akkor komoly büntetésre számíthatunk. A strázsákat akár egy másik játékos is nyomra vezetheti. Aki orgyilkos szeretne lenni, jól jár, elvégre feltűnik a TESO-ban a Dark Brotherhood is.

Ami az új területeket illeti, az Imperial City végre bekerül a játékba, ám korántsem annyira gazdag és fényűző terület lesz, mint az Oblivionban, lévén Molag Bal fenyegetése ide is beette magát. A játékosoknak egy küldetésben el kell foglalniuk és meg kell tartaniuk a főváros különböző negyedeit.

Ezen felül a grouping rendszer és a kazamaták skálázódása és újrajátszhatósága is finomodik, illetve az ötödik frissítéssel bekerül az MMO-ba egy új veterán dungeon, a City of Ash is.

A PS4-es és Xbox One-os változatról továbbra sincsenek konkrétumok, a fejlesztők nem tudják garantálni a 2014-es megjelenést.

18.
18.
PiszkosFred
#17: De ha nem ragadsz le az alma es rizs lopasnal, hanem ideveszed majd a Tolvaj Cehe es a Sotet Testveriseg erkezo kuldeteseit, feladatait, elvarasait, sztenderdjeit (lasd egyjatekos TES hagyomanyok), akkor mindjart erdekesebb.

Sokan felreertik ezt a rendszert es az erkezesenek bejelenteset. Ez onmagaban csak egy lehetoseg, egy hagyomanyos TES ficsor bekerulese az mmoba (lopas, gyilkossag + kovetkezmenyei). Ez egy ures focipalya. Az elmeny akkor lesz az igazi, amikor megjonnek a "csapatok", a ket ceh. Mert, hiaba jonnek a csapatok, ha nincs hozza palya, ahol lehet jatszani...

Mindegy, nagyon sok ember, aki nem koveti a dolgokat azt latja, hogy "fasza, lehet olni, lopni, ki nem szarja ezt most le?". A tobbiek meg orulnek, hogy vegre bekerul ez a rendszer is - feltetelezve, hogy nem lesz elb...altazva.
17.
17.
Yetikoma
Háát ha ez kell a népnek...
Egyáltalán nem látom ötletesenk és érdekesnek ezt a rizst meg almát lopkodok rendszert.
A NPC letrollkodása meg aztán fenomenális, biztos emelni foglya a játék színvonalát.
16.
16.
PiszkosFred
#15: http://www.superdataresearch.com/blog/us-digital-games-market/
15.
15.
PiszkosFred
#14: Azert ez igy ebben a formaban nem teljesen fedi a valosagot :)

A superdata kimutatasa, elemzese a 2013-as bevetelekre vonatkozott, es ugy allitottak fel a listat is. Az ESO ekkor meg csak beta szakaszban volt, igy nem is kerul(hetet)t bele. Nem lehet egyelore osszehasonlitani a kettot, hovatovabb telejsen felesleges is, szerintem.

Az ESO jelenlegi kb. 772 ezres elofizetoi szam azert kerult bele megis a jelentesbe, mert honapok ota ezzel b*szogatjak oket (is), hogy mennyi az annyi. Foleg ugy, hogy ket p2p mmo is elindult, az ESO es a Wildstar, es mindketten a p2p mellett dontottek, ellentetben a konkurensnak tartott GW2-vel. A cikk is kiter ra, hogy jelen allas szerint jo dontes volt, mert jelenleg mukodik es megeri az elofizeteses rendszer. Hogy meddig, meglatjuk. Illetve, mindenki kivancsi volt a szamokra, mivel a Zenimax Media egy magankezben levo privat gazdasagi tarsasag, nincs negyedeves jelentesi kotelezettsege a reszvenyesek fele, mint a jatekfejlesztok, kiadok nagyon nagy reszenek eseteben. Ezert ha akarjak, sosem fognak errol nyilatkozi. Hogy miert nem, azt konspiralja ossze maganak mindenki, belatasa szerint.

De, mivel a superdata aranylag kozel van a tuzhoz, belso infok alapjan lehoztak ezt a szamot - amelyet a fizikai/digitalis eladasok es a mai mmo elvandorlasi trendek is igazolnak. De ennyi, egyelore ez igy keves ahhoz, hogy listaba allitsak. Arra jo viszont, hogy a szam a masodik honap utani allapot, vagyis az ingyenes elso honap utan ezek az emberek minimum maradtak egy honapot meg.

