Újra tízmilliós táborral büszkélkedik a WoW

  • Írta: Arell
  • 2014. november 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Masszív előfizetési csúcsot regisztráltak a Warlords of Draenor kiadása után, mellyel a World of Warcraft aktív tagjainak száma ismét tízmillió fölé ment. A népszerű MMORPG-nek utoljára két éve volt ennyi aktív felhasználója.

A World of Warcraft felhasználóinak tábora ismét elérte és meg is haladta a tízmillió előfizetőt - jelentette be a Blizzard Entertainment a Warlords of Draenor, a játék ötödik kiegészítőjének megjelenése kapcsán. A múlt héten megjelent, legújabb addonból eddig közel 3,3 millió példány fogyott, ami a jelek szerint minden jelentős régióban egy seregnyi új vagy visszatérő követőt is hozott a népszerű MMORPG részére.


"Izgatottak vagyunk, hogy ennyi játékos lépett a játékba a Warlords of Draenorban a kiadás első napján, és tölti élvezetesen az idejét az új tartalommal" - mondta Mike Morhaime, a Blizzard Entertainment társalapítója és vezérigazgatója. "Rengeteg kemény munkával és szenvedéllyel készítettük el ezt a kiegészítőt, és hálásak vagyunk a felhasználók kedves szavaiért és támogatásáért, amit a World of Warcraft iránt tanúsítanak."

A masszívan többjátékos fantasy szerepjáték előfizetőinek száma júniusban 6,8 millióra csökkent, majd bár októberben visszatért 7,4 millió főre, a jelenlegi létszámot utoljára a Mists of Pandaria kiadásakor érte el 2012 szeptemberében. A legnagyobb mennyiségű játékost számláló időszakot a WoW 2010 októberében zárta, mikor összesen körülbelül 12 millió előfizetés volt aktív és ami szorosan együtt járt a Wrath of the Lich King kiegészítő kínai kiadásával.

Köszönjük a hírt, Kupai97!

60.
60.
isaac024
#58: Inkább maradnál csöndben, ha nem tudod elfogadni hogy nincs igazad.Igen, ha több ember hatékonyan akar együtt dolgozni, csapatban gondolkodni, akkor közösséget kell kialakítaniuk játékon belül....Ebben semmi rossz sincs. A WoW-ot ellenben te úgy állítod be, mintha csak ez okozna függőséget... Az hogy ezzel játszik a legtöbb ember a világon, még jó hogy ebben nem csak az okos,sikeres, gazdag emberkék férnek el.Nézz csak utána ha nem hiszed el, PS4 kiadásánál egymást rabolták ki a bolt mellett az emberek mikor kiléptek.. Akkor most már a ps4 lesz az ördög találmánya? Várlak a kövi ps4 posztnál... Lehet, hogy untat a játék, én se játszok vele, csak nagy ritkán, de attól még nem lesz fos, mert neked nem jön be ez a műfaj/Nincs elég időd rá.Írj csak még kommenteket, ennél lejjebb már úgysem süllyedhet az emberek rólad alkotott véleménye.U.I.: Fáradt voltam, kapkodtam, javítás meg luxus ezen az oldalon. Szövegértésed fejleszd ha nem értetted amit mondtam.
59.
59.
bodortamas1
#54: A szövegértésed nem lehet valami jó.
"Ha a Diablo és wow között semmi hasonlóság nincsen barátom"
Ez sokkal inkább a GK hibája, mivel még mindig nincs szerkesztési lehetőség az oldalon. Az emberek alapvető tulajdonsága, hogy hibázásra fogékonyak, talán te még sosem írtál el semmit? A szöveg mondanivalója pedig teljesen érthető.

