A Ubisoft letiltja a harmadik féltől vett játékokat

  • Írta: Shifty
  • 2015. január 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Ha esetleg hirtelen eltűnt a Uplay-fiókodból a Far Cry 4 kópiád, akkor a hiba nem a Te készülékedben van. A UbiSoft ugyanis minden előzetes bejelentés nélkül törölte a harmadik féltől vásárolt példányokat a rendszeréből.

A napokban egyre több játékos arról számolt be, hogy teljesen váratlanul eltűnt Uplay profiljuk alól a korábban harmadik féltől vásárolt Far Cry 4 játékuk. Nem véletlenül, a UbiSoft ugyanis előzetes figyelmeztetés nélkül törölte azokat a játékokat (így a Far Cry 4-et is), amelyeket harmadik féltől szereztek be a játékosok.

Ilyen harmadik félnek tekinthető a G2Play és a G2A, ahol sokszor nagyon olcsón lehet hozzájutni a játékkulcsokhoz. Ezek az áruházak a UbiSofttal nem állnak szerződésben, így alternatív csatornákon, szürkén szerzik be a kódokat (például nagy áruházak készleteiből olvassák be azokat), amit természetesen nem díjaz a francia kiadó.

A UbiSoft egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, ettől függetlenül nem biztos, hogy etikus húzás volt szó nélkül eltávolítani azokat a játékokat, amiket egyébként legálisan vásároltak meg a játékosok.

79.
79.
oxygeen
#78: Velem is kibabráltak, de sajnos a unity tetszik, és nem vág földhöz egy normál vétel. Persze nem a 18 ezer forintos uplay és steam ár, hanem a cdgalaxis 11k-ról beszélek. Kérdésem az, hogy ha megveszem a cdgalaxistól, és beregelek újra a kóddal, akkor meglesznek-e még a mentéseim? Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
78.
78.
Trapyd
#76: De maradjunk a példánál. FC4 7000 - 8000 Ft - ért, azt hiszem gyanúsan olcsó.
77.
77.
Trapyd
#76: Gyanúsan olcsó pl a witcer 3 5000 ft ért pl.
76.
76.
Naridar
Mi az a pont amitől kezdve "gyanúsan" olcsó egy játék? Ha a Steam leárazáson 10 euróért tudom megvenni a Heroes VI complete-t vagy 12-ért a Borderlands 2 GoTY-t vagy a Civilization V complete-t, az miért kevésbé gyanús mintha ugyanennyiért a G2A-ról veszem meg? Jogilag ez a probléma a dologgal.
75.
75.
DON GONDOCS
#73: csak az ubifos játékok tulajdonosai szívnak. Mert nem veszik a botrányos assassins credd részeket vagy jelen esetben farcry 4.
74.
74.
DON GONDOCS
#72: pedig oda van írva minden játék mellé hogy mihez tartozik, pl: Warning! This product is region locked and CAN be activated and played olny in the United States.
73.
73.
Spectrum
#71: Nem biztos, hogy érdemes ebbe épp PS-en belemenned, amikor pont most látjuk, mekkora szívás lehet belőle.
72.
72.
Ooorky
#71: Érdekes, nekem néhány játékom G2A-ról van, egy se volt régiózáras.
71.
71.
DON GONDOCS
Tudtok nekem olyan oldalt ajánlani ahol magyar acchoz lehet kódot vásárolni? mert engem érdekelne a dolog. Néztem ezeket az oldalakat de mind régiózáras.
69.
69.
lickmyhorse
#68: '78-as létedre eléggé meg vagy ragadva, hogy ilyen pitiáner odamondogatásba belemész.
68.
68.
lickmyhorse
#67: Nem voltak magasak az elvárásaim.
67.
67.
Trapyd
#66: Azon nem is csodálkozok.
66.
66.
lickmyhorse
#65: Nem számítottam többre :D
64.
64.
lickmyhorse
#61: "Barátom" kezdjük azzal, hogy az imént saját magad ismerted el, hogy nem is vagy tisztában a vita egyik tárgyával, tehát már minimum ezért nem kéne, hogy komolyan vegyelek.
Másrészről sajnos csak magadat ismételgeted, és még fölényeskedően ki is jelented, hogy márpedig neked feltétlen igazad van, tovább bizonygatva azt, hogy értelmes vitára alkalmatlan vagy, - bocs nem én kezdtem a személyeskedő hangvételt - hiszen elveted annak lehetőségét hogy álláspontod megváltozzék.
És mivel nyilvánvaló, hogy az én véleményemet ezután már elvből el fogod utasítani, javaslom ha tényleg érdekel a téma kérdezd meg egy ismerősödet aki járatos jogi kérdésekben.
63.
63.
Trapyd
Ez az egész semmi másról nem szól, mint minél olcsóbban megszerezni valamit, nem érdekel honnan van és legális e.
Nem tudom hallottad e már, hogy a nem tudás nem mentesít.
62.
62.
Trapyd
#60: Óriási fail, amit írsz és a 61 - es hozzászólásomban le is írtam miért.
61.
61.
Trapyd
#59: A moralitás csak a legutolsó mondatomban kapott szerepet.

