34 milliónál jár a Grand Theft Auto V

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
Veszteséggel zárta a Take-Two a 2015-ös üzleti évének első negyedét, az eredményei azonban így is jobbak a vártnál. A GTA V tovább erősödik, annyit szállítottak ki belőle a boltoknak, mint a kiadó többi játékából összesen.

Helyzetjelentett a Take-Two a 2015-ös üzleti évének első negyede kapcsán, ami áprilistól júniusig tartott. A kiadó bevétele éves szinten 5 százalékkal nőtt, 151,6 millió dollárra, miközben a vesztesége csökkent: tavaly ugyanebben az időszakban 47,1 millió dolláros mínusszal zárt a cég, most csak 11,2 millióssal.

Mivel a Take-Twónak nem volt nagyobb megjelenése a negyedévben, a számok érthetők, mégis, a kiadó szerint a vártnál jobb eredményeket sikerült elérnie, ami elsősorban a digitális eladásoknak köszönhető. A digitális forgalom éves szinten 43 százalékkal, 106,4 millió dollárra nőtt.

A negyedév legnépszerűbb játékai most is a szokásos slágercím-felhozatalból kerültek ki. Az NBA 2K14-ből mára több mint 7 millió példányt szállítottak ki a boltoknak, a Civilization V-ből 6 milliót, a BioShock Infinite-ből közel 7 milliót, a Borderlands 2-ből pedig 10 milliót - utóbbi egyben a 2K Games legsikeresebb játékává vált. Azonban ezek összesen sem hozták a Grand Theft Auto V teljesítményét: a játékból több mint 34 millió példány került ki a boltok polcaira, és még meg sem jelent belőle a PC-s, a PS4-es és az Xbox One-os változat.

Nem véletlen, hogy a Take-Two a jövő márciusig tartó üzleti évre erős számokat vár: a GTA V-tel, a WWE 2K15-tel, az NBA 2K15-tel, az új Civilizationnel, a Borderlands: The Pre-Squel!-lel és a februárra csúszó Evolve-val részvényenként 1,35-1,45 dolláros bevétellel és 80 centes-1-05 dolláros nyereséggel számol.

19.
19.
GAMEROD
A veszteség nem ráfizetést jelent, hanem csak ennyit hogy kevesebb volt a bevétel mint az előző negyedévben.
18.
18.
vwxyz
Hát meg is értem, ha a "2015-ös üzleti évének első negyedét" veszteségesen zárta a Take-Two, elvégre még meg se történt. Eltudom képzelni mennyire nem örülhettek ennek a hírnek a befektetők, hogy a Take-Two már előre tudja, hogy 2015 első negyedéve az veszteséges lesz! :S

:D:D:D
16.
16.
Juha
Mondjuk a cikkböl kérdéses, hogy a jövöre várt eredményt prognoztizálták (elvileg 2014 van, ha jól tudom), vagy a jelenlegit.

Egy cég simán lehet veszteséges átmenetileg, lehet betoltak x milliót egy új fejlesztésbe, és kész... Nem kell itt elöadni a nagyhalált egyböl.
14.
14.
FrankBlack
#10: Ja, én meg még ennél is jobban örülnék annak, ha olyan lenne, mint a IV-hez, amit készítettek Realistic driving n Flying mod:

https://www.youtube.com/watch?v=w4owoMdT53w
13.
13.
SwordFish
#12 Nincs még megjelenési dátum. Idén ősszel annyi biztos.
12.
12.
fehergeri
ps4-re nem tudja valaki ,hogy mikor adják ki??
11.
11.
Cristiano
pc-re biztos sok fogy majd
10.
10.
dzsiádzsó
#7: A jó az lenne, ha pc-n nem ez butított törésmodell és irányítás lenne, hanem a régi IV-é..
9.
9.
kulajo
#8: úgy van jó lenne már egy kis bankrablás
8.
8.
KeXxX
#7: ja.. nem lenne rossz már egy kis bankrablás. Remélem szeptembertől vagy októbertől (1 éves lesz az online) lesznek új dolgok. De mondjuk egy sztori DLC-nek is örülnék :)
7.
7.
kopic
Jó lenne, ha Rocksar a Gamescomon bejelentené, hogy jönnek a kaszinók, meg a Heist küldik a GTA Online-hoz.:S
6.
6.
kazuma1989
Rèszvènyt?:)
3.
3.
fojesz
Nem volt új megjelenés, és ezek az eladások sem mind ebben a negyedévben történtek, a GTA V például egymillióval javított az előző negyedévhez képest - így kell nézni a többi számot is.

A játékok fejlesztését közben finanszírozni kell, ha nincs, ami ellensúlyozza ezeket a kiadásokat, veszteséges lesz a cég - de csak átmenetileg. A végső cél az, hogy a teljes üzleti év legyen nyereséges.
2.
2.
Ilyen eladasok es bevetel mellet, hogy a kikurt g@cibe lehet valami veszteseges meg ha minden masra ra is pacsal (pedig nem)?
Gondolom van 30 fonok min. 1 millas (dollar) eves fizetessel, pro merci+lambo/veiron/ferrari a segge ala, meg 2 honap ceges nyaralas a majmoknak mondjuk a titanon, ufo kurvakkal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...