Resident Evil HD megjelenési dátum és árcédula

  • Írta: Shifty
  • 2014. december 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Napra pontos megjelenési dátumot kapott a Resident Evil GameCube-os HD remake-je, ami kizárólag digitális formában lesz csak kapható, januártól. A bejelentés mellé egy új videó is érkezett.

A Resident Evil GameCube-os változatának ráncfelvarrása január 20-tól lesz letölthető, PC-re, PlayStation3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. A jelen generációs gépeken 1080p-t, az előző generációs konzolokon pedig 720p-t támogató, régi és új irányítási sémát is tartalmazó HD feldolgozás 19,99 eurós árcédulát kapott.

13.
13.
Gorrister
#12: Amúgy ebben az új verzióban a ház mögötti kriptát teljes egészében lemodellezték 3D-ben, azért mert ott a falon lévő fix fényforrások (gyertyák) mellet van egy plafonról függő kandeláber is ami összevissza inog és mindig másképp veti a fényt. Állítólag a 3D-s környezetben sokkal szebben tudták ábrázolni ezt a fényjátékot ami megadja a kripta hangulatát.
A kamerát persze itt is megtartották fixen és csak annyit látunk a térből mint amennyit a régi verzióban is. A különbség csak annyi hogy ezen a helyszínen nem rajzolt háttér előtt hanem valós 3D-s térben fog mozogni a karakter.
Kíváncsi leszek rá, hogy ezt hogy hozták össze, és mennyire fog illeszkedni a játék képi világába, mert ha ez a 3D-s helyszín nagyon elfog ütni a 2D-s hátterektől az eléggé illúzióromboló lesz.
12.
12.
GAMEROD
A játék nem 3D-s alapokra épült, tehát nincsenek megépítve 3D modellezéssel a helyszínek hanem csak meg vannak rajzolva. Ami azt jelenti hogy amit látsz, az nincs igaziból ott, hanem csak "megrajzolt háttérképeken" zajlik a játék, azaz azon mozogsz a szereplőkkel, a szereplők és a felvehető tárgyak csak rá vannak rakva erre a háttérképre ha kiérsz az egyikből, akkor átvált a háttér a másikra. Ebből kiindulva lehetetlen hátulnézetessé tenni, igaz azt az illúzót kelti mintha tényleg egy kidolgozott helységben lennél. De régen ilyen volt a technika, és nem is sokban üt el a 3D-ben modellezettől látványban, csak nincs szabad mozgás.
11.
11.
Gorrister
#10: Ne várjál új vállfölötti kameranézetet ugyanis az lehetetlen mert a játék 2D-s hátterek előtt zajlik.
Az új irányítás csak annyit jelent, hogy a régifajta irányítás (tank irányítás, ha ez mond valamit) helyett lehet kamera perspektív és karakter perspektív irányítás között váltani.
Értelemszerűen ha karakter perspektív akkor a jobb, bal, előre, hátra irányok a karakterhez vannak viszonyítva, kamera perspektív esetén pedig a kamerához.
Igazából semmi lényegi különbség nincs a kettő között, ez csupán csak egy kényelmi funkció.
Bocs ha túl szájbarágós voltam, csak már annyiszor annyi helyen kérdezték, és úgy láttam, hogy sokan nem igazán vannak tisztába ezekkel a dolgokkal.
10.
10.
DON GONDOCS
Amúgy van már már videó az új irányítási lehetőségről? Mert még nem láttam.
9.
9.
ati herceg
#7: nyilván értelmesebb beszerezni egyenként :) ,de reméljük fog jönni a többi is.igazi old skool resident feeling
8.
8.
strike19
Megéri megvenni még ps3-ra is.Főleg hogy még nem játszottam vele.ÉS meg akarom tudni mért zengenek ódákat róla.
Vajon a ps3-mas változat is 60fps fut?
7.
7.
#6: Lehet, hogy majd ez lesz belőle :) Csak ki a fene várja meg a teljes collectiont, amikor már januárban szeretném ezt tolni :D
6.
6.
ati herceg
összes resident evil kijöhetne felturbózott verzióban
5.
5.
Cellator
Na, végre - egész felhasználó barát ára lett :)
4.
4.
KopyAti
Me' én is!

Amúgy nem rossz ár!
3.
3.
KopyAti
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...