YouTube-funkciók a Twitchben

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 7.
  • Hír
Link másolása
Habár még mindig nincs hivatalos állásfoglalás arról, hogy a Google megvette a népszerű videóstreames szolgáltatót, a YouTube befolyásáról már egy sor apróság tanúskodik. A jogvédett zenéket is elnémítják többek közt.

A Twitch felhasználóinak ezentúl jobban oda kell figyelniük arra, hogy milyen zenéket tesznek a gameplay videóik alá. Mától a szolgáltató átvizsgálja a rögzített videóinkat, és ha jogvédett zenéket talál, akkor automatikusan elnémítja a tartalmat.

A megkötéseket tegnap jelentette be a szolgáltató, miután partnerséget kötött az Audible Magic céggel, amely már évek óta dolgozik közösen a zeneiparral, pont a hasonló esetek elkerülése végett. Szoftverük át fogja vizsgálni az összes rögzített videót, és ha olyan zenéket talál alattuk, amely sérti a szerzői jogot, elnémítja azt a blokkot, ahol a dal található.

Az eljárás értelemszerűen nem vonatkozik az élő adásokra. Ha el akarod kerülni a hasonló eseteket, a Twitch néhány szabadon felhasználható zenei alternatívát is kínál.

Vége a szabadon rögzíthető adásoknak

Ezentúl a videóink archiválási lehetőségei is módosulnak, a Twitch megszünteti a "save forever" funkciót. Jelenlegi formájában a szolgáltató legfeljebb két hétig tárolja majd a mezei felhasználók adásait, az előfizetők és a partnerek teljes közvetítéseit pedig hatvan napig.

Ez nem hangzik túl jól, de ha a Twitch videoszerkesztőjével (lásd a fenti videót) összevágunk egy legfeljebb két órás anyagot, azt a végtelenségig eltárolhatjuk a rendszerben. Ha ez sem felel meg nekünk, a videóinkat immáron a YouTube-ra is feltölthetjük.

Amint az olvasható, a Google befolyása megkérdőjelezhetetlen, jóllehet, még egyik fél sem erősítette meg az egymilliárd dolláros felvásárlás hírét.

9.
9.
McDuff
#3: némá,itt egy Batman! mivan veled, nagyon el vagy tűnve :P se blog, se komment...
8.
8.
Effecta
A PS4-nél be van alapból nyomva az a funkció, hogy Twitch-en streameljünk. Ott már élő adásban némíthat/blokkolhat.
7.
7.
SLi
http://twitchviews.co.uk/
itt meg lehet nézni normális, eredeti hanggal a lenémított VOD-ket
5.
5.
anarchoid
twicsereknek jott mar level a nagytestvertol ;)

"..Starting today, Twitch will be implementing technology intended to help broadcasters avoid the storage of videos containing unauthorized third-party audio. We respect the rights of copyright owners, and are voluntarily undertaking this effort to help protect both our broadcasters and copyright owners.."
4.
4.
nyde
Szerintem baromira mindegy, mert az élő adást nem érintik ezek az intézkedések, visszanézni a több órás felvételeket meg úgysem szokták. Aki nem rántja le az anyagot későbbi montázsgyártásra vagy hasonló (ők a kisebbség), azokat nem fogja ez zavarni.
3.
3.
Batman
Hála istennek. Legalább szelektálva lesz az a sok szemét.
1.
1.
mestermagyar
Nagyon remélem, hogy az emberek irtózva takarodnak ettől a szolgáltatástól, hogy a gugli lássa, hogy ezt a korlátozást túlzásba viszi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...