Hatalmas az érdeklődés a PC-s GTA V iránt

  • Írta: zoenn
  • 2015. április 15.
  • Hír
Link másolása
Ahogy az várható volt, a Grand Theft Auto V PC-s verziója lett a Steam egyik legnépszerűbb játéka, ráadásul már az első napon átlépte az egymillió eladott példányt a Valve disztribúciós rendszerében.

Noha a start nem volt problémamentes, hatalmas siker a Grand Theft Auto V számítógépes verziója. A Steam legnépszerűbb játékainak toplistáján például átvette a második helyet a Counter-Strike: Global Offensive-től, így csak a DotA 2 előzi meg. Jelenleg 155 ezer egyszerre játszó felhasználóval ezüstérmes, de tegnap volt olyan időszak, amikor 300 ezren GTA-ztak egy időben.


A Steam Spy jelentése szerint már egymillió játékos ruházott be a Grand Theft Auto V steames verziójába, és ugye ebbe a számba még nem tartoznak bele a kiskereskedelmi forgalomban megvásárolt dobozos példányok, és a többi online boltban beszerzett digitális kópiák. 

Kijelenthetjük hát, hogy a GTA V PC-s verziójának első napja brutálisan jól sikerült, várjuk a hivatalos adatokat!

Mi a helyzet a filmmel?

Emellett alakul a Rockstar Games történetét feldolgozó BBC-film is. A legfrissebb hírek szerint a GTA-játékokat többször nyilvánosan ostorozó (és beperelő) floridai ügyvédet, Jack Thompsont Bill Paxton alakíthatja majd.

53.
53.
Quent1n
#52: "Ez így dupla,tripla,quadra haszon!" Azért korántsem. :) Egy az, hogy bőven volt meló a portolással kettő meg, hogy PC-re bármennyire is jól fogy azért a konzolos eladások más világ. Egyébként az RDR se jött ki soha PC-re pedig annál is is bejátszhatták volna ezt ha akkora pénzt látnak benne. Az meg hogy már akkor kész volt a PC verzió mikor kiadták a konzolosakat.. hát.. nem hinném :D Akkor nem csúszott volna meg semmi. :)
52.
52.
frankek
Még hogy anno a RockStar: Csak konzolra adjuk ki!
2 hónap múlva: Talán esetleg, nem biztos de lehet hogy lesz PC verzió is
a nagy f*szt!
Már anno amikor kiadták a konzolos verziókat már akkor készen volt a PC verzió csak előbb a sok h*lyét jól lehúzták.
Most komolyan szerintetek lettek volna olyan hülyék hogy kihagyják a PC-t?
Ez így dupla,tripla,quadra haszon!
51.
51.
frankdelgado
Pontosítok. A játék "előtölthető" csak még nincs hozzá crack. az igényesebb "webshopokban" azért nem elérhető. :)
49.
49.
#42: Akkor az ambient occlusion lesz a ludas.
Hbao hdao (h-mao ce... )meg $aszom tudja milyen valtozatai vannak.
42.
42.
GAMEROD
Valamelyik beállítás okozza az FPS droppokat, de még nem zongoráztam végig melyik. Általában a hegyek környékén kezd brutálisan belassulni, elképzelhető hogy a növényzet okozza.
41.
41.
#37: Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy egy blu-ray, DVD film ára még premierkor sem magas a játékok árához képest. (külföldön legalábbis-az itthoni helyzet külön téma)
Persze a játékokat nem is lehetne 2-3 ezer forintos áron adni premierkor, másrészről az illegális filmletöltők száma óriási méreteket ölt. Én nagy filmgyűjtő vagyok és bár a steelbook meg egyéb cuccokat külföldről rendelem, azért tudom mi folyik itthon is. Disney, Sony-ezek mind csak idén (vagy tavaly év vége óta) vonultak ki itthonról és adták át a forgalmazói jogokat más illetékeseknek mert annyit buktak az évek alatt a sok illegális letöltő miatt. Ez így rohadtul nincs rendben és a PC ipart is ez teszi tönkre, ezért tesznek rá a fejlesztők, hogy sok játékot kiadjanak. A Rockstar legalább megvédi most az új termékét. De meddig? Pár hét azt feltörik ezt is és akkor szedik le a tömegek ingyen. Én is azt látom, hogy össze fog olvadni a rendszer, a jövő záloga egyedül a biztonságos és olcsó tartalom lesz. Persze van már egy csomó, legálisan működő rendszer korrekt árakon, de akinek az se jó, hogy esetenként fillérekért vesz játékot az szerintem nem érdemel semmit. (év elején volt egy PS store akció-12000-ért vettem 6 olyan játékot amelyek közül 2 még 1 éves sem volt)
40.
40.
sasncore
#23: Nalam nem tapasztalhato durva fps drop 1080p normal beallitasok Xeon 1245v3, gtx 750ti 2GB, 8GB mem, ssd
38.
38.
GAMEROD
Egy PC-s vásárló biztos van mert én már megvettem a -3 ik napon, és előtöltöttem :D Arra ki sem térek hogy torrenteken se híre se hamva a játéknak.
37.
37.
Spectrum
#36: Kicsit úgy érzem, mintha valami felzaklatott volna, amit nem értek, mert én nem akarlak támadni, vagy bármi.

