Nintendo Wii U - a 3DS is lehet kontroller?

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 14.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, ez a nap a hardveres pletykáké: állítólag a 3DS-t is használhatjuk majd a Wii U kontrollereként, igaz, ezt a lehetőséget egyelőre csak az új Super Smash Bros. fogja támogatni.

Kyle McLain az alábbi fotót lőtte fel a Twitterre, és csak annyit kérdez vele kapcsolatban: "Megőrültem, vagy ez tényleg azt jelenti, hogyha a 3DS-edet csatlakoztatod a Wii U-hoz, kontrollerként is használhatod?"


Nos, úgy tűnik, igen. Mi nem tudunk japánul, de mások igen, és azt mondják, az van a 3DS képernyőjére írva, hogyha a 3DS-t a Wii U-hoz csatlakoztatjuk, akkor nemcsak a kézikonzolon tárolt karaktereinket vihetjük át a nagygépes változatba, de magát a kütyüt is használhatjuk kontrollerként.

A "karakteres" dolgot is megmagyarázzuk: az eddigi infók alapján a fícsör csak az új Super Smash Bros.-szal kompatibilis, igaz, a Nintendo még nem mondott semmit hivatalosan, szóval elképzelhető, hogy más játékok is támogatják majd az újdonságot.

A Super Smash Bros. egyébként október 3-án jön 3DS-re, Wii U-ra pedig karácsonykor érkezik - az előbbi demója szeptember 19-én válik letölthetővé.

15.
15.
ShitgunWarrior
#7: Én az AC 3-at wii un kb. gamepadon nyomtam végig. Az optionsban be lehet állítani. Lehet erősen félreértelek, de megírtam.
11.
11.
Norbiii
#10: A 3DS-t valóban nem ismerem testközelből, a gamepadot meg igen. Egyetértek, a gamepadnak azért maradnia kell, rengeteg lehetőség van benne. Viszont az talán megfontolandó, h a 3DS-t összekötnék a Wii U-val, de ha nem kötnék össze azzal sem lenne semmi gond, ha kihasználnák a gamepadot, ha meg összekötnék, akkor jó lehetne mondjuk multiba tolni, vagy valami ilyesmi. Ezer féle jó ötlet létezik, csak meg kell találni a legjobbat.
10.
10.
myrte
Szóval, aki nem ismeri a 3DS-t és a gamepadot, az ne írjon hülyeségeket. Egy olyan pici érintő kijelzőn megnézném, hogyan lehetne raymand legendsel játszani...(az érintés vezérelt pályák).
9.
9.
myrte
A gamepadnak nagyobb a kijelzője, nagyobb a felbontása. Ráadásul abban van NFC, nem úgy mint a 3DS-ben. Lehet vele TV-t irányítani, és ahhoz, hogy a wii játékokat tv-off módban toljad, szintén gamepad kell. Szóval egyértelműen különbözök a kettő.
Itt csak annyi pluszt ad, hogy ha rendelkezel 3DS-sel, akkor nem kell egy plusz kontrollert venned a WiiU-hoz.

A ps4 vita stream a hálózaton keresztül működik, annak csak a stabil wifi jel határa szabja meg a korlátait. Más technológia. A Nintendo nem akart a routerrel szenvedni. Ha xar routered van, akkor a felhasználó élmény csökken (rossz a stream).
8.
8.
MrLentoFan
#5: "Ha meg összekötik, akkor meg minek a Wii U gamepad?" Szerintem ezen ők is elgondolkodtak!
7.
7.
aordog
Hmmm. Érdekes. Nekem a gyüjteményem részét képezi a AC3. Elvileg lehetne 3D-ben nyomni, de sajna 3D TV-m nincs, így ez kimaradt...
Szóval, ha valamilyen úton, modon ez 3DS-én működne, akkor le a kalappal. Vagy...modjuk WiiU-n nyomnám, de persze az asszony nézi a TV-t..fogom a 3DS-t..egyik kijelző a játék, míg a másik a wiiu gamepadot felváltja.
Nagyszerű lenne...
Ezek után már csak egy olyan Update kell, amivel a konyhába is kitudok menni a gamepaddal, mert jelenleg ez nagyon gyatra. ( állitólag a PS4-Vita stream sokkal jobban bírja)
6.
6.
Norbiii
#5: Basszus 2x ment el, elnézést.
5.
5.
Norbiii
Akkor már csak két kérdésem van: Miért nem kötik össze véglegesen a 3DS-t a Wii U-val? Ha meg összekötik, akkor meg minek a Wii U gamepad?

Örüljön a nép, és lehessen használni mind2-öt. xd
4.
4.
Norbiii
Akkor már csak két kérdésem van: Miért nem kötik össze véglegesen a 3DS-t a Wii U-val? Ha meg összekötik, akkor meg minek a Wii U gamepad?

Örüljön a nép, és lehessen használni mind2-öt. xd
2.
2.
mestermagyar
WTF. Emberi multitasking, 3 képernyő egyszerre? :D

Ha nem adják egy vagyonért, és a "tablet" helyett adják árváltozás nélkül, akkor van jövője. Ennek legalább nem a legesleg fosabb gagyi képernyője van. Poénos lenne egy merge 2 eszköz között.
1.
1.
Birkazoli
Igen, a Magyar Nintendo is elismerte, hogy kontrollerként is lehet majd használni. Hírükből idézném: "Ha pedig van 3DS-ed és szereted a Smash-t, van még egy nagyszerű friss hírünk: a játék Wii U változatához a 3DS-edet is használhatod majd kontrollerként, így akár 3 barátoddal együtt is multizhatsz anélkül, hogy plusz irányítókat kellene vennetek!"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...