Lecsapott a NAV a Konzolok Szervizére

  • Írta: zoenn
  • 2014. december 4.
  • Hír
Link másolása
A tegnap este folyamán ellepték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékesei a budapesti Hunyadi téren található Konzolok Szervizét. Az utcát több irányból is lezárták az ellenőrök, míg a bolt készletét kamionra pakolták.

Tegnap este a NAV munkatársai razziát tartottak a Hunyadi téren lévő Konzolok Szervizében, írja a PC Pult. Az adóellenőrök láncot alkotva pakolták teherautóra a bolt készletét, köztük rengeteg PS4 és Xbox One dobozát.

Eközben az üzlet honlapja elérhetetlenné vált, délelőtt a névszervereket megváltoztatták, immáron a cloudflare.com szerverei szolgálják ki az oldalt, amely jelen sorok írása közben sem éles. A NAV még nem adott hivatalos tájékoztatást az esti akcióról.

Felmerülhet a kérdés, hogy a Konzolok Szervizében vásárolt gépek javításával, garanciális problémákkal hova fordulhatunk ezután. A Sony szerint, amennyiben rendelkezünk nyugtával, vagy számlával, és sértetlen a PlayStation konzolunk, bármelyik Sony márkaszervizhez fordulhatunk. A Microsoft masináival kapcsolatban még nincs konkrét álláspont.

77.
77.
Hanoi
A konzolok szervizével eddig semmi probléma nem volt, ez most szerintem erősen hitelrontásnak minősül
2.: miért érzem úgy, hogy néhány NAV csemete karácsonykor gazdagodik egy-két PS4-el meg Xbox-al...?
76.
76.
Juha
#75 hasonló élmény az ázsiai központban:

Parfüm, egy db 10.000 huf
Mondom boltot is nyitnék, kellene kb. 1.000 db - akkor 8.000 huf/db

Mondom kellene számla is persze boltnyitáshoz - akkor 11.000 huf/db

ITT kellene a pénzt megfogni, nem azon a szerencsétlen boltoson, amelyik a kenyeret a kisnyugdíjasnak 60 Ft-al olcsóbban üti be, mert 20 éve nála vásárol, van kb. 300k hitele a boltos felé, de az adót fizesse be a paraszt vállalkozó, mert aki itthon vállalkozó, az bünözö! Kivéve ha mellette politikus, vagy annak közelije...
75.
75.
Attaca
Amíg ilyen cikkek minden visszhang nélkül megjelennek az országban, addig miről beszélünk?

http://hvg.hu/gazdasag/20141020_A_kinaiaik_igy_uzletelnek_es_igy_folyik_e/

EZER milliárdokat csalnak el külföldiek, megtömve pár vezető politikus, meg tisztségviselő zsebét, és innen osztják el Európa nagy részét. Miért nálunk csinálják? Mert ilyen pofátlanul egyik országba sem csinálhatná meg senki. Mindenhol van csalás, korrupció, ne legyünk álszentek, de ez azért durva kategória.

Mi meg itt őrjöngünk egy ilyen kis bolton? Megtörtént eset ismeretségi körben: Kínaitól számlát követelt a magyar, hogyha a rendőr megállítja ne legyen bukta, erre adott neki egy hamis számlát, és megmondta neki dobja ki a kukába ha hazaér. Nem tudom mi magyarok, melyik országban mernénk külföldön egy hazai polgár szemébe hasonlót mondani... Nem félve a következményektől... Ez mindent elmond.

Nem vagyok idegengyűlölő, de felháborít, hogy Magyarországon nincs közvélemény. Nincs súlya, megjelenik egy cikk, 3 napig arról beszélünk (pl. NAV ellenőr kitálalt, ötleteket mondott), de nem történik SEMMI utána, senki nem mond le, nem indul tényleges razzia, vizsgálat, stb..

Lenne sok szakmailag hozzáértő ember, aki tudná hogyan lehet ezeket felszámolni, csak őket inkább kirúgják... EZ mindent elmond a vezetésről számomra, a legnagyobb adócsalókat családjaikban, ismerőseik között kell keresni, akik természetesen becsületes magyar üzletemberek köntösében tetszelegnek.

Ehelyett meg az ilyen kis szerencsétleneket szétszívatják... Nem akarom védeni, aki nem becsületes, csak a sorrend nem mindegy, mindig felidegelnek az ilyen hírek, bocs...
73.
73.
MrZombieEater
Bárcsak saját magukra is ugyanilyen lelkesedéssel csapnának le.
72.
72.
lickmyhorse
#65: Ja, csak lehet néhány millióba került.
71.
71.
p3ti
Úgy érzem itt sokaknak fogalmuk sincsen az üzleti életről. Ekkora konkurencia mellett, és ilyen "kis" vásárlóközösség mellett iszonyatosan nehéz labdába rúgni. Persze, mindenkinek nagyon fáj ha valaki kicsit jobban él mint ő maga, illetve kapósak a magyarok arra is hogy valakinek nem megy jól...de maga az állam kényszeríti rá a kereskedőket és vállalkozókat az ilyen húzásokra. Persze, nem szent senki, de ha választani kellene orbán zsebe és a családod jóléte(normális megélhetősége) között, akkor egyből máshogy vélekedne mindenki. Érdekes a NAV feje (aki mellesleg Orbán kolesztársa volt - milyen érdekes) ott virít még mindig vezetői pozícióba, holott nemzetközi korrupciós ügyekbe van nyakig...hol itt az igazság? Nem azt kell gyűlölni aki szeretne normálisan élni egy ilyen dzsuva országba....
70.
70.
Nothing
Mekkorát szív majd Ildike, amikor rájön, hogy a játékok nagy része angol nyelvű...XD XD XD
69.
69.
dvs00
Gírosz Ász, Lázár, Rogán, vagy a felcsúti gázszerelőnél és a többieknél mikor tesznek látogatást,? Jah.. persze.
67.
67.
zarándok
Az oldal már üzemel, de 3-4 xbox-on kívül semmi sincs raktáron.. :D
66.
66.
Szelenas
65.
65.
DON GONDOCS
A negatív reklám is reklám.
64.
64.
ropibalboa
https://www.youtube.com/watch?v=twXTMc1kRlk
63.
63.
cervezas90
A PSCn írta valaki,hogy biztos azért volt a NAVos felhajtás,mert jön a nemzeti konzolbolt:)
62.
62.
Jenocki
Menjetek a playmaniaba a jokai utcaba. Legjobb konzolos bolt!
61.
61.
Neo1989
Nem értem mit mond tolmácsot szeretnék kérni :)