Én lennék a legboldogabb, ha mindent kiadnának PC-re is és konzolokra is, és ha egy PC-s játszhatna a Last of Us-szal, cserébe PS4-en tolhatnék Forza-t.

De a konzol-exkluzív címeknél, vagy a gyatra PC-portoknál azért elgondolkoztató, mekkora is lehet az a torta valójában, amiért nem folyik komoly harc. Miközben a játékipar bevétele már meghaladta Hollywood-ét.

Hosszú távon szerintem össze fog olvadni a PC és a konzol, eltűnnek majd a határok, én legalábbis ezt vizionálom, aztán lehet az is, hogy a hordozható eszközök lenyomnak majd mindent, vagy olyan VR-sisak lesz, aminek saját hardvere van és onnantól se PC, se konzol... Ki tudja.
36.
36.
crytek
#34: Fejezd már be. MONDJ MÁR MINDEN JÁTÉKRÓL pc-n számszerű adatokat!!!!

Steam tudja. Igen tudja de soha nem fogja közölni hogy az pl az Evil Whithinből 311217 db fogyott steam-en. MERT NEM FOGJA!!

Ez maradt a pc-nek az örökös megmondás ,hogy oda nem érdemes semmit kiadni ,mert nem fogy semmi. És itt a konzolosok joggal fröcsöghetnek ,mert egyszerűen a pc-s em tudja mivel védeni a "becsületét" ,mivel egyik nyomorék cég sem ad ki eladási adatokat. Mintha direkt azt akarnák éreztetni, hogy pc-re valóban semmi nem fogy mert nem jelentenek be semmi adatot.

Ezt az 1millás határt (ami szerintem világszinten steam-en kivül 100% hogy 2.5 milla feletti ,de lényegtelen) se maga a Rockstar közölte mert nem is fogja. Örülnek hogy fogy pc-re ,de csak azért se fogják leközölni hogy pc-re 1 hét alatt 3 millió fogyott.
34.
34.
Spectrum
#33: Általánosságban minden kiadó örömmel dicsekszik a mérföldkövekkel, vagy épp siránkozik, ha a számok elmaradnak a várttól. Emögé nem kell platformot képzelni, épp így van PC-n és konzolon. Amikor a Diablo 3 indult, a csapból is az folyt, hányat vettek, pedig nem is volt konzolon. De lehetne sorolni a példákat a végtelenségig PC-n is, konzolon is. A jelenség platformfüggetlen.
33.
33.
GAMEROD
#32: A kiadó még azért nem foglalkozik vele mert hozzászoktak a 100 milliós eladásokhoz. Első nap 1 millió teljesen reális náluk. A Steam pedig pontos adatokkal tud szolgálni a vásárlók számáról, mivel digitális az egész.
32.
32.
Spectrum
#30: Ez természetesen egyáltalán nem így van, hiszen a híreket a játék fejlesztői és kiadói is nyomatják. Ha steam-en a Kerozin soft játéka 700 millió példányban fogyna, akkor a Kerozin soft hülye lenne nem világgá kürtölni.
A kiadó meg természetesen pontosan tudja, mennyi ment el a játékából, tök mindegy, melyik bolt árulja.
Szóval ha már a konzolokba szeretnél rúgni, legalább pontosabban célozz, mert ez így nagyon mellément.
31.
31.
GAMEROD
Steam-en teljesen zökkenőmentes volt a dolog, 15 perccel a megjelenés után miután kivárta az ember a telepítést már játszható volt. Örülök hogy a Steam-et választottam. Nem fogok bohóckodni DVD lemezekkel és az azutáni frissítgetésekkel. Ha újra kell telepíteni, Steam-ről már jön egy az egyben minden és rengeteg a kényelmi funkció is benne.
30.
30.
crytek
#26: Butaság a nagy lószart.