Mindig meglepődöm azon, hogy mekkora baromságokat tudsz írni. Minden játékban egy virtuális térben vagyunk egy virtuális karakterrel, ennél alapvetőbb példát már nem is tudtál volna írni, ez is tükrözi, hogy semmi ismereted nincs a WoW-ról, csak vakon, alaptalanul kritizálod. Érdekes, hogy akikkel találkozol és WoW-oznak, mind sikertelenek. Hmm... Milyen infantilis településen laksz te? Nekem vannak wowos ismerőseim, haverjaim, érdekes módon az egyikük sem számkivetett a társadalomból. A személyes ismerőseid biztos olyanok, mint te, így nem meglepő az állításod. Sőt, vannak nem személyes ismerőseim, akikkel csak wowban beszélek, és abszolút jó fejek, jókat beszélgetünk. Persze biztos vannak hülyék is, ez nem vitás, minden játéknak megvannak a maga "vérpistikéi", az ilyenekkel szimplán nem kell szóba állni.

#55
"Ellenben a wowban meg komplett közösségek élnek virtuálisan,"
Első olvasáskor erre ez volt a reakcióm: wtf
Ez igen, szóval azok a komplett közösségek a wowban végzik a mindennapi teendőjüket? Ekkora orbitális baromságot még nem hallottam, de jót nevettem rajta :D Elképzeltem, ahogy a kaposvári református gyülekezet tagjai reggel belépnek a játékba, beköszönnek guild chatbe, a lelkész meg Stormwind City közepén állva yet (vörös kiemeléssel) prédikál. "És ne feledjétek, a jószívű adakozót szereti az Isten... 100 gold / hét"
Bizonyára nem ilyesmire gondoltál, de hülyeséget is írtál, úgyhogy hülyeséggel válaszoltam.
54.
54.
selejtes
#52: ne haragudj ezt a mondatod nem teljesen értem, hogy "Ha a Diablo és wow között semmi hasonlóság nincsen barátom" értelmetlen már nem azért.
Amúgy eddig akárhány wow-ost ismertem személyesen azok mind valahogy sikertelenek voltak a való életben, érthető is, hogy az ilyen egyedeknek függőséget okoz egy olyan játék mint a wow, mivel ott egy virtuális térben virtuális karaktereket bábként mozgató hús-vér emberek közt az lehet aki csak akar, tud érvényesülni, lesznek sikerélményei is, ha már az életben nem lehetnek. Na most vigyorogj, de úgy őszintén, kérlek, na csókollak.
53.
53.
-O.B.-
A játék nálam már három éve elvesztette a "varázsát" amikor videóval igazoltuk, hogy xy-on játékos csaló, és még is minket bannoltak... Mert mi ezt szóvá tettük.
52.
52.
isaac024
#45: Szegény gyerek ennyi hülyeséget összehordani pár szóban :DD Ha a Diablo és wow között semmi hasonlóság nincsen barátom ;) Grafika kidolgozatlan? Biztos rossz a szemed, unreal 3-al kíváncsi vagyok 200 player meddig maradna a monitorodon mielőtt elfüstölne a géped.Aztán a számok se hazudnak had jegyezzem meg: Nem azért játszik ezzel az mmorpg-vel a legtöbb ember mert kénszerítik őket :) Gondolkozz el egy kicsit ezen, meg hogy a véleményed nem feltétlenül fogja tükrözni a játék valós értékét, és a benne rejlő potenciált ;) Csókollak :*
48.
48.
Lorthirash
#45: Pont azért volt most újítás draenorban mert már a felhasználók többet várnak kicsit de alapvetően szép volt a régi wow is.
47.
47.
Lorthirash
#45: Tévedsz barátom fogalmad sincs az mmorpgről, hogy az miről is szól.
Egyébként meg tényleg nem tudom mikor nézted meg WoWot de már senki se mondhatja azt rá hogy csúnya.
46.
46.
Stranger
#45: Én úgy tudom, hogy a grafikán azért javítottak párszor. Pl. ebben az új kiegben is új karaktermodelleket kapott a játék.
Egy MMORPG pedig több mindenben különbözik egy single player vagy akár coop RPG-től. Úgy kell felépíteni a játékot, hogy több százan is játszhassanak egyszerre... és ehhez ezernyi másfajta rendszer kell. Egyébként ha már WoW, én azt sajnálom, hogy minden kiadó azt akarja lemásolni és sorra jönnek a theme park MMO-k. Jöhetne már egy igazi nyitott világú játék, ami normálisan fel is van töltve tartalommal. És nem arról szól az egész, hogy menjünk instázni, stb.
45.
45.
selejtes
#43: Akkor ez most hogy van, amit abban a pár órában láttam a játékban karakterek, helyszínek, fák, épületek, npck stb. azok nem voltak kidolgozva, de ha még játszom vele 100 órát akkor ki lesznek ? okos vagy, jól van.
Kérlek a wow van a béka segge alatt igényesség terén.Példának hoztam fel a Poe-t, ott folyamatosan jönnek az újítások, "über questek",új skill-support gemek, tárgyak, tágítják a játék világát, és mindezért egy büdös forintot se kell fizessek+a grafikája is kibaszott szép, és részletgazdag.Egyszer nem éreztem azt, hogy unnám, még a játék elején se mikor még csak lvl1es voltam, mert képesek voltak olyan energiát beleprogramozni még a leggyengébb ütésekbe is amitől odaragadtam a monitor elé, hát még később mit tettek bele mikor már 2 support gemmel támogatom meg a skillem+passive pontokkal.Annyi a különbség, hogy az egyik mmorpg a másik meg sima, nagy ügy. Lényegében a műfaj ugyanaz.

