Swatting áldozata lett a Bungie fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 10.
  • Videó
Link másolása
Amerikában bevett szórakozási forma, hogy vicces figurák felhívják a 911-et, vészhelyzetet jelentenek és kommandósokat küldenek haragosaik lakásába. Pont ez történt a Bungie egyik vezetőjével is.

A swattingról, mint jelenségről nem is olyan régen mi is beszámoltunk. Akkor egy gyanútlan Counter-Strike-játékos esett áldozatul ellenfele szívatásának. A dolog lényege, hogy az egyik játékos a kényelmes székéből csak felhív egy számot, és a Twitchen élőben végignézi, ahogy a másik oldalon játszó ellenfelét néhány perc elteltével a földre kényszerítik és megbilincselik.

A múlt héten a Bungie egyik vezetőjét tréfálták meg a Washington államban található Sammamishben. A betelefonáló szerint az úriember túszokat tart fogva otthonában, mire a SWAT támadásba lendült, betörtek a fejlesztő lakásába, miközben egy helikoptert is a helyszínre küldtek.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a bejelentő szerint a fejlesztő puskával tartotta sakkban családját, az udvaron pedig robbanószereket rejtett el, ám 20 ezer dollár fejében elengedné szeretteit. Miután a kommandósok biztosították a terepet, hamar rájöttek, hogy az egész hóbelevanc egy átverés. Szerencsére a Destiny fejlesztője nem sérült meg az akció közben.

Mégis ki lehetett a rejtélyes telefonáló? A yard úgy véli, az elkövető szintén a játékiparban dolgozhat, esetleg az érintett munkatársa. Ha a fickó személyazonossága kiderül, 5000 dolláros bírságra és egy év börtönre számíthat.

16.
16.
Pizza74
#1: Mond, hogy adóhátraléka van a szomszédnak. Perceken belül körbeveszik a házat!
13.
13.
Ehrmahgehrden
#10: Vajon ha főhősünk egy köztéri telefonfülkéből hívta volna a zsarukat, le tudták volna nyomozni akárhogy is ?
12.
12.
br1Koo
#9: Nincs tisztában, aki ezt kitalálta valószínűleg egy játék előtt durrogó szerencsétlen lúzer, aki a másikat legyőzni másképp nem tudja, ezért próbálja azt megszopatni. Az ilyen embereket nem börtönbe zárnám, hanem lelőném, mert az egész társadalom az ilyenek miatt romlott, meg bizalmatlan.
11.
11.
akifourteen
Biztos csalodott a Destiny-be DD.
10.
10.
markoci555
Most bárki elhiszi, hogy nem tudják lenyomozni ki jelentette be?
9.
9.
Chrysh
Remélem aki ezt a faszságot kitalálta, tisztában van azzal, hogy a hülyesége miatt azt a mozgósított erőt abban a pillanatban egy valódi helyzethez is kihívhatták volna, ami így nem történhet meg....
8.
8.
Hát a pofám leszakadna, ha ilyet csinálnék. Gratulálok...-.-
7.
7.
Thor Odinson
Amúgy az a kemény, hogy ez ellen a rendőrség nem sokat tehet. Hiába sejtik, hogy a bejelentés hamis, nem tehetik meg, hogy nem vonulnak ki a helyszínre a helyzetnek megfelelő felszerelés nélkül. Veszélyes játék ez, hiszen a fegyveres erők figyelmét is leköti, csökken az aktív szolgálatban mozgósítható létszám és még civileket is veszélyeztetnek. Erre sokkal komolyabb büntetés járna.
6.
6.
#2: Általában ezek pénzbüntetést kapnak, persze 10.000 dollár sem kevés, de börtön még így csak ezért nem volt. Akkor volt börtön, amikor például ez a Matthew Weigman több mindent követett el, és egész rendszert csinált ebből. Most ülthet a barom egy szövetségi börtönben...http://www.fbi.gov/news/stories/2013/september/the-crime-of-swatting-fake-9-1-1-calls-have-real-consequences/the-crime-of-swatting-fake-9-1-1-calls-have-real-consequences
5.
5.
sinister
jajj a bulvár...még nem világos, hogy ez csupán a marketing része, vagy tényleg megtörtént. a Counter Strike ügy is nagyrészt kamu volt, bár az tény hogy nyilván büntetendő.
2.
2.
névtelenség
Hány évre is vágták rács mögé azt a taknyos kis gecit, aki legutóbb ilyet csinált? 5? Az is csak a monitor előtt volt legény, a bíróságon meg taknyanyála egybefolyt a bőgéstől.
1.
1.
H3NTAi
Itt megy az elmult 1-évben többször bejelentettük, hogy a szomszéd ittas állapotban veri a családját... És semmi sem történik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...