Balul sült el a PC-s Colin McRae Rally

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 4.
  • Hír
Link másolása
Egy hete jelent meg a Colin McRae Rally HD Remaster kiadása a Steamen, ám a rajongók felháborodva fogadták az alkotást, lévén a 2013-as mobilos cím silány minőségű portjáról van szó.

Egyes PC-s játékosok felháborodva fogadták az új Colin McRae Rallyt a Steamen, amit a Codemasters a népszerű konzolos cím HD Remaster változataként hirdetett. Valójában a tavaly megjelent mobiljáték silány minőségű portját adták ki újra PC-re.

A Colin McRae Rallyért 6,99 dollárt kérnek a Steamen, amely állítólag a 90 százalékos Metacritic értékeléssel rendelkező Colin McRae Rally 2.0 alapján készült. A klasszikus 2000-ben jelent meg PC-re és PlayStationre, az eredeti alkotást ismerők kezdetben örültek a nagyfelbontású textúrákkal operáló változatnak.

Az androidos és iOS-es verzióból azonban számos funkció hiányzik: az autókat nem szabhatjuk testre, néhány szakasz és verda kimaradt belőle (mi is 5.5 pontot adtunk rá). Látszik, hogy a játékot eredetileg mobilokra szánták, az irányítást és a menüt nem optimalizálták PC-re.

Több játékos is nemtetszésének adott hangot a játék steames oldalán, szerintük a "HD Remaster" kifejezés félrevezető, hiszen nem az eredeti Colin McRae Rally 2.0 felturbózott változatáról van szó.

11.
11.
shatterhand
#9: A hibákat persze le kellett írni, elvégre mégse írhatják oda,hogy "gyenge grafika ps2-höz képest mert ez csak psp átirat 1 az 1be". Ezt meg kellett említeni.
De ennél, meg a syphon filternél is le volt előre írva,hogy psp verziót átírják ps2re, de nem feltungolva,hanem csak simán arra is kiadják. Ezért nem is ért meglepetést szinte senkit. De aztán ezt annak rendje és módja szerint ps2-n kell pontozni (a gyenge látványvilággal együtt).

10.
10.
UrbyG
#8: De azt is hozzá kell tenni, hogy legalább nyomott áron került a boltokba, tehát tényleg nem árultak zsákbamacskát.
9.
9.
UrbyG
#8: Csak, hogy helyben maradjunk:
Nincs újítás
Gyenge átírat
Az eddiginél is csúnyább grafika
Lapos történet
Kivették a multiplayert
Ezt innen a GK-s GTA:LCS értékelésből copy/pasteltem.. :)
8.
8.
shatterhand
#7: Arra a gta-s morgásra én nem emlékszem. Mindenhol le volt írva,hogy az a psp-s változat lesz, nem lesz külön feltúrbózva ps2 szintre és a tesztekben is megemlítették.
7.
7.
UrbyG
Úgy látszik a játék ipar nem akar tanulni a hibáiból... Máig emlékszem arra a mélységes felháborodásra mikor a PSP-s GTA Liberty/Vice City Stories részeket kiadták PS2-re, szinte semmi különbséggel. Reméltem, hogy erre a kiadók is emlékezni fognak majd, de hát nem úgy tűnik... :S Továbbá a Codemasters a szememben már csak egy hatalmas csődtömeg ami halvány árnyéka régi önmagának... Évek óta nem élvezem a játékaikat. Az utolsó rész amit még élveztem is a Colin McRae Rally '05 volt. Bezzeg anno még fiatal koromban mennyit toltuk az első és második résszel, azok voltak a szép idők... Szomorú látni, hogy a Codemasters a "haladni kell a korral" kifejezést csináljunk gané portokat és pocsék folytatásokat mód értelmezi...
6.
6.
crytek
Jó lett alig várom hogy gamersgate-en is kapható legyen!
Minél több port jöjjön van sok jó mobil game!
4.
4.
Cristiano
inkább új nest gen be kéne új részt
3.
3.
Elmehet a zivataros faszba az aki az elso "mobil "aa" jatekot portoljunk pc-re" dolgot eloszor csinalta.
Bezzeg a where is my ..., meg a puding monsters az nem jott ki.
Nymorodnanak meg...
2.
2.
TheAxySnaker
Istenem miért, tudjátok mit most fogom szépen az 1000 éves karcos Colin 2 cd-t(Codemasters bestseller) berakom leporolom mellé az usb átalakítóval megáldott logitech driving force kormányt azt színtén a nagyon régit ami eredetileg ps2-höz volt és inkább játszom azzal.
1.
1.
godach
Általában kiállok a játékok és játékfejlesztők mellett (még a Rambo:The Video Game kapcsán is szánalmasnak tartottam a 2-3 pontot, hisz ennyire még az is játszható) de ennél a játéknál, főleg ilyen nagy Névnél és franchise-nál, teljesen egyet értek a rajongók felháborodásával.
Valami gyökeres változás történhetett a Codemastersnél pár éve, és nálam is mint ahogy jó pár gamernél lassan kezdi elveszíteni a több éves munka által megszerzett bizalmat. Folyamatosan tönkreteszik a címeiket és egyre lentebb adják. Nézzük csak meg, mit műveltek a Toca Race Driver sorozattal...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...