Egy nap alatt megtérült a Destiny 500 milliója

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 11.
  • Biznisz
Link másolása
Alaptalanok voltak a félelmek a Destiny premierjével kapcsolatban, az Activision bejelentette, hogy a Bungie játéka 500 millió dolláros forgalmat termelt az első nap, így minden idők legjobban nyitó új frencsájzává vált.

Brutális sikernek bizonyult a Destiny. Az Activision 500 millió dollár értékben szállított le kópiákat a boltoknak, amely megegyezik azzal az összeggel, amit a kiadó a játék fejlesztésére és marketingjére költött. Magyarán: a Bungie alkotása egy nap alatt visszahozta a költségeket.

Hangsúlyoznánk, hogy a forgalom csupán a leszállított példányokból jött össze, nem pedig a ténylegesen eladott kópiákból. Ettől még rekordernek számít a Destiny, amely a legjobban nyitó új cím a játéktörténelemben, valamint az első napot nézve a legtöbb digitális letöltést magának tudható konzolos játék.

Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója így nyilatkozott a kedvező eredményről: "Ez az újabb iparági mérföldkő is mutatja, hogy az Activision senki máshoz nem foghatóan készít kasszasikereket. A Destiny sikere és a Blizzard Entertainment Hearthstone-ja is igazolja, hogy egyedi képességünk van a legsikeresebb szórakoztatóipari termékek előállítására."

Az Activision Publishing fejese, Eric Hirshberg szerint sokan nem hittek abban, hogy a Destiny kifizetődő lesz, de már első napi eredmények a kiadót igazolták.

Közben az iparági elemző, Colin Sebastian osztott szorzott és arra jutott, hogy az premier napján nagyjából 9 millió darabot értékesítettek a játékból.

A Destinyre tehát ráharaptak a vásárlók, hasonló első napi sikereket csupán a Grand Theft Auto V mutatott fel 800 millió (amely egy jól bejáratott frencsájz), illetve a Call of Duty: Black Ops II a maga félmilliárd dollárjával (szintén).

Köszi, kopic!

38.
38.
kristof97
#36: A GTA 5 sem? http://www.businessweek.com/articles/2013-09-18/grand-theft-auto-v-is-the-most-expensive-game-ever-and-it-s-almost-obsolete itt azt írják, hogy 115 milla volt a fejlesztés, és 150 milla a marketing. Persze, ott is oda van írva, hogy állítólag, de abból a játékból azért kinézném, hogy az tényleg került 115 millióba.
37.
37.
Stranger
#35: Ja, miután kiderült h 6-7 pontos játék lett már tényleg ciki volt nekik. Eddig jó volt marketingszövegnek.
36.
36.
spidey
BTW szakértők szerint Kotick mondott egy szép, nagy, kerek, becsült számot, amit az egész franchise-ra költenének, beleértve az összes extra tartalmat, DLC-ket, folytatásokat, évekre előre számolva a szerver hosting költségekkel stb. Az összeg figyelemfelkeltésre jó volt, ha másra nem is. Egyetlen játék tényleges fejlesztése sem ért el soha 100 millió dollárt sem. Ha a World of Warcraft az eddig eltelt 11 év alatt belekerült volna ennyibe, az Activision Blizzard már régen telekürtölte volna vele a sajtót. Ez pedig egy közepesen egyszerű online shooter, nem egy MMO...
35.
35.
spidey
http://www.gamespot.com/articles/destiny-budget-nowhere-near-500-million-bungie-says/1100-6420802/

"Back in May, Activision Chief Executive Officer Bobby Kotick revealed that the publisher will invest $500 million in Bungie’s upcoming shooter, Destiny. Since then, that figure has been associated with the development and marketing budget of the game, but Bungie recently said it isn’t accurate."

De ne zavarjanak a tények.
34.
34.
Sechu
#30: Aha, csak a konzolos verziót lopod, a pc-st nem...
Ezt magad sem hiszed...
LOL
26.
26.
Sir-Vival
+: Harcrendszer, újdonság ereje.
-: Nincs benne annyi, mint egy mmo-ban
25.
25.
crytek
Remek, akkor akár pc-re is méltóztathatnának kiadni...
24.
24.
anarchoid
igy lvl20-on szepen lassan kinyilt a jatek, elejen ures halo klonnak tunt .. de mar latom szepen van benne mit csinalni ;)
23.
23.
Stormblast
Az első videók alapján én sem hittem benne, de láttam streameket , és nagyon bejött
21.
21.
Zelgadis187
Lehet vezetni fog a brit toplistákon.Ha nem akkor meg se veszem.
20.
20.
Slan
#13: Itt bejelentkezel: https://live.xbox.com/hu-HU/Home
A saját fiók menüpontnál az előfizetések alatt kiírja.
19.
19.
gamer21
Remek , akkor most már semmi akadálya sincs , hogy ki hozzák PC re is !!!!
18.
18.
Enslice
PvP -t láttam streamen, leginkább a D3 "PvP" -re hajaz csak itt nem spellek vannak hanem aki előbb leszúrja a másikat, az nyert. Gagyi. Aki MMO -zni akar annak irány a WoW. Egyébként is az MMO=MMORPG, ebben mi az a RPG? Csak nem az az elbaszott talent rendszer amire még egy jól kinéző menüt se tudtak ráhegeszteni. Ennyi pénzből ez több mint szégyen. Mehet ez is a többi "MMO" mellé, lásd. a legutóbbi példát: TESO.
17.
17.
Cristiano
15.
15.
Streetwiser
#12: Egy bolond százat csinál.... mentsen minket az ég :)
13.
13.
akifourteen
Egy kis segitseg kellene,hol tudom megnezni meddig ervenyes a gold elofizetesem ?
10.
10.
greenmelon
9.
9.
Ruga
bungie*
Kérdésedre ps3-4, x1-360 platformok.
8.
8.
Ruga
Két napja játszom vele, óvatosan dícsértem eddig, mert csak bíztam benne és ismeretlenül nem találgatok. Szép lassan kúszik be fejedbe és áll össze az egész egy elképesztő Játékká! Emelem kalapom a bugie előtt! Már rég volt, hogy alig vártam, hogy letudjam a kötelező napi teendőimet és leülhessek játszani, pedig nem vagyok egy mai gyerek.. :D
7.
7.
akifourteen
#6: X1,x360,ps3-4. Egyenlore ezekre.
6.
6.
greenmelon
Kicsit lemaradtam a játékkal kapcsolatban, ne kövezzetek meg miatta. Most ez milyen platformokra jelent meg?
4.
4.
leilu
Akkor lehetne is adni féláron:D
3.
3.
MikelGun82
Nem is véletlenül :) Kicseszett jó! Olvastam ilyet, hogy: csalódtam. Volt Alpha teszt, volt zárt és nyílt Béta, ennél több mi kell még, hogy vki dönteni tudjon??? :D Semminemjómár :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...