Free-to-play lesz a The Elder Scrolls Online?

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 9.
  • Pletyka
Link másolása
Egyre több jel utal arra, hogy a Bethesda átalakítaná majd a The Elder Scrolls Online üzleti modelljét, és ejtené a havidíjat. Az új bizonyíték: jövő héttől az egyik ausztrál üzletláncnál nem árulják tovább a játékot.

A tavalyi év végén arról lehetett hallani, hogy nem lehet többé féléves előfizetést vásárolni a The Elder Scrolls Online-hoz. Akkor a Bethesda arra hivatkozott, hogy a tapasztalatok szerint a játékosok többsége csak rövidebb blokkokban fizet elő, így tulajdonképpen az érdeklődés hiánya miatt törlik el ezt az opciót.

Viszont már akkor is felvetődött, hogy a kiadó-fejlesztőcég talán arra készül, hogy átállítják free-to-play modellre a játékot, ennek ágyaz meg az a hír is, miszerint az ausztrál EB Gamesnél január 13-tól nem lehet majd kapni az MMO-t. Hogy egyedi esetről van-e szó, azt nem tudjuk, de ha több helyről is kapunk hasonló jelentéseket, akkor egyértelmű, hogy a Bethesda ejteni akarja a havidíjakat.

A modellváltás azért is érdekes lenne, mert a The Elder Scrolls Online PS4-es és Xbox One-os verziója már eleve free-to-play címként jelenhet meg.

31.
31.
Juha
#29 én Angliában is dohányoztam, ahol ottani viszonylatban is iszonyat-árban volt a cigi, sőt, ettem is rendesen, pub-okba is jártam néha, mégis 5-600 fontot félre tudtam tenni havonta, pedig csak sima sofőr voltam, csak akkor voltam kint mikor az itthoni Egyetem azt megengedte, hogy ne csússzak félévet.

Azóta itthon felsőfokú végzettséggel örülök, ha havi egy teljes áru játékot megenged hetek magamnak.

Tanulság: SOSE NŐSÜLJ MEG! :)
30.
30.
Streetwiser
#29: Ajánlom figyelmedbe a 6-os kommentet ahol a helyi divat diktátor kifejtette nekünk h mennyire gáz ehez hasonlitani, és ha ö ezt mondja ugy is van :D
29.
29.
Lorthirash
#28: Ebbe semmi luxus nincs, csak nagyon sokan elköltik a pénzt másra, mondjuk cigire.
26.
26.
Adamknight
Ugyan már. Már a megjelenés előtt lehetett tudni, hogy nem fogja bírni a havidíjat, ahogy az elmúlt 10 évben az mmo-k 90%-a se bírta. A kérdés véleményem szerint soha sem az volt, hogy változik e majd az üzleti modellje, hanem, hogy mikor következik majd ez be. Személy szerint 1 évet adtam neki, ami ugye áprilisban fog lejárni. Kíváncsian várom, hogy ezek után kibírja e addig.
24.
24.
Extol
Én TESO fan vagyok, de perpill nem játszom, nekem mindegy havidíjas lesz e v ingyenes, nyilván ingyenes verzióban ugrik a játékosok közti balansz, fizetőset meg nem tudom most 2-3 hónapig finanszírozni, mert másra is kell a pénz.
Nem az a baj hogy fizetni kell a havidíjat. Az a baj hogy már megint sokéves mélyponton van a forint az euróhoz képest.
23.
23.
PiszkosFred
#20: "nagyon magas a havidijja"

Standard havidija van, egy centtel sem tobb v kevesebb.
22.
22.
Hunszi
#19: Viccesen hangzik, amit leirtal...de a valo eletben ez tenyleg igy mukodik :))) ettol eltekintve viszont en sem ertek egyet a havidijjal
21.
21.
Hunszi
#6: Van benne hasonlosag, de azert nem teljesen, foleg, hogy pl PS-en 1 evi elofizetes 40 font, ami valljuk be nem nagy dolog, cserebe, pedig kapsz minim 24 ingyenes jatekot a multi mellett.
20.
20.
Hunszi
#3: Nem tudnak nagyobb lehuzast veghezvinni, csak mivel akkor tobb jatekos lesz, akkor tobben beszallnak a mikrotranzakciokba, sok kicsi sokra megy alapon...

