Támadás alatt az Xbox Live

Link másolása
Ebben az évben egészen népszerűek lettek a DDoS-támadások a videojátékos célpontok ellen. Ezúttal az Xbox Live szervereit bénították meg hackerek, így ha nem tudtok bejelentkezni, a probléma nem a ti oldalatokon van.

Pár órával ezelőtt DDoS-támadás érte az Xbox Live-ot, és többen jelezték, hogy nem tudnak bejelentkezni. Egy hackercsapat magára is vállalta a csapást, sőt ígéreteik szerint még az ünnepek alatt is számíthatunk hasonlóakra.

A legtöbb játékos Észak-Amerikából jelentett problémákat, így lehet, hogy csak azt a régiót érinti a támadás. Mindenesetre ha problémátok lenne, akkor az nagy eséllyel emiatt van.

2014-et egyébként is a DDoS-támadások évének is nevezhetnénk, hiszen januárban az Origin- és Steam-szerverek álltak le rövid időre, augusztusban pedig a PSN akadozott.

45.
45.
ADMlN
#43: "Ezekszerint a Live sem biztonságosabb a Psn-nél."
Ezt írtad betűről betűre, nem? Még a helyesírási hibát is benne hagytam nehogy azt mond, hogy megmásítottam.
Csakhogy mint kifejtettem a DDoS az nem biztonság függő. A Live biztonsága nem volt veszélyben, DDoS-szal csak átmeneti szolgáltatást kimaradást lehet okozni. Sem a felhasználók fiókjai, sem az adataik nem voltak veszélyben. Mert egy online szolgáltatás biztonságán ezt értjük.
13-askával vállvetve csak egy gyenge kifogást találtatok egy gyenge, szakmailag megalapozatlan kommentre. Ezek után felettébb komikus ahogy megpróbálsz visszaülni a magas lóra.
Talán tanulj meg fogalmazni ha már egyszer valami blogger-félének nevezed magad. Köszi!
44.
44.
supair
#13: Következtetést vont le ami viszont nem igaz.
Ha visszanézel a két kommentelő "előéletére" rájössz,hogy ADMIN mit is írt valójában.

A témához pedig.Mindkét cégnek vannak gyengéi és erősségei.Ám tény,hogy a LIVE egy jóval masszívabb és erősebb rendszer a másiknál.
Szerencsések közé tartozom.Ebből a támadásból nem érzékeltem semmit.
43.
43.
Yanez
#7: Ezmiez? Látom szépen kitoldottad a kommentemet! 13-as kommentelő (xSHx) látom már válaszolt is helyettem. Máskor inkább olvasd el 5-ször azt, amire válaszolsz! Köszi!
42.
42.
#37: Hozzá nem értő szakember vagy :) Írj rám hányom az ip címedet vazze.Lopott wifivel is a közelben lehetsz,
41.
41.
Mindenki nyugodjon le a pic.ába!Semmi baj-ez nem PSN!
40.
40.
kopic
#37: Jó, de volt oan is, hogy amikor vmi Sony-s emberke ült egy repülőgépen, akkor azzal fenyegetőztek h bomba van rajta.
37.
37.
Gubi
#35: Sajnos a valóságban ez nem úgy működik, mint a filmekben, hogy a képernyőre betolod az IP-t, valami globális adatbázisból mindenféle név és fénykép elkezd villogni a képernyőn és megjelenik végül a bandavezér feje.

A DDoS valóban hatalmas divat lett, imádom amikor az én szerveremre is feljön néhány 13 éves takony, hogy ők micsoda hackerek és megfektetik a szerverem - aztán valahogy ez mégsem jön össze, annyit veszek észre hogy kifagynak... lehet bent felejtik a localhostot a címben? ;)
36.
36.
supair
#7: Uristen!!! "A többi szellemi rövidnadrág kedvéért is leírom"

EZEN VISÍTOK MÉG MINDIG!!!!!!
Ha meleg lennék imádnálak!

Gondolkodtam,hogy itt hagyom ezt az oldalt.DE JÓ,HOGY NEM TETTEM!
Ez a komment mindent megér!!!!!!
35.
35.
kopic
Am az FBI, vagy bárki más hogyhogy nem kapta még el őket ?!:S
34.
34.
GabrielK
Nekem nem fogadja el a bankkártyámat. Azt mondja, hogy nem stimmel abkörzetszámom. Magyar vevőszoli meg azt mondja kérjek segítséget a sonynetworkön...
30.
30.
Ecneb
#20: Nem vagyunk jóban traktorossal, de ez egyszer egyetértek vele, informálódj mielőtt írsz valamit pls.
26.
26.
PaprikaJancsi
#16: Ha csendbe maradtál volna, okosabb lettél volna. Amúgy az ilyenek, mint te számítanak a buta felhasználók közé.
XboxLive (leterhelt)<----> Psn (feltőrt)
Vagyis, ha így nézzük X1 better :D
Saját magad hülyeségébe estél bele.
22.
22.
kopic
21.
21.
DON GONDOCS
Múlthónapban 2 hétig elérhetetlen volt a psn store (igaz multizni lehetett). Aztsem verték nagy dobra. Ezt is megoldják napokon belül.
19.
19.
kopic
Rohadjon meg ezek a szarháziak. -.-
17.
17.
n_ben007
Valahogy éreztem, hogy fel jön szóba a kommenteknél a PSN és egyből az XBOX Live védelmére siet mindenki. De arra senki sem gondol, hogy a Microsoft ugyanúgy feltörhető? Elvégre, bár szám adatokat mellőzzük, a Windows rendszerek eddig mindegyike pár nap-hét alatt aktivált állapotba hozhatóvá vált feketén, egy ilyen cég szervereibe anélkül is bejuthatnak, hogy észreveszik. Mert ha jobban belegondolunk, valószínűleg nem linuxot használ a Microsoft... Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyi adatot adnak el némi bevételért. Szóval DDos, ártalmatlan, tény, de ettől még nem lesz se jobb se rosszabb az XLIVE mint a PSN. Az pedig mellékes, hogy akik ezt anno megtették, valószínűleg okkal a Sony-ra hajaztak.