Na jó komolyra fordítva nyilván konzol üzletekben is van feketézés pláne ha töretni akarnád a géped azt ugye nem is lehetne számlával és pult alatt mindig meg is csinálják. Valszeg az ilyenek miatt szálltak rájuk. Nem hiszem h a boltban lennének csempészett gépek áfa nélkül. Mikor a cigiben nagyobb üzlet van v a piában.

59.
59.
kamgecam
#53: Hoppá látom megelőztél!
:D
58.
58.
kamgecam
Megdöbbenve olvastam ezt a hírt,ezért utánajártam picit a dolgoknak és kiderült hogy az egész csak rémhírterjesztés.

ps community posztolta az előbb ezt:

"A tegnapi és mai nap leginkább az a hír kavarta fel a magyar videojátékos szcéna állóvízét, miszerint átfogó NAV ellenőrzést kapott partnerünk, a Konzolok Szervize. Azóta a gyíkemberek feltűnésétől kezdve a cionista háttérhatalom támadásán át az üzletben vásárolt gépek garanciavesztéséig minden rémhír körbeszaladt már a fórumokon, ezért fontosnak tartjuk tájékoztatni olvasóinkat a szituációról.

"A Konzolok Szervize Hunyadi téri boltja az ellenőrzéstől függetlenül nyitva tart, a megszokott menetrend szerint. Vásárlóikat ugyanúgy várják a videojátékok, gépek és kiegészítők széles palettájával, mint bármikor máskor. Felhívják továbbá vásárlóik figyelmét arra, hogy ne üljenek fel az internetes rémhíreknek: minden náluk vásárolt termékre (konzolokra és minden másra) ugyanúgy vonatkozik a garancia, mint eddig.

A normál munkarend visszatéréséig vásárlóik türelmét kérik!"

57.
57.
Sei84
#45: Valójában a kis boltok vannak benne a legjobban. Az 576 azért is mert plázákban üzemel és mert egy hálózat, ellenőrizve van rendesen és a Nav mindenre harap(100 Ft eltérés a kasszában, repül a büntetés).
Az árakról annyit, hogy például az EA adja mindenkinek 10k forintért a Fifát, az 576(Media, Cd Galaxis, Tesco) árulja 12k-ért, a kicsik árulják 8k-ért és jobban keresnek rajta. Ez így megy hosszú ideje, kicsi, nagy eléldegél egymás mellett és a Nav magasról tesz rá. Csakhogy 1-2 évvel ezelőtt olyan szinten elkezdtek pofátlanná válni a kicsik, hogy azt a Nav sem tudta nem észrevenni.
Az, hogy ki nyomhatta fel őket, én az egyik kicsire tippelnék mert olyan szintű utálat van a tulajok között, hogy az utcán le is köpnék egymást ha összefutnak:)
56.
56.
H3NTAi
#20: Viccelsz? Az ujságírók ott vártak órákat az épület előtt... Be sem mentek dolgozni.
55.
55.
F0rZ4rD
itt mindenki vállalkozó? pont ebben a szolgáltatásban.. Mindenki tudja mennyi a beszerzési nettó? Igen áfacsalók ha rá kell tenni a 27% egy játékra akkor már a jelenlegi versenyképes piaci ár! haszonról még nem is beszéltünk....
Egy nagyobb vállalat bolthálózattal többet rendel ezáltal kedvezményesen kapja meg a terméket kb 300-500forintal olcsóban.
Nagy tételben haszon!
ui: "marketing" 90%-ban a kiadó ad mindent
54.
54.
jarlaxle
Szegény kereskedők..megszakad a szívem..
53.
53.
simon 555
UPDATE!!!

A bolt újra nyitva áll mindenki számára. Lehet menni vásárolni.
52.
52.
simon 555
#32: Mégis mit szívnának meg ebben a vevők? Kit érdekel honnan van a játék, olcsó és kész. Szerintem a legtöbb játékos még hitlertől is megvenné ha olcsóbban adná. Én is. És hidd el, hogy nem szívnánk meg. Senkit nem érdekel, hogy honnan veszed a játékod, ha drága helyen veszel, magaddal baszol ki.
Azok a szürkeimportos/áfacsalós barmok meg remélem örökre megmaradnak a játék boltoknál mert nekik köszönhetjük, hogy olcsóbban vehetjük a játékokat.
Amúgy te NAV-os vagy vagy mi?
51.
51.
kazuma1989
Èn is tölük vásárolt nyáron a pst mert gyakorlatilag itt volt a legolcsóbb,viszont aztis nèztem h hivatalos sony garanciája is legyen:)Aki itt vásárolta az valóba beviheti bármelyik Son márka kereskedèsbe:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...