Visszaterve a hirre pedig, el is hiszem, hogy nem megy a szeker...nagyon magas a havidijja
19.
19.
Tr4nCe
Imádom az elder scrollst, de soha nem fizetnék havi díjat egy játékért azért mert MMO. Más játékok is frissülnek elég sokáig havi díj nélkül is, ha meg esetleg már nem, akkor gyakran jönnek a rajongói modok. Kb. olyan, hogy imádok kosárlabdázni, bérlünk is termet, ami rendben is van, hisz fizetek a szolgáltatásért. Viszont a TESO azt mondja, először vedd is meg a kosárlabdapályát jó drágán, és még fizess havonta karbantartási díjat,mert nincs az alapdíjban garancia, ha esetleg valami szar lenne a pályával, hibásan adták el neked. Viszont majd ha szeretnéd fejleszteni új gyűrűkkel, meg labdákkal, akkor azt külön csomagban is ki kell fizetned a havi karbantartáson felül.
17.
17.
PaprikaJancsi
Mellesleg nem csak a havidíj lesz eltörölve? Mert azért azt én nem hívnám free-to-play-nek, ami 15 ezer forintba kerül.
16.
16.
eszem
Amennyire szidtam és elküldtem melegebb éghajlatra a béta után annyira, ha nem is teljesen pozitívra de változott a véleményem. Néha-néha követtem mi történik és véleményem szerint most kerülhet (a justice rendszerrel) olyan állapotba mint ahogy ki kellett volna adni.

Mindenesetre, ha tényleg F2P lesz adok neki egy újabb esélyt, hátha. Már csak a Wildstarnak is váltania kéne :D
14.
14.
névtelenség
#8: Akkor rajongóként jelzem, hogy nem.
De oké, hiszen magadból indultál ki.
13.
13.
Lorthirash
#2: Nem a havidíjas rendszer a gond hanem az hogy annyira nem jó a játék hogy fizessenek érte.
12.
12.
Lorthirash
Ki gondolta volna .... xD :)
10.
10.
Hab
#2: Nem muszáj kifizetned ha nem tetszik, viszont az előfizetés garantálja a folyamatos tartalom frissítést. Ezek után kérdem ki itt a dilettáns? Inkább te...
Ha hasonló lenne a modell mint az swtor-ban, ám legyen. Én mindenbizonnyal akkor is előfizetnék amikor játszani akarok, utálon a korlátozásokat.
Amúgy meg engem 1 tényleges f2p játék sem tudott meggyőzni.
8.
8.
Streetwiser
#6: azt akartam ezzel mondani h ha én TESO-val akarnék játszani én ezekböl a kiadásaimbol vennék vissza ill. h ezekhez a költségekhez képest sztem egy rajongónak ez semmi.
Bocsáss meg legközelebb igyekszem majd számodra is egyszerübben fogalmazni :). ui.: bármivel behelyettesíthetöek a példák én csak magambol indultam ki
7.
7.
vnm51
#4: Akkor nagy összeg ha évekig játszod. Plusz meg is kell venned az alapjátékot.
Nekem jobban tetszene egy olyan model, ahol nagyobb összeg az MMO viszont csak egyszer kell kifizetni. Pl: STO 300 dolcsi körül volt nemrég (persze van f2p része is, az sem olyan katasztrófa), amennyit szerintem simán megér(ne) ha nem bugosítják szét már megint, meg nem törölnének bizonyos content-eket. Mindezt a játékosok megkérdezése nélkül. Én csak ezért nem vettem meg, különben szó nélkül kicsengettem volna ezt az összeget érte.
Pénzük meg amúgy is lesz mivel a kis szirszarokat, meg új cuccokat sokan vennék.
6.
6.
névtelenség
#2: Nem akarok flame wart indítani, de a konzolok fizetős multija nem ugyanez? Szerintem igen.

Streetwiser: Se cigi, se lottószelvény, se telefonszámla (feltöltős kártyám 3000 és 5 hónapot bír). Ez a mmo ár összehasonlítása a cigivel meg 2014-ben is már ciki volt. Mire akarsz kilyukadni? Hogy árt az egészségnek, függőséget okoz és még pofátlanul drága is? Jah az tényleg igaz...
5.
5.
PiszkosFred
Update: EB Games has stated on its Facebook page this removal is part of a normal stock recall — a recall that includes numerous video games. EB Games said similar things to MCV Pacific. Our source has stated that other titles mentioned in this list are excess stock, whereas the Elder Scrolls Online removal includes all units of the game, including the pre-paid cards. I’ve personally seen the stock list — which includes games such as Destiny and The Evil Within — but these games are being kept in the store. Absolutely everything Elder Scrolls Online related will be gone by January 14.
4.
4.
Streetwiser
60 napra 8e ft. ergo 30/4e ft. én nem vagyok TESO rajongo de most komolyan ez olyan nagy összeg? egy mmo-ban a játék fanjának ez sztem nem lehúzáshavi 2honapra 8e-nél pl a teloszámla v a lottoszelvény v a cigi ára magasabb....
Tapasztalataim szerint ami f2p mmo az felhigul gyerekekkel és retardáltakkal
3.
3.
_Tappancs_
#2: Végül is nem fizetnek, ezért kezd háttérbe szorulni..:D De az a gyanúm, hogy a nem havídíjasok még nagyobb lehúzást tudnak véghezvinni.
2.
2.
Dízel
Felejtsék már el ezt a havidijjas elmebajt! Egyszer megveszek egy lakást utána meg kifizetem ugyan azt törlesztőrészletekben?! magyarul 2szer vegyem meg ugyan azt? :D dilettanizmus. meg az is aki fizet havidijjat. Ha nem fizetne senki megszűnne a havidijj.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...