HWSW: Vezetőt váltott az Angry Birds fejlesztője

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 2.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Új elnök-vezérigazgatót nevezett ki a finn Rovio, amely az Angry Birds játékokkal robbant be a köztudatba, a csúzliból lőtt madarak sikerét azonban azóta sem tudta megismételni - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Az Angry Birds alighanem a mobilos videojáték-forradalom egyik első zászlóvivője, a madarakkal való lövöldözést alighanem mindenki kipróbálta már legalább egyszer, aki okostelefont vett a kezébe az elmúlt öt évben. A fejlesztő Rovio jó néhány bőrt lehúzott a játékról, a sorozat sikerét azonban nem tudta megismételni.

Valószínűleg nem közismert, hogy a Rovio 2009 decemberében megjelent sikerjátéka, az Angry Birds a 2003-ban megalapított cég ötvenkettedik kiadott szoftvere volt. A játék villámgyorsan ért el óriási népszerűséget, letöltések száma meghaladta az egymilliárd darabot, kis túlzással nincs olyan okostelefon a világon, amelyre ne lett volna feltelepítve legalább a sorozat egyik része. Az Angry Birds játékok sikerét meglovagolva a Rovio plüssjátékokat, társasjátékot, könyveket, sőt, még italt is kiadott - a cég árbevételének majdnem fele része ma ezekből folyik be.

Oké, de ki a cég új fejese?
Olvasd el a HWSW cikkét, abból kiderül! 

4.
4.
Yagami Light2626
#3:Szerintem egyeltalán nem fos. Jobb mint a Minecraft az biztos
3.
3.
br1Koo
Nekem már a könyökömön jön ki ez az angry birds.. borzasztó fos az egész brand komolyan :D
2.
2.
GAMEROD
Ilyen egyemberes játékok fejlesztőiknek még vezetőjük is van? Mert nem hinném hogy többszáz fős brigád dolgozott volna ezen a sorozaton.
1.
1.
És innentől, Peaceful Birds lesz a sorozat folytatásának címe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...