Majd 2014-ben kiderul, hogy a lista hanyadik helyere kerul, bar akkor sem fogunk pontos kepet kapni, mert vegre jon majd konzolra is a jatek. Leven, hogy az ujkori TES sorozat elsosorban konzolos jatek, ott produkalt hihetetlen eladasokat, az a celplatform is, nem a PC, az elofizetoi szam jovo ev elejen drasztikusan megugorhat. Ehhez persze az kell, hogy a maradek fel evben rendben menjen a konzolos fejlesztes.
14.
14.
Elyas
2.: igen egy felmérés volt az online MMO-k ról a teso asszem veri az swtort és ezzel talán a 2... Ami biztos hogy a wow az első több mint 7 millió előfizetővel
13.
13.
Ehrmahgehrden
#4: Túl sokat nem nézünk ki a korlátolt fajtádból, de azért látom a nickedet sikerült eltalálnod, gratulálok.
12.
12.
Adamknight
#9: Azért más p2p mmokhoz hasonlítva én is kevésnek érzem ezt a számot...
11.
11.
drat576
Azt igazán nem értem mért jár ekkora taps az NPC-k lemészárolásáért :))
10.
10.
drat576
#6: Én PC-s vagyok, de itt valami tényleg nem stimmel, mert valóban nagyon alacsony a frame-rate. Valakit ez zavar, valakit nem, ezért szerintem nem kell elküldeni valakit bizonyos helyekre ^_^
9.
9.
Hab
#2: Nem nagyon érthetsz az mmo-khoz ha ez a szám neked kevés.
Én most épp pihentetem a játékot, viszont legkésőbb akkor visszanézek amikor bekerült a justice system.
mestermagyar: itt nem feltétlenül azért lesz jó a lopkodás hogy meggazdagodj, bár remélhetőleg jól őrzött helyeken lesz 1-2 érték cumó is. Az új rendszer a Thief's Guild és a Dark Brotherhood felvezetése. A lényeg viszont hogy a játékosok beállhatnak az őrük közé, és így a PvE világban is esély nyílik egy kis PvP-re.
8.
8.
RayErizo
#6: Nem tudom miről beszél a csávó, de én akárhogy néztem szép volt annak a grafikája....
7.
7.
PiszkosFred
#2: Nagyjabol stimmel is, hiszen amcsiban 450k korul adtak el dobozos verziot. Digitalis minden mmo esetben 3-4x annyi, igy nagyjabol 1,4-1,5 millio peldanyban kelt el a a jatek. A lemorzsolodas 40-50% az elso honap utan, igy a masodik honap vegi 772k elofizeto realisnak tunik. Ha ezt tudjak meg tartani a konzolos premierig, akkor az szep teljesitmeny volna. Esely van ra, mert akik maradtak, azok mar nagyjabol tudjak, miert maradtak, illetve sokan ternek vissza jelenleg is ujabb 1-1 honapra, latva a kovetkezo tartalmakat.

A konzolos megjelenes es az ottani szamok szamitanak majd a jovot illetoen. Ha ott sikerul jo szamokat hozni, akkor orom es bodottsa'... ha nem, akkor ennyi volt a mese, jon a B2P vagy F2P, sok sok penzt beszedve a jatekosoktol, lasd az emlitett kimutatas beveleli listajat.
6.
6.
mestermagyar
#4: Elmennél légyszíves a büdös kurva életbe, miért kell folyton a grafikát néznie a konzolosoknakj? lol
5.
5.
mestermagyar
Az a gond, hogy ez is ilyen f2p színvonalú fícsör lesz. Lophatsz majd egy rohadt almát a legkeményebb harcosból maximum, és ezt még 20milliószor el kell ismételned hogy értelme legyen...
4.
4.
majomember
Faj a szemem az elso videotol, kb 20 fps-en docoghet :P Milfele igenytelenseg ez? Ja igen, ez a gloriuos PC master race ... :D
3.
3.
Extol
#2: Pedig Steamen is megjelent múlt héten, a játék mellett inkább a negatív vélemények a hangsúlyosak, lévén az elbaltázott marketingnek
2.
2.
Wr4th
annyira nem kapcsolodik ide de gondoltam megemlitem erdekesseg keppen h vhol olvastam miszerint nagyjabol 800 ezer aktiv jatekossal "buszkelkedhet"... kicsit keves :/
1.
1.
Cristiano
az ilyen játékba jó lopni mástól
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...