#44
Miben is különbözik egy mmorpg és egy rpg? Mindössze annyiban, hogy a játékosok egyszerre vannak az adott játéktérben vagy maximalizálva van, hogy mennyien lehetnek bent egyszerre.Tehát ha nem is mmo-zok de rpgzek akkor is megvan az a tapasztalat ami alapján véleményt írhatok a wow-ról.
A baldur's gate gyönyörű úgy ahogy van, mert azt rajzolták.Az meg, hogy a wow 10 éven át nem cserélt grafikai motort miattatok van, a fanok miatt. Mivel a blizz látja, hogy a sok gyökérnek így is jó akkor mit szarakodjunk egy grafikai reformmal.Nem is hasonlítottam össze a diabloval te észlény, mindössze felsoroltam az rpg-ket amiket szeretek, és a BG is az te szerencsétlen.
Egyébként ha már nincs kellő mentális kapacitásotok, hogy ésszerű érvekkel támadjatok vissza, hanem csak a rosszindulat beszél belőletek akkor inkább mélyen kussolni kellene, mert innen is látszik mennyire a béka segge alatt vagytok agyban ti nagy wowos csírák. Na csá
43.
43.
bodortamas1
#39: "Ja és baromira untatott is mikor kipróbáltam."

Szóval játszottál vele egy alkalommal 1-2 órát aztán szevasz?
Most igazolódik be az, amit a 14-es kommentembe leírtam. A hozzá nem értők fanyalgása... Ha te a grafikára azt mondod, hogy szar, akkor semmit nem értesz a grafikához, mert a WoW látványvilága gyönyörű.
Még azt mondod, hogy kidolgozatlanok a karakterek, a pályák és a harcok. De semmi példa, semmi érv. Tehát te magad sem tudod mihez csatolni a kijelentéseidet, csak a többi fanyalgót copyzod, de fogalmad nincs az egészről. A WoW világát nem lehet megismerni egy kipróbálás erejéig. Ha neked ez igénytelen, akkor a többi rpg, amiket felsoroltál, a béka segge alatt nyomorognak.
42.
42.
selejtes
#40: ha igénytelen lennék akkor wowoznék.
Ott van a hsz-em végén nekem mi a jó, de mit is várok egy wow fantól...
Ránéztem, kb 15 éve volt ilyen grafika a játékoknál, nagyszerű
41.
41.
Lorthirash
#39: kíváncsi vagyok neked mi a jó?
40.
40.
Lorthirash
#39: Nézz rá Draenorra és nézd csak meg karaktereket meg a világot .......(látszik hogy nincs fogalmad az egészről) sokat újítottak most grafikán.
Te vagy az igénytelen a WoW grafikája nem véletlen olyan amilyen a blizzard egyszerűen szereti ezt a rajzolt stílust mellesleg és is, és szerintem sokan mások is így vannak ezzel.
38.
38.
toriell
#33: :D Szerintem meg a gyerek szó nálad kezdődik:D
36.
36.
Yetikoma
