Spielberg rendezi a Ready Player One filmet

Link másolása
Steven Spielberg fogja rendezni a Ready Player One cím kultuszkönyv alapján készült filmet. Már régóta a Warnernél vannak a jogok, azonban csak most kezdődött meg a mozgolódás a projekt körül.

2011-ben jelent meg Ernest Cline Ready Player One című könyve, mely egyszerre egy virtuális valóságról szóló sci-fi és egy tiszteletadás a '80-as évek popkultúrája előtt.

A történet 2044-ben játszódik, főhősünk pedig egy gimnazista, Wade Watts. Wade a legtöbb emberhez hasonlóan egy OASIS nevű virtuális valóságba menekül a zord külvilág elől, ahol kedvére szórakozhat, tanulhat és dolgozhat. Álma, hogy megtalálja a program tervezője által elrejtett kincset és jó úton halad, amikor megoldja az első feladványt. Innentől hirtelen a figyelem középpontjába és életveszélybe került.

A történet szinte üvölt a megfilmesítésért, ezért nem véletlen, hogy több stúdió is jelentkezett a jogokért. Végül a Warner kapta meg a lehetőséget, hogy vászonra vigye a Ready Player One történetét. Maga Cline dolgozik egyébként a forgatókönyvön és hosszú hallgatás után most bejelentették, hogy Steven Spielberg fogja rendezni a filmet.

Spielberg az A.I. óta nem dolgozott együtt a Warnerrel, jelenleg pedig a The BFG filmadaptációján dolgozik. Mivel a könyv rengeteg utalást és kikacsintást tartalmaz a '80-as évekből, így megkerülhetetlen, hogy néhol Spielberg akkori munkái is fel-felbukkannak. Különösen érdekes csavar, hogy ő kapta meg a lehetőséget a film rendezésére.

Zoenn írását a könyvről erre találjátok.

82.
82.
roli33
"Steven Spielberg fogja rendezni a Ready Player One cím kultuszkönyv alapján készült filmet." Ezzel a mondattal valami nem stimmel. Steven Spielberg időutazó? :D
35.
35.
B-Bird
A két rendezőt egy kalap alá venni... pff.
Az egyik művészibb irányba vitte a dolgot, a másik meg jobban a pop-corn felé.
De azt mondani az egyikre, hogy nagyorrú és tehetségtelen és "tuti segítettek neki a jobb filmjeinél"... szánalmas. És abból is látszik BpZsolt, hogy te sem ismered a munkásságát mélyebben (csak odáig jutsz, hogy zsidó, meg szar, meg tehetségtelen), ugyanis nem egy újítást hozott a filmiparba, amit aztán később mások másoltak róla. Úgy ne okoskodj, ha jóformán csak a Schindler listáját ismered tőle, de azt nem tudod megmondani, hogy milyen új kamera technikákat használt...
És azt is vegyük észre, hogy elég sok műfajban próbálkozott már (vígjáték, kaland, dráma, történelmi, sci-fi, mese...), rendszerint nagy bevételeket elérve.

De megértelek, nagy divat manapság a nagyokat fikázni, mert attól kemény hipszter leszel. :-D
Azt mondani, hogy szeretem Steven Spielberg filmjeit, az már túl mainstream mi? :-D


Továbbra is azt mondom, hogy Spielberg jó pop-corn filmeket csinál, jól rakja össze az ilyen jellegű filmeket, ergó remélhetőleg jó film lesz ebből. Csak továbbra is azok a fránya license dolgok... Benne lesz vajon a WarGames utalás, ami MGM film volt? Megcsinálhatja a Warner így? :-)
14.
14.
Ruga
"Őt csak oda tolták a nagy orra miatt.." Azért csak kibújt a szög a zsákból. :) Ez a kijelentésed tönkretette az addigi érvelésed.
Tetszik nem tetszik, egy megkerülhetetlen figurája a filmiparnak, maradandóakat alkotott.
7.
7.
bema695
#6: Nem! Egy rendezőnek kifelyezetten BpZsolt elismerésére van szüksége ahhoz, hogy filmet rendezhessen. De tényleg! Gúglizz rá, ha nem hiszed.
1.
1.
markoci555
Emlékszem, itt olvastam róla bemutatót és meg is vettem, nem volt rossz, de szerintem nem érdemel filmet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...