E3 2014: Ezt mind bejelentette a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 10.
  • Bejelentés
Link másolása
"Ha ők nem élőznek, mi sem élőzünk" alapon nem liveblogoltuk a Nintendo E3-as műsorát, ettől függetlenül összeszedtük egy cikkbe azokat a bejelentéseket, amiket a konzolgyártó ma este ejtett meg.

A Nintendo idén sem tartott hagyományos sajtókonferenciát, ezúttal is egy spéci, Nintendo Direct-szerű műsorral készült a rajongói számára. Általában véve elmondható, hogy a cég kevés meglepő bejelentéssel rukkolt elő, de láthatóan igyekezett, hogy ne csak a jól bejáratott címei kerüljenek előtérbe. A showt itt nézhetitek újra:

A főszerepet természetesen az idei év egyik legfontosabb Nintendo-címe, az új Super Smash Bros. kapta. A játék kapcsán bejelentették, hogy a játékosok Mii Fightereket is bevethetnek majd, ezek három kasztot képviselhetnek, illetve összesen harminchat különböző speciális mozdulatot használhatnak - a hangsúlyt persze az kapja, hogy maximálisan testreszabhatók. A harcosok felhozatalához egyébként csatlakozik Lady Palutena és (valószínűleg) Dark Pit is.


A játék Wii U-s változata karácsonykor érkezik, míg a 3DS-es kiadás a tervezettnél később, október 3-án landol a boltok polcain.

Fontos bejelentés, hogy a Super Smash Bros. lesz az egyik első olyan játék (a másik a Mario Kart 8), ami támogatni fogja a Wii U Amiibo nevű NFC-figuráit - ezek megjelenése szintén az év végén várható. Ezekről egyébként már beszélt korábban a Nintendo, de csak most mutatta meg őket élesben is: a figurák lényege, hogy mindegyik képes oda-visszafelé kommunikálni a Wii U-val, így ha hozzáérintjük például az egyiket a GamePad NFC-olvasójához, az adott karakter megjelenhet a vele kompatibilis játékban, majd játék után minden statisztikánkat és eredményünket ugyanígy elmenthetjük a figurában.

A műsor alatt egy sor fejlesztés alatt álló játékot is bemutattak. Végleges címet kapott az új, Wii U-exkluzív Yoshi-játék: a Yoshi's Woolly World 2015 első felében jelenik meg - a Kirby's Epic Yarn fejlesztői készítik, nem meglepő módon hasonló a tematika. Kétfős kooperatív is lesz benne.

Saját játékot kap Captain Toad, a Wii U-exkluzív Captain Toad: Treasure Tracker különböző fejtörőket tartogat a játékosok számára, a megjelenése idén karácsonykor várható.

Kaptunk egy kis ízelítőt az új The Legend of Zeldából (bővebben), illetve a Bayonetta 2-ből (bővebben), illetve megjelenési dátumot kapott a Pokémon Alpha Sapphire és a Pokémon Omega Ruby: mindkettő november 21-én jön a 3DS-re. A The Legend of Zeldát és a Dynasty Warriorst keresztező Hyrule Warriors szeptember 26-án jön, és Midna, illetve Zelda hercegnő is játszható lesz benne - ebbe is került kétfős játékmód.

Bemutatkozott a Kirby and the Rainbow Curse, ami 2015-ben érkezik a Wii U-ra. A gyurmás körítés mellé a Nintendo olyan rajzolós játékmechanikát passzintott ezúttal, mint amilyet a Nintendo DS-es Kirby's Canvas Curse-ben is láthattunk.

Jön a Xenoblade Chronicles X, amit korábban csak X-ként emlegetett a Monolith Soft. A megjelenése 2015-ben várható, Wii U-ra.

Igazak voltak a pletykák, tényleg készül a Mario Maker, a Wii U-s játékban Super Mario-pályákat készíthetünk, méghozzá úgy, hogy a klasszikus játékok grafikai elemeit és az új játékok grafikai elemei is felhasználhatjuk majd. A megjelenése 2015-ben várható.