#25: Azt nemtudom hol aolvastam, de tisztán emlékszem, hogy azt írták valahol, hogy ez lesz az utolsó kieg mert a csúcson akarják befejezni, de nem kell agódni mert a szervereket működtetik még van rá igény.
Öszintén szolva ezt még a Titán lelövése előtt hallotam és azért tünt hihetőnek mert azt hittem nem akarnak a titának házon bellül ellenfelet.
De ha azt mondták kétévente lesz egy akkor az nekem ok :)
35.
35.
Pain
#33: Egy újabb ember, aki nem is ismeri a tartalmat csak leszólja a játékot :)
33.
33.
selejtes
soha nem fogom megérteni mit szeretnek a wow-on, szerintem nagy hulladék, és kurva gyerekes.
32.
32.
Pain
#30: Számomra is a Wow a legszórakoztatóbb játék PC-n. Mind történetben, mind tartalomban, mind minőségben felülmúl minden mást.
31.
31.
Lorthirash
#30: Ilyen nincs hogy legjobb Pcs játék nem lehet összehasonlítani egy fpst és egy rpg-t.
Az biztos hogy kategóriájában a WoW kiemelkedő.
30.
30.
Stranger
#27: Hát ha szerinted ez a legjobb PC-s játék nézz szét jobban a piacon...
29.
29.
toriell
#27: Pedig Sargeras lesz az utolsó FŐFŐ Boss majd:)
27.
27.
Elyas
Hát mivel csak pcre kijött játékból nagyon kevés van így csak a wow lehet a legjobb only pcs játék.

Amúgy a Sargeras mint főellenség storyt nagyon adnám :D

De megalapíthatnak új frakciókat is vagy az undeadek fellázadnak stb.
26.
26.
Deadpool
#14: Azért azt erősnek tartom, hogy PC platform legjobb játéka. A legjobb MMO, azt már inkább elhiszem.

Ami pedig a játékot illeti, biztos jó, ha ennyien játszák. Én személy szerint sose voltam WoW fanatikus. Nekem a Frozennél ért véget a sorozat. De az érdekelne, hogy miket is talál ki a Blizzard az új kiegekre. Hiszen Arthasnak vége, Deathwingnek vége, Archimond se él. Kik maradtak akkor még? Tichondrius él még? Esetleg talán majd az utolsó kiegben maga Sargeras lesz a főellenség :D
25.
25.
Megmondókapitány
#24: xDDDD és mégis kitől hallottad ezt a marhaságot.
Tavaly jelentették be, hogy mostantól gyorsabban (kb évente) jönnek majd az új kiegek, még Pandaria elején mondták, hogy már a következő 2 kieget is eltervezték, hogy mi lesz, és nem olyan rég volt róla hír, hogy a Blizzard még legalább 10 évet tervez a wownak, "10. évforduló? Legyen még 10..."
24.
24.
Yetikoma
Ha ez ilyen sikeres kiegészítő lett akkor lehet nem is ez az utolsó...?
Csak mert úgy hallotam, hogy ezt tervezték utolsónak és miután a Titánt lelőtték gondolom nem szálnak ki addig az MMO bizniszből még megy a szekér.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...