Jöhetnek az ellenérvek, de már pofátlanságnak érzem, hogy minden blogon a PS és a PSN hibáit firtatják, pedig egy-két guglizással ugyanannyi hibát találhatnánk az XBOX részéről is, akár a gép, akár a netes szolgáltatást vesszük.
16.
16.
kriszvandaar
En az enyimejobb felhasznalotol meg nem lattam ertelmetlen hozzaszolast. Egy minden okkal boldog gamer aki elmondja a velemenyet. Az hogy a sok megkeseredett xboxos ezt nem latja at arra van megoldas. Vegyetek egy ps4et :-) amugy egyutterzek a x1 felhasznalokkal de amelyik csak azt hozta ki ebbol a hirbol hogy az x1 better az egy barom
15.
15.
respectpele10
Ennyire unalmas az életük, hogy más szórakozásába rondítanak bele ?
13.
13.
xSHx
#7 igazat írtál, csak félreértésből oltottad a srácot. Ő a Ddos támadások párhuzamára gondolt. Hogy ugyan úgy belehet( meg is tették) támadni a live ot mint a psn t. Az adatok ellopására nem is akart kitérni. Az más témakör. Sztem... De majd megerősít, h jól értelmeztem e vagy se. Uh nem volt túl jogos a beszólás.
10.
10.
anarchoid
Semmi ertelmes nem jon ki (XO) a karacsonyi idenyben, feleolem dosolhatjak oket ;)
9.
9.
Streetwiser
#7: Szerintem kellenek a világnak ilyenek mint "Azenyimé..." v TJ. v Randall13 stb... sokszor az ö kommentjeiken,reakcioikon derülök. És bármennyire "más" v "egyszerü" szókimondó a nézetük de nélkülülük szegényebbek lennénk.
8.
8.
toriell
#6: Na igen,csak míg Ps-nél úgy kerültek ki az adatok mint moslék a vályúba ,addig a Live-nál nem hallottam ilyen-ről még:D.. Szal még mindig biztonságosabb:D
7.
7.
ADMlN
#6: És ismételten nem csalódtam a Gamekapocs staff-ban!
De most komolyan, ha nem ilyen inkompetens egyedeket alkalmaznátok pl. moderátornak, akkor talán az "Azenyiméjobb" szintű kommentelők nem bombáznák szét hülyeséggel az oldalt...

A Live-ot nem feltörték mint a PSN-t, nem kerültek ki sem a jelszavak, sem a bankkártya információk az említett esettel ellentétben. Továbbá több hetes globális szolgáltatás kimaradással sem járt. A Live csak rövid ideig nem volt elérhető, és csak bizonyos régiókban.

A többi szellemi rövidnadrág kedvéért is leírom, hogy a DDoS (Distributed Denial of Service) támadás semmilyen észt, hacker, cracker vagy egyéb ismeretet nem igényel. Sok zombi-gépre (vírus segítségével távolról irányítható számítógép) van szükség, amiket arra utasítanak, hogy lekéréseket küldjenek egy kijelölt szervernek (pl. úgy csinálnak mintha be akarnának jelentkezni az Xbox Live-ra) és ha a sok lekérés eléri azt a határt amit a szerver le tud kezelni, akkor a szerver nem tud a valós lekérésekkel foglalkozni és így sikeressé válik a támadás.
Csak egy 100%-ig biztos védekezési módszer van, az pedig a kapacitás. Ha a támadott szerver több lekérést tud kezelni mint amennyit a támadók el tudnak küldeni, akkor sikertelen a támadás.

Yanez ne haragudj, nem akartam személyeskedni (de megetettem), de egyszerűen nem ez az első eset, hogy ez a "szakmai" oldal ilyen "szakértőket" vonultat fel. És az a véleményem, hogy ha valaki nem ért valamihez az nem baj, csak akkor ne szóljon bele.
6.
6.
Yanez
Szomorú hallani ilyesmit. :( Ezekszerint a Live sem biztonságosabb a Psn-nél. Remélem a jövôben kitalálnak valamit ezek ellen, habár kétlem.
2.
2.
godach
Tényleg legalább már ezt a tudást, mert biztos nem hülye gyerekekről van szó, legalább használnák másra, mert így az átlag szerencsétlen felhasználókat szívatják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...