Rettenetesen szerepel az Xbox One Japánban

  • Írta: Arell
  • 2014. szeptember 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Üres sorok és csend fogadta azokat, akik szeptember első hetében Xbox One konzolért indultak a japán műszaki cikkeket árusító üzletekbe. A helyzet azóta sem javult a konzol értékesítése kapcsán, sőt ha lehet, még rosszabb.

Már az indulás sem volt könnyű a Microsoft next-gen konzoljának az ázsiai szigetországban. Tolongó tömegek helyett lézengő emberek, üresen álló, elkerített sorterelők és csend fogadta azokat, akik a szeptember eleji start idején személyesen kívánták beszerezni a készüléket a műszaki termékeket forgalmazó üzletek egyikéből.

Az Xbox One az első négy napban Japánban mindössze 25 674 darab értékesített példánnyal büszkélkedhetett a 127 milliós országban, mely eredmény jócskán elmarad az Xbox 360 2005-ös indulásakor két nap alatt elért 60 000-es eladásához képest.

Ez persze még mind semmi ahhoz mérve, hogy a rá következő két hétben mindössze 3 015 Xbox One fogyott, miközben a PS3-ból kétszer, a PlayStation 4-ből pedig nyolcszor annyi talált gazdára ugyanebben az időintervallumban.

Az utóbbi hét ráadásul ennél sokkal szomorúbb értékeket mutat, a Microsoft platformja ugyanis csak kicsivel több mint ezer dobozzal csökkentette a porosodó készletek mennyiségét.

96.
96.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Az Xbox szárnyalni fog a csíkszeműek körébe. Jön a Minecraft anime edition. Lesöpörjük a Sony-t.
92.
92.
Exorcist
Ennek a konzolnak is minimum kétszer erősebbnek kéne lennie... Vagy most komolyan van olyan aki erre számított? Én nem.
91.
91.
szeparatista
XBOX CLASSIC. ez volt a konzol.3-4 euros játékok százaiból lehet válogatni.120-as vinyót a gépbe oszt jónapot.
ami ma van az dömping.elk_rvult az egész játékipar.konzolok egymás hegyén-hátán,futószalagon érkező klónozott játékok.PS4-et megéri venni a visszafelé kompatibilitás miatt(persze van néhány exkluziv progi minden vasra ami kiemelkedik a trutymóból) lényeg hogy nem kell túlerőltetni a dolgokat.1-2 régi progit mindig megkíván az ember (chrono cross,metal gear,ff) bill gates meg kínlódjon a nextgennel ahogy akar.
86.
86.
bane
#76: Kedves TheDeathFlash!
Ne haragudj még mindig, de kivel kellene rivalizálnia? Attól, mert te szereted a konzolod attól még el lehet ismerni nyugodtan, hogy egy ligában mozognak!
Igazából beakartam szólni, hogy ilyen helytelenül megírt hozzászólást még életemben nem láttam, de nem tettem és nem is fogom, de arra kíváncsi lennék, hogy mi a jó istenről írsz, hogy ennyiszer pontot nyomsz a szóköz helyett? :D
85.
85.
bane
#75: Terjeszteni kell az igét! Ha bunkó vagyok azzal, csak azt érem el, hogy jókedve lesz, hogy felidegesített. Higgadtan megcáfolni minden "hülyeségét" sokkal jobb érzés.:)

