Hackertámadás érte a Glorious Leader! fejlesztőit

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 13.
  • Gyászhír
Link másolása
Bizonytalanná vált annak a játéknak a sorsa, amiben az unikornis hátán lovagló Kim Dzsongun főszereplésével kellett volna elpusztítanunk az amerikai hadsereget - a fejlesztőket hackertámadás érte.

A Glorious Leader! még tavaly májusban mutatkozott be, és a Napi WTF rovatunkat is megjárta a cím. Az oldalnézetes játékon azóta gőzerővel dolgoztak a fejlesztői, a Moneyhorse Games az év végén még egy Kickstarter-kampányt is indított, hogy pénzt szerezzen a munkálatok befejezésére. A napokban azonban lelőtték a gyűjtést.


Nagyon úgy tűnik, hogy a srácok (is) kihúzták "valakiknél" a gyufát, az ünnepek alatt hackertámadás érte őket, aminek a következtében a Glorious Leader! és más projektek adatai is elvesztek. Mindez a Kickstarter-kampányt is befolyásolná, és mivel a fejlesztők a saját elmondásuk szerint amúgy is elhibáztak pár dolgot ezzel kapcsolatban, inkább a gyűjtés leállítása mellett döntöttek. Eddig a várt 55 ezer dollárból közel 17 ezer gyűlt össze.

A Moneyhorse csapatát már nem először támadták és fenyegették meg, ezért egyúttal azon is el fognak gondolkodni, hogy folytassák-e egyáltalán a munkálatokat. Habár a fejlesztők nem feltételezik, hogy Észak-Korea áll a hackelések mögött, viszonylag könnyű párhuzamot vonni a Sony Picturest ért támadások és a mostani hírek között: a Sony filmes részlegét a The Interview című film miatt támadták meg (feltehetően észak-koreai) hackerek, így szivárgott ki annak a híre is többek között, hogy Mario animációs film készülhet a cégnél.

2.
2.
Hulk86
Nem kár érte!! De így megnézve kicsit visszatértek gyerekkori emlékeim , szerintem tiszta Contra !!!! :) :) :)
1.
1.
Extol
Legalább egy hülyeséggel kevesebb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...