HWSW: Kicsit távolabbról tölt a Qi

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 5.
  • Hardver
Link másolása
Mintegy 5 milliméterről 45 milliméterre nőtt a Qi vezetéknélküli töltési szabvány hatótávolsága. Ez nem tűnik nagy előrelépésnek, a gyakorlati használhatóságot azonban látványosan kiterjeszti - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Qi (ejtsd: csí) vezeték nélküli töltési szabvány eddig csak nagyon kis, mintegy 5 milliméteres hatótávolsággal működött, ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a töltőnek és az áramot felvevő eszköznek érintkeznie kellett ahhoz, hogy a tekercsek között ekkora távolság lehessen és elindulhasson a töltés. Ezen változtat a szabvány vadonatúj, v1.2-es kiadása, amely már 45 milliméteres távolság áthidalására is képes, ezt az teszi lehetővé, hogy a szabvány a közvetlen indukció mellett már a mágneses rezonanciás indukciót is támogatja.

A fejlesztés nem tűnik nagy lépésnek, a technológia gyakorlati használhatóságát azonban nagyságrendekkel javítja. A szabványt támogatni kívánó étterem például nem kényszerül arra, hogy az asztalokba belevágja a töltőt, elegendő lesz az asztallap alá feltenni azt. Ugyanígy az autóban nem kell a telefont pontosan a töltő tekercsére tenni, elég, ha a Qi-kompatibilis tárolórekeszbe tesszük lazán az eszközt, ezt a Toyota, Jeep, Audi, Mercedes-Benz már be is építi újabb modelljeibe.

Még nincs vége a cikknek, az új fejlesztésről és a vezeték nélküli töltők szabványháborújáról a HWSW-n olvashatsz bővebben!

9.
9.
Hát igen, komoly előrelépés, persze figyelembe véve, hogy maga az alkalmazott technológia alapjait már 1830-ban lefektették. :)
7.
7.
patka21991
Mik fognak meg jonni? :-)
6.
6.
DeathTiti
Talán a következő generációs konzolok joystick-jába is kerül valami hasonló.
Jólenne végleg megszabadulni a kábelektől.
5.
5.
markoci555
Gondolom már rég csapatják a titkosabb helyeken a több méteres vezeték nélküli töltős cuccokat, csak biztos nem ipari gyártásra mert még nem kifizetődő.
4.
4.
LWTF
Azért ez nagyon nagy dolog. Enegia átvitele közvetlen kapcsolat nélkül...
3.
3.
mestermagyar
#1: Csak azt ne, azért mentem hardverra.
2.
2.
Chrome1986
Így már volna is értelme egy 10 ropis "fat boy" kiegészítőhöz. Csak a töltő közelébe teszem és tölt, nem pedig milimiéterre a töltő tetejére. Bár ennyiért ez így is sok kissé...
1.
1.
Unknown
Ezt olvasva olyan érzésem volt mintha elektron ülnék a suliban :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...