Ezt ajánlanám egy két fórumozónak!:)
81.
81.
p3ti
#78: BTW. nézd meg a Wii -t. Kb. 5 vagy 10x gyengébb volt mint a PS3, mégis abból fogyott a legtöbb a gen. végén. Ez természetesen nem azt jelent hogy ugyan ez lesz az XO -nál is, hanem hogy csak egy szűk réteg gondolkodik ilyen begyepesedetten mint te, a többiek meg csak simán szeretnek a játékokkal játszani - ennyi. Megint jössz a statisztikai adatokkal, meg hokizol a pixelszámokra - ha ennyire fáj neked a látványvilág, akkor játssz a PC -n - probléma megoldva. A PC erősebb, és nagy valószínűséggel sokkal szebb grafikai teljesítményre képes mint bármelyik konzol, viszont had döntse már el mindenki hogy mit tart szórakoztatónak és kényelmesnek.
80.
80.
p3ti
#78: Édes istenem..... megint ez a PC szlogen - ennyi erővel minden hírnél nyomhatnál egy ctrl c,ctrl v -t is.
78.
78.
dzsiádzsó
#74: Hát ez hatalmas blődség barátom! X1 klasszisokkal gyengébb GPU-val jön, miközben spóroltak a RAM-al (ddr3+ felesleges esram bonyolítás) többek között ezért nem fut 1080p-be kb semmi, ami meg igen, mint Forza 5 csak olyan utópisztikus technológiákat nem ismer, mint az élsimítás... De ne aggódj pár év és a ps4 se fog, ha mégis konzolra vetemednél mindenképp a ps4-et javaslom. Mondom ezt nagy x360-osként, pár már pc-n tolok mindent, nem véletlenül...
77.
77.
supair
#76: Az írás helyessége sok mindenre rámutat.
Jelen esetben az IQ béka segge alá eső bitrátáját mutatja........
76.
76.
TheDeathFlash
Annyivan kedves Bane hogy nem kell sem rivalizálni csinálja a ms.azt amit.szeretne.és.ne a sonyt próbálja lenyomni.És azért mert te helyesen írsz attol még nem leszel menőbb mert beszolsz erre.Én irok hibákkal ennyi
75.
75.
supair
#62: Ezt adom neked bane.!!!!!!
Én már nem tudnék ennyire higgadtan válaszolni............nekik.
74.
74.
DON GONDOCS
Most pont úgy muzsikál az XO mint kezdéskor a PS3 csak ott más gond is volt (Cell processzor, 1 év lemaradás) Utána így konzol generáció végére mesze a legjobb címeket tudta felmutatni a ps3. Ennek flnylben ugyanezt várom az XO-tol.
73.
73.
Naridar
Egyelőre még egyiket sem érdemes szerintem megvenni, ugyanis nagyon kevés játék érhető el rájuk és méregdrágák. A mostani eladások még csak a hardcore MS/Sony rajongók számát tükrözik, valódi összehasonlítás legkorábban szerintem 2015 végén lesz lehetséges, ha nem 2016-ban, vagy amikor már 80 ezer Ft alatt is hozzá lehet jutni.
71.
71.
amperovszki
#6: ja, majd elfelejtettem:

gogogo, Cristiano, we're standin' on the same side of justice!

yeeehaa!!!
70.
70.
amperovszki
én mint az ilyen pitiáner konzolos PS4 v XBO viták felett álló PC Master Race pártatlan és büszke tagja, konzolok szempontjából ezt tekintem mérvadónak úgy jó messziről:

