Frissítve: Szakított Kojima és a Konami?

Link másolása
Egyre több jel mutat arra, hogy Hideo Kojima nem dolgozik már a Konaminál, a Metal Gear Solid V hivatalos oldalán például eltűntek a Kojima Productionsre utaló jelek. Ennek ellenére a kiadó egyelőre cáfolta a pletykákat.

Furcsa dolgok történnek a Kojima Productions és a Konami háza táján: egyre több jel utal arra, hogy Hideo Kojima szakított a kiadóval. Először csak az tűnt fel a rajongóknak, hogy a Metal Gear Solid V hivatalos oldalán eltűnt a Kojima Productions jól ismert logója, sőt a mester neve is lekerült a játék címe elől. További érdekesség, hogy új Twitter- és Facebook-oldalt oldalt kapott az MGS 5, ami újabb nyom lehet arra, hogy a Konami átvette az irányítást. Emellett azt is kiszúrták, Hideo Kojima áprilistól már nem tölti be a Executive Content Officer állást a Konaminál.

Itt még szerepelt az "A Hideo Kojima Game" felirat és a Kojima Productions logója.

A Videogamer megkeresésére a Konami azt válaszolta, hogy továbbra is együtt dolgoznak Kojimával a "Metal Gear termékeken", és azt kérik, várjuk meg a további bejelentéseket.

Hideo Kojima épp a hó elején beszélt arról, hogy a Metal Gear Solid V lesz az utolsó MGS-epizód - vagy legalábbis az utolsó, amit ő készít. A sorozat atyja az évek során már többször tett ilyen kijelentéseket, így a legtöbben csak legyintettek rá. Megeshet, hogy ezúttal tényleg komolyan gondolta.

Frissítve! A Konami közben kiadott egy hosszabb közleményt is, melyben továbbra sem említi meg azt, hogy Kojima otthagyta volna a vállalatot. A japán kiadó szerint egy előre bejelentett átszervezés folyik, mely folyamán központosítani szeretnék a céget. Így történhetett az, hogy a Kojima Productions LA-ből Konami Los Angeles Studios lett, és az, hogy az MGS V plakátjain már csak a Konami logója szerepel.

Mindenesetre várjuk meg, hogy hogyan nyilatkozik Hideo Kojima az esettel kapcsolatban.

9.
9.
Thor Vath
A Metal Gear Solid Kojima nélkül olyan lenne, mint a Discworld Terry Pratchett nélkül. Vagy Galaxis Útikalauz Douglas Adams nélkül. Értelmetlen. Ha ez tényleg így van, akkor a MGS-nak annyi :(
A cikk elején még arra számítottam, hogy oda lyukad ki a dolog, hogy a Konami logó tűnt el a Metal Gear honlapjáról és csak a Kojima Productions maradt. Úgy lenne értelme :)
8.
8.
lacinho01
nagyon remélem hogy a silent hills nem esik áldozatul, mert nagyon várom
7.
7.
Cellator
#6: Szinén ezt remélem, és h Simonnak lesz igaza (#5) és tényleg csak belső átalakulás. Óriási hiba lenne az öreget elengedni, mellőzni...
6.
6.
Big Boss
Remélem hogy ez nem igaz. Vagy ha esetleg valami nézeteltérés történt a Konami és közte az rendeződni fog. Nem szeretném Kojima neve nélkül látni a Franchise-t :( Ez az ő játéka és nem kéne a Konaminak most szórakoznia...
5.
5.
simon 555
#4: Gondolod az EA hagyná, hogy Kojima azt csináljon amit akar, mint most a Konaminál?
Kojimának szabad keze van, azt csinál amit akar jelenleg.
Ha kilépne akkor 2 lehetőség van. Visszavonul vagy indiebe megy.

De amúgy eurogameren most olvastam, hogy valószínűleg csak Konamin belüli átrendezésekről van szó. Majd meglátjuk, Japánban már éjjel van, hivatalos válaszra ma már ne számítsunk.
4.
4.
csete1
Szerintem ez egy jó dolog. Gondoljatok bele, milyen jó lenne egy csavaros, Kojima sztorival állna elő egy EA Games, vagy Valve játék.
3.
3.
Ótvar
#2: Olvasd egybe az utolsó bekezdést ... mindjárt más
2.
2.
simon 555
"Megeshet, hogy ezúttal tényleg komolyan gondolta"

Még ha komolyan is gondolta, nem jelenti azt, hogy lelépne a Konamitól. Silent Hills valaki? Az is "A Hideo Kojima Game" és a Kojima Productions fejleszti.
Remélem hamar tisztázzák a dolgokat, mert nem tetszik ez.
1.
1.
Yanez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...