Megújul a Nintendo 3DS, új gombok a fedélzeten

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 29.
  • Bejelentés
A Nintendo Direct legutóbbi, japán nyelvű adásában hullott le a lepel a 3DS és a 3DS XL új modelljeiről, amik jobb kijelzőt, új gombokat és egyéb újdonságokat kaptak. Európa csak 2015-ben kap belőlük.

Igazi meglepetéssel szolgált a Nintendo a rajongóinak, a 3DS-ből és a 3DS XL-ből is vérfrissített modell érkezik - ezek nemes egyszerűséggel a New 3DS és a New 3DS XL nevet viselik majd.

Az újdonságokról a legutóbbi Nintendo Directben hallhattunk először, ahol maga Satoru Iwata leplezte le őket. A New 3DS és a New 3DS XL egyelőre csak Japánban mutatkozik be, ott már október 10-én kapható lesz, a Nintendo brit részlege szerint Európa csak 2015-ben számíthat a konzolok bevezetésére.

De miért érdemelte ki a két gép a "new" jelzőt? Nos, a Nintendo nem egyszerű átfestéssel készült ezúttal, a New 3DS-ek tényleg sok változást hoznak. Például javított kijelzőt kapnak, itt már a 3D-s képet javított betekintési szög mellett bámulhatjuk, illetve több új gombot is üdvözölhetünk majd: az új vállgombok mellett jön a C-gomb is, ami második analóg karként hivatott funkcionálni. (Nevét egyébként a GameCube kontrollerén található C-stickről kapta.)


Az új 3DS-ekbe emellett microSD-kártya olvasót is szereltek, érdekesebb viszont, hogy NFC-vevőt is építettek beléjük - erre a közelgő Amiibo-figurák miatt volt szükség. További apróság, de az új modelleken - akár a régebbi mobilokon - előlapot is lehet majd cserélni, Mario, Peach és Animal Crossing mintájú például már biztosan lesz. (Októberben egyébként jön egy 3DS-es firmware-frissítés, ez az operációs rendszer témáját is testreszabhatóvá teszi majd.)

A New 3DS-ek érkezése apropóján a Nintendo azt is bejelentette egyébként, hogy a Wii-n bemutatkozott Xenoblade Chronicles a 3DS-re is megjelenik jövőre - ez a játék viszont csak a megújult kézikonzolokon tolható majd.

16.
zellaszlo
Sok előttem szólóval egyetértek
nos szerintem az lesz hogy mind a kettő vinni fogja a játékokat mivel 3ds cím
lesznek olyanok amik csak az new re lesznek kifejlesztve szerintem nem dobozos verzióban
vagyis szerintem nem kell félünk hogy nem gyártanak sima 3ds re játékot tovább
a new amibos funkciót fog kapni látszik is a logoból
https://www.youtube.com/watch?v=4EO6NsPqBRA
ebből a videoból kiderül hogy erre lesz kihegyezve a játékot meg megkapja a sima is
bocsánat az összevissza írkálásért elég fáradt voltam amikor írtam :D
15.
zola2000
Nem értem miért van felháborodás a nagyobb oldalakon, ez pont olyan, mint régen volt a DS, később erősebb procival a DSi. Nagyon kevés játék volt dsi exkkuzív, szerintem most is az lesz, hogy a játékok 3dsen futnak 30 fpsel, 3DSi-on meg 60 fpsel.
14.
Naridar
A Xenoblade nem ér ennyit. Ráadásul a traileren nekem gyanúsan lassú a játékmenet, biztosan gond lesz a framerate-tel, szóval egyelőre maradok a sima 3DS-emnél.
13.
myrte
Jaja én is most olvasom a nintendoland-en, hogy gyorsabb CPU van benne. Még királyabb játékok jöhetnek rá :D
Akkor ez most egy új generációs 3ds lesz?
12.
RangerFox
Ez érdekes. Megyek elmélkedni, hiszen új feldolgozóegységet is kapott állítólag az új 3DS. Én nem hiszem hogy két gépre fognak a fejlesztők optimalizálni...
11.
sloth
szerintem le kéne állmiuk
10.
SzDavid99
#8: Én is remélem, de a Wii tulajokat is otthagyta a Nintendo a szarban, pedig ők elég sokan voltak... Na mindegy, a konzol neve nem változott, maradt 3DS, úgyhogy igaza lehet ParprikaJancsinak.
9.
PaprikaJancsi
Én nem hiszem, hogy csak erre jönnének majd a játékok. Csak szerintem plusz funkciókat kapnak azok a vásárlók, amelyek ezt a kiszerelést választják. Ezt azért gondol, mert mikor kijött a Dsi, ami okosabb volt, mint a DsLite, de ugyanazok a játékok futottak mindkettőn.
8.
Birkazoli
#6: Több mint 40 millió 3DS tulajt remélhetőleg nem fognak csak úgy otthagyni a semmiben.:S Legalábbis én remélem.
7.
Azeroth87
Én is nemrég vettem egy 3DS XL-t, de ahogy elolvastam az újdonságokat nem fogott el az az érzés, hogy cserélni fogom... Nekem ez kevés.

(Nem hiszem, hogy csak erre jönnének játékok, a 3d, mint olyan meg számomra nem volt érdekes soha a készülékben, mindig kikapcsolom ezt a funkciót - gép is jobban bírja.)
6.
SzDavid99
Ha mostantól csak erre jönnek az új 3DS játékok, akkor én nagyon mérges leszek!!!
4.
ADMlN
Elmehet a Nintendo is bús p*csába! Alig pár hónapja vettem egy XL-t, erre most kitalálják, hogy "ja bocs, itt ez az új konzol és néhány játékot csak ezzel tudsz majd játszani!".
De gondolom valahonnan elő kell teremteni azt a sok pénzt, amit kihajítottak a Wii U-ra...
3.
simon 555
Most kajakra kiadnak egy új modellt a 3DS-ből és lesz olyan játék ami csak ezen játszható? Még jó, hogy nem vettem eddig...
2.
Ooorky
Karácsonyra akartam meglepni magam egy Zelda edition 3DS-sel, de most már megvárom az új verziót.
1.
p3ti
Azt hiszem akkor váltom a kis fehér 3DSemet egy nagyobb XL verzióra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...