"Igazából leírtad még egyszer kibővítve ugyanazt amit már egyszer megtettél"
Légy olyan jó és írd le kérlek, hogy hányas számú hozzászólásom volt! Köszönöm.

Se a mall.hu se a G2A oldalát nem ismerem. De most megnéztem és látom, hogy ez egy fórum, ahol eladók hirdetnek. Az hétszentség van itt legális és illegális eladó is. De amikor a tuti hivatalos eladó alá tud menni valaki, olyan pofátlan árral, hogy az arcpirító akkor ott már kell lenni valami disznóságnak. Idézlek: "akkor nem védekezhetsz a jóhiszeműséggel, mivel életszerűtlen a helyzet". Itt barátom ahogy mondtad a netes hirdető O. Géza és a G2A a Dob utca. A kettő közti különbség, hogy az egyik digitális a másik pedig fizikai, ami lényegi szempontból, lényegtelen. A G2A, mint fórum lehet hivatalos (ahogy Dob u. is az), de a rajta hirdetők közt, hogy finoman fejezzem ki magam, szinte biztos, hogy van simlis. Na most O. Géza esetében meg kell vizsgálnod a dolgot, de a G2A hirdetője esetében nem? Saját magadnak mondasz ellent és ez puszta tény. Hamis számlát meg akkor csinálnak, amikor akarnak. Mint ahogy nálunk a GameShop üzletében is HAMIS jótállást adtak nekem. Nyugodtan le merem írni, mint ahogy már a blogszekcióban bejegyzést is véstem erről, ugyanis a bizonyíték itt van a kezemben.

Egy dologban azonban teljesen igazad van, akarom mondani tény "a tulaj pedig ha meglátja nálad nem veheti csak úgy vissza." Ámbár én ezt soha nem firtattam.
60.
60.
lickmyhorse
#59: Továbbmegyek. hogy amennyiben a G2A valóban illegális forrás lenne, akkor viszont a vásárlókat (és a médiát) átvágva azt a látszatot kelti, hogy teljesen jogszerűen működik. Innentől kezdve viszont a vásárlók megtévesztéséről beszélünk, mely esetben a vevő felelősségre nem vonható. A biciklis példához visszatérve: O. Géza nem tűnik márkakereskedőnek, a G2A viszont annál inkább, és ez felül is írja azt, hogy az ár amivel dolgozik mennyire tűnik reálisnak.
59.
59.
lickmyhorse
#58: Én itt nem morális kérdésekről beszéltem, a jog nem hiszem hogy ismer olyat. Igazából leírtad még egyszer kibővítve ugyanazt amit már egyszer megtettél, de ettől még nem értek egyet. A G2A kb olyan, mintha a mall.hu-ról vásárolnál. Neked nem kötelességed a termékek eredetét ellenőrizni, egy olyan hivatalosan működő felületről történő vásárlásánál, amely esetében még számlát is kapsz.
58.
58.
Trapyd
#57: Tudod ezzel az érveléssel az a probléma, hogy ezek a játékok mocskosul olcsók, tehát nem védekezhetsz a jóhiszeműségeddel. Ha nem nézel utána, hogy a "hely" ahol vásárolsz, milyen certifikációval rendelkezik az a te sarad. Ilyen árak mellet fel kéne, hogy tűnjön, valami nem stimmel. Értem én, hogy az embereknek nincs pénzük és szeretnének kedvezőbb áron hozzájutni, a termékhez, ám ezzel a vásárlási móddal, valamilyen illegális tevékenységet támogatsz, aminek te is áldozata lehetsz. Biciklis példával élve: Ha lopott biciklit vásárolsz, támogatod a biciklilopást és tőled is ellophatják a biciklidet. Gondolkodni kéne és nem csak, hűbazzegakarom és megisszerzem módon viselkedni, akkor talán a jelenlegi civilizáció egyik nagy problémája is meg lenne oldva.
57.
57.
lickmyhorse
#54: Azokon a vásárlókon akik egy legális, ráadásul globális fórumon hirdető cégtől vásárolnak ne kérd már számon, hogy miért nem gyanakodnak. Nem az ő feladatuk. Ha O. Géza a Dob utcában eladásra kínál egy mántenbájkot ezeröccázé, akkor nem védekezhetsz a jóhiszeműséggel, mivel életszerűtlen a helyzet. Ellenben, ha a sarki Coop-ban kerül ugyanennyibe, az teljesen más. Oda is bevihették, de nem a te felelősséged mérlegelni, a tulaj pedig ha meglátja nálad nem veheti csak úgy vissza.
56.
56.
leviske
Én csak azt nem értem, hogy amennyiben a G2Play és a G2A ennyire nyilvánvaló módon lopást hajt végre, akkor miért nem dobják át az ügyet a hatóságoknak és hagyják a felhasználóikat békében?

Ilyenkor annyira örülök egyébként, hogy a Ubisoft egyetlen terméke sem képes megmozgatni a fantáziámat. Egyedül az AC2 érdekelt és van meg, az is szép tapasztalat volt...
52.
52.
Trapyd
#51: Köszönöm, hogy próbálsz válaszolni, de nem ez volt a kérdés, hanem, hogy ezek, honnan szerzik a cuccot. Mi a forrás?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...