Végül, de nem utolsó sorban bemutatkozott a Splatoon, ami egy könnyed, összesen nyolc játékost egymásnak eresztő multiplayer TPS lesz. A rajzfilmes grafika mellé ember-tintahal hibrid főszereplők járnak, akik különböző színű festékkel lövöldözhetnek - a csavar, hogy nem egymásra, hanem a pályára, és a meccs végén az győz, aki nagyobb területet színezett be a terepen. A festék ráadásul egyéb dolgokra is jó: az ellenfelek lassabban haladnak a mi színünkön, mi pedig tintahal formában lényegesen gyorsabban csúszhatunk előre rajta.

A Nintendo ezek mellett több más bejelentést is megejtett, de ezeket már a bemutatója után. 2015-ben jön a Wii U-exkluzív Mario Party 10, szintén Amiiboo-támogatással:

Szintén Wii U-ra és szintén 2015-ben jön az új Mario vs. Donkey Kong.

Emellett kiderült, hogy Miyamoto mester három kísérleti, GamePad-orientált projekten is dolgozik, amik közül az egyik egy új Star Fox.

14.
14.
Norbiii
#6: Oksa, várom, azt majd nyomunk egy kis multit. :d
13.
13.
Hát most már tényleg vennem kellene egy Wii U-t, a Splatoon eszméletlen poén, szanaszét festékezni a pályát TPS-ben :-D hatalmas! Végre megint valami innovatív, nem a szokásos lődözés. Ez a felhozatal tetszik, plusz a Bayonetta 2 és a korábbi Sonic All-Stars Racing Transformed, ez már három cucc amikkel heteket el lehet lenni :)
12.
12.
Gamelord
#9: Kinek mi az érdekes, meg a jó. Ez szerintem az egyik legjobb E3 volt a Nintendo fanok számára. Őszintén szólva én egy ps4 xbox one mellett hamar megunnám magam, van 1-2 cim ami érdekelne. De még a Pc-n is már ott tartok, hogy jóformán semmi új játék nem köt le, mig wii u-n körülbelül 10 játék KELL.
11.
11.
petimanus
Az a Hyrule Warriors eszméletlen jól néz ki. Mindig is a Zelda játékok miatt sajnáltam, hogy a nintendo kimaradt az életemből. Eszméletlen menőn néz ki. Remélem az újszerű játékélmény mellett megmarad a régi hangulatú történet és narratíva is. : D Ha nem is lesz Wii U-m, de a neten mindenképp megnézem a végigjátszásokat, hogy lássam, mire mentek az új irányvonallal : )
10.
10.
DON GONDOCS
Na hol van az Ubisoft bejelentse a már kész játékait? Mert így már az Eshop kínálatába se férnek bele a játékai főleg amilyen minőségben és áron árulják azokat.
9.
9.
Sun9us
Azért az durva, hogy a Wii U legérdekesebb címe,(Bayonetta) az a másik két konzolon, egy uborka szezonbeli erős közepes játék.
8.
8.
daenath
Hat, mint retro N kedvelo, ettol a felhozataltol nem rohanok WiiU-t venni, sejhaj hol van mar a Nintendo :( egyre jobban csalodok :(
7.
7.
LargoPlanet4
Nekem a Splatoon tetszett a legjobban, de a többi is elég jó.
Ha lenne Wii U-m tuti beszerezném a Yoshi's Woolly World-ot, Zelda-t, Captain Toad-ot és a Kirby-t is.
6.
6.
hheemmoo
Norbiii ha meg van a gép írok aztán indulhat a csapatás
5.
5.
Cristiano
4.
4.
Norbiii
#3: Helyes döntés! :D
3.
3.
hheemmoo
Xenoblade! Eddig nem vettem wii u-t de így már meg van a motiváció! Wii re szerintem a legjobb játék volt minden téren. Nagyon kiváncsi vagyok! Ezért veszek egy Wii - U t.
2.
2.
Norbiii
Ja és Mario party 10, hát ez nagyon király.
1.
1.
Norbiii
Király felhozatal, na végre, hát ilyen játékok kellenek! A legjobban a Yoshi-nak örülök, és végre lesz egy külön játék a Nintendo Toad-al, a gombával is, hát azt is nagyon fogom várni. Kirby is lesz, építgetős Mario, verekedős sikercím, Zelda, csúcs az egész, és végre valamelyest kihasználják a gamepadot, valahol nem is kicsit! :D

Na lesz mire gyűjtögetni, félrerakni, mert ha ezek kijönnek, ajaj...XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...