Feltámad a Descent

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Egy Kickstarter-kampány keretei között gyűjtenek a Descent-sorozat rebootjára, amely gyakorlatilag modern tálalásban hozná vissza a klasszikus cím játékélményét. 600 ezer dollárra lenne szüksége a projektnek.

Egy frissen alakult, de veteránokból álló fejlesztőcsapat, a Descendent Studios támasztaná fel a kilencvenes évek közepén rajtolt Descent-sorozatot; a stúdiót az a Eric "Wingman" Peterson vezeti, aki legutóbb a Star Citizenen szorgoskodott, méghozzá vezető fejlesztőként. A Descent: Undergroundhoz egyébként az eredeti jogtulajdonost, az Interplayt is sikerült megnyerni, ezért viselheti a játék a Descent címet.


Peterson leírása szerint a Descent: Underground ötvözné a klasszikus "hatfokos szabadságot" biztosító játékmenetet a MOBA-k sajátosságaival, igaz, a MOBA-t csak a LinkedInen emlegeti az úriember, a Kickstarter-kampánynál már nem került elő a kifejezés. Ott mezei multiplayer játékként hivatkoznak a címre, amiben 16 fős csapatok mérhetik össze az erejüket különböző játékmódokban, például a Deathmatchben, a CTF-szerű Mining for Mineralsban, a területfoglalós Capture the Asteroidban és a gyűjtögetésből versenyt csináló Capture the Ore-ban.

A játékban nyolc különböző típusú űrhajó lesz, ezeket testre is szabhatjuk majd, pályából pedig négy lesz kezdetben, de ezek önmagukban is rengeteg titkot rejtenek, hiszen különböző power-upokat bányászhatunk majd ki belőlük. Modtámogatás is lesz természetesen, a cím a negyedik generációs Unreal Engine-t használja.

 

A játék PC-re készül, 2016 márciusában fejezik be várhatóan. A Kickstarteren 600 ezer dollárt szednének össze hozzá, itt kezdetben már 25 dolláros támogatásért is jár a végleges verzió. A fenti dobozban valós időben követhetitek a gyűjtés alakulását.

Nemrég egyébként egy másik játékot is bejelentettek, ami a Descent-élményt szeretné visszaadni - ez a Sublevel Zero.

10.
10.
GAMEROD
Inkább egy G-Police reboot lenne jó. Nagy élmény volt repülő rendőrkocsival rendet tenni a városban. Ma már nincsenek ilyen jó ötletek.
8.
8.
Gabrotm
Jó lenne egy single kampány, régen sokat játszottam a Descent-el. Mekkora lenne már egy Matrix-os Nabukodonozor Boss ellen menni.
7.
7.
crytek
Addig olvastam ,hogy multis :(
6.
6.
PaulMarloW
#1: igen és ez jó benne nagyobb lesz :)
1.
1.
medson
De érdekes nézni ahogy minden egyes frissítésnél nagyobb lesz az összeg :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...