Kellemes húsvéti ünnepeket!

  • Írta: fojesz
  • 2006. április 16.
  • Hír
Link másolása
Bizonyára még a kevésbé vallásos emberek is egyetértenek a vallásosabbakkal abban, hogy a húsvét jó - így mi is kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
Bizonyára még a kevésbé vallásos emberek is egyetértenek a vallásosabbakkal abban, hogy a húsvét jó - így mi is kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

A húsvét jó, bár ma már sokan elfeledték annak valódi mivoltát, lényegét: nem, nem célom hosszasnak tűnő prédikálással untatni Benneteket, csupán egy kicsit mesélnék e tavaszi ünnep történetéről. A keresztények számára a húsvét a legnagyobb ünnep: ekkor ünneplik ugyanis Jézus Krisztus feltámádását, miután azt megelőző pénteken a római katonák a zsidó főpapok buzdítása mellett keresztre feszítették, megölték a Megváltót. Ezzel egyetemben rengeteg keresztény szokás született az ünnepet illetően: körmenetek, vízszentelés és megannyi - világi embernek érdekes - hagyomány.

Minden bizonnyal a legelterjedtebb szokásunk a locsolkodás: fiatal és idős fiúk egyaránt látogatják meg hölgy ismerőseiket, hogy vödörnyi vízben fürdessék meg őket - sok-sok hímes tojás fejében természetesen. Nagyokat eszünk ilyenkor: sonkát, tojást és mindenféle finomságot, így efféle jó dolgokat kívánva Nektek fogadjátok el húsvéti üdvözlőnket:

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván az egész Gamekapocs szerkesztőség minden olvasójának!



(Hímnemű olvasóinknak ajánljuk Zoenn kolléga locsolóversét: persze ezzel inkább erős idegzetű hölgyikéknek készüljetek. :))
4.
4.
General Thomas
chippendale? :P

Kellemes ünnepeket minenkinek!
3.
3.
lewton6
2.
2.
Daks
1.
1.
General Thomas
zuhujjjj... zoenn verse.... :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...