PS4 Official Launch Commercial: http://www.youtube.com/watch?v=s0d9d-cdxhk
69.
69.
Stranger
#58: Szerintem ez nem igaz. A legjobb lenne ha a konzolok megszűnnének és velük együtt az exkluzivitás/gagyi portolás/túlhájpolás is. De lehet választani, 6 gépet vegyen az ember vagy 1-t.
68.
68.
kopic
#60: TheDeathFlash: Ne aggódj, az új Tomb Raider csak ideiglenesen lesz One/360 exkluzív.
67.
67.
godach
Én tökéletesen meg voltam elégedve a Classiccal is és a 360-al is. Sosem versengtettem a PS3 vagy 2-vel. Azok is vannak/voltak. Viszont most az One, ténylegesen gyengén muzsikál. Eddig minden exkluzív (amik miatt szinte minden konzolt megvettem az elmúlt 10-15 évben) vagy jön vagy jött PC-re. Egyedül a Forza ami érdekel, de abból még itt van a polcon a 2-3-4, Horizon is a polcon. Tehát, egyszerűen nincs ott az a miért, ami a PS esetében. Ha összejön a pénz és megtehetem hogy új konzolt vásároljak, eddig nagyon úgy néz ki hogy 80%-ban a PS a nyerő.
66.
66.
greenmelon
#64: Ezt add már elő minden konzolos hírnél, kérlek.
65.
65.
BandiSecurity86
Februárban vettem egy Ps4.Nagyon elvoltam vele mostanáig legalább 10 játékot végyig toltam a masinán.Valami viszont végig hiányzot ez alatt a 7 hónap alatt,és ez nem más mint 360 megismert Online barátaim.Kb 1 hete van One,(Becsereltem egy új One ra a Ps4 em),de gyakorlatban külömbséget nem látok a 2 gép között grafikailag!A Ps4 érezhetőbben gyorsabb gép menü szinten értendő!Az one visszont színesebb hivogatóbb menüvel rendelkezik online kihegyezve,de a Ps4 mellett viszont sokat nyomhat a latba,hogy ott mindent megtalálsz egyben nem kell kerezsgélni.Ami furcs volt nekem a Ps4 en az leginkább az,hogy ott mintha teljesen máshogy szocializálodtak volna az emberek.Nem kell roszra gondolni!Nekem volt kb 40 ismerösőm,de mindig az volt az érzésem,hogy ebből kb 31 úgyanaz az ember.És sose láttam hogy menének a partik a régi ps3 sok közőtt sem.Nekem ez volt a fő indók amiért váltottam,na meg a régi boxos arcok akik nem jöttek át a Py4 re :)
A február nálam huzzós lesz,miven jön majd a Bloodborne és ha jó lesz tuttira akkor vennem kell majd megint egy Ps4 sajnos nem sajnos,ez van ........
64.
64.
dzsiádzsó
Engem önmagában az lep meg bármelyik konzolt egyáltalán még veszik!
Xboxone-t inkább zérónak kéne hívni! Egy 220e számítógép teljesítményét hozza, a Forza5-ös csodánál, ppedig már 3 éve előbbre tart szint bármi komolyabb pc-n. Elsimítás 2x ha van, a kocsin a környezet tükröződése kb 30x30-as pixelmozi, a töltési hosszabb, mint F4 x360-on, popuppol, egyszerűen katasztrofális, hogy ílyet új generációnak hívnak.
Ezzel a konfiggal teljesen nevetséges a két gép, mi lesz itt pár év múlva? Mi kerül ezen 130e Ft-ba? Már a konzol eladásán is keresni akarnak? Anno X360 már akkor többmagos procival jött, amikor pc-n még semmi ilyesmi nem volt, ezr generációt a konzolokból kihagyom, köszönöm szépen ezt nem toljátok le a torkunkon kedves kapzsisoft, és a sanyi ps4 se fogja sokáig húzni a 1,5x teljesítményével (X1-el szemben) sem.
62.
62.
bane
#48: "de a microsoft nagyon mellé lőtt hogy rivalizálni akart a Sonyval."
miért kivel kellene versenyezni-e? Hűtőgépekkel? Az elöző generációban nagyon szépen bejött nekik.
"Ha fele ennyi idöt és pénzt belefektettek volna a konzol tökéletesítésébe mint.a marketingbe akkor.simán lehetne.egy.szinten a ps4gyel."
Meghibásodásról nem igazán lehet hallani(talán volt egy a XO-nál, de ugyanúgy volt már a PS4nél is(ha valaki tud valamit írni erre az érdekel) ), akkor mi az, hogy "több időt és pépnzt kellett volna bele fektetni a marketingbe meg a gép tökéletesítésébe"? o.O és Marketingről beszél(nem tudom, hogy PS4es vagy csak, hogy mellette érvelsz) egy PS-es?! Arra a talán perces reklámokra valaki emlékszik, amikor a Sony fejesek csak megmutatták, hogy "gyerekek ilyet a Micronál nem lehet a PS4pedig lehet!"
"Az a baj hogy.az MSnagyon pénz éhes."
A PS+ miért lett fizetős? Az előállítási költségek csökkentek már a PS4nél(volt róla cikk), akkor miért nem csökkent az ára?(Xo-nak is csökkent már biztos)
Nem Pénz éhesebb, mint például a Sony, csak a For the Players szlogent benyalta mindenki!!!
"A felhozatal meg.mind kettő gépnél még gyér,de még is több fogy a.ps4ből ezen azért érdemes elgondolkodni."
Azért fogy több, mert a Micro kommunikáció szar volt és egy gyengébb, nem játékra fókuszáló gépet láttak az emberek(a bejelentéskor). Most ez már annyit javult, hogy legalább csak gyengébb gépet látnak, de amúgy szerintem annyival nem gyengébb, mint aminek beállítják. Plusz azért fogy több, mert az excluvie dolgokkal a Sony nagyon oda tett a generáció végén és ez elég pozitív dolog.:)
61.
61.
Exorcist
Félnek hogy kilesi őket a kommandó. Azért. :D
60.
60.
TheDeathFlash
De hát a tomb raider ha jól tudom ps1en debütált...Igy elfordulnak attol ami felemelte a címet,mert az MS több pénzt adott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...