Konzolos eladásoknál db számra meg szokták írni sokszor mennyi fogyott ps3,xbox 360, ps4, xbox one nintendo ds...stb.
Ellenben pc-re mondjál már valami számszerűsített adatott bármiből (az emlitett pár indie cuccon kívül)

Nem tudsz mondani ,mert nincs.PC-n annyi féle disztribucio van dobozos, uplay, origin, steam, gog, tökömtudja még mik amik nem hsizem hogy leközlik holmi köcsög felméröknek miből mennyit adtak el.

Szóval ez a tömör igazság :( Ezt a GTA 5-ös pc-s 1millás határt se a rockstar kürtölte világgá hanem a steam stat oldaláról lehetett leszűrni.
Ha ez konzolon van már ilyen cimek lettek volna 5 perc alatt 1 millió GTA 5 fogyottt....stb.
Ez van amikor valamit tolni kell és amit leszarnak. Ha valamiből 700 millió fogyna pc-n akkor se híreznék max megint ilyen statból kiderülve,mert ha valami fogy pc-re az senkit nem érdekel mert oda nem fogyhat a fostos konzolokat kell nyomatni.
27.
27.
hedzsooo
#6: ..Konzolokon is csak a PS3/PS4-nél van Blu-ray meghajtó, ha jól emlékszem.

PC meg egyébként is más tészta, mint a konzolok, mert nem fixen mindenki ugyanazokkal a hardverekkel rendelkezik. De pár év múlva bizonyára mindenki megteheti, hogy legyen a PC konfigjában is Blu-ray olvasó, v. akár író, mint pl. nekem, v. pl. talán neked is. Egyenlőre viszont a PC játékosok javának DVD olvasója/írója van csak, így értelmetlen lenne a PC játékokat kiadni DVD helyett, Blu-ray lemez(ek)re. Szerintem ezt könnyű látni, ha csak pl. körbenézel az ismerőseidnél, h hánynak van Blu-ray olvasó/író a PC-ben otthon....
26.
26.
hedzsooo
#22: Butaság, amiket írtál, ugye te is tudod? PC-re is vannak felmérések az eladásokról természetesen.
24.
24.
Hunszi
#11: tudok róla, de attól a 7dvd még 7dvd, mert nem blu-rayen került kiadásra, épp erről beszélek...
23.
23.
csoki-gt
i5 3470@ 3.8 ghz , HD 7870 GHZ edition és 8gb ram mellett normál beállításon (dx11) hatalmas fps dropjaim vannak egy egyik pillanatban még 140fps egy másodperc múlva 10-15 fps remélem nem nálam van a gond.
22.
22.
crytek
"Kijelenthetjük hát, hogy a GTA V PC-s verziójának első napja brutálisan jól sikerült, várjuk a hivatalos adatokat! "

Háhá hol éltek barlangban? Ez nem konzolt ami nyomni kell ez pc aminél kb 1-2 indie kiadon kívül (aki örül már ha elad 50 ezer db-ot a játékából) soha egyetlen adat sem hangzik el mennyit adnak el pc-re. Szóval ne várjátok...
19.
19.
-Cash-
#16: Csak a 4-ből ha jól tudom összesen 700 ezret adtak el vagy hogy, ebből első nap 1 misit lol
17.
17.
Érdekes kettősséget érzek a videó alapján, de annyira nem érdekel, hogy kipróbáljam ... Néhol nagyon szép, máskor meg nagyon kidolgozatlannak tűnik. Persze videó alapján ezt nehéz megítélni. Az autó például úgy mozog, mintha jégkocka lenne, amit billiárd dákóval lökdösve irányítanánk ... :D Nem tudom, az egész olyan túlságosan is GTA-s :DDD
16.
16.
anarchoid
#14: ne is almodozz,

a IV. 6 honapott kesett pc-re
z V. 2 evet ;)
szal a VI. majd legalabb 3 evet fog kesni ;)
15.
15.
frankdelgado
#1: Majd beszerzed az alternatív verziót. Abban benne lesz a patch is és működni is fog. Nem mondom el lehet szórakozni ezzel a bűnözőszimulátorral de az árát inkább elrakom a Vaják 3-ra.
14.
14.
-Cash-
Na ennek örülök nagyon. Ez egy fontos esemény a PC játék történelmében, a jövőre való tekintettel. Lehet hogy a 6 már egy időben jön majd a konzollal?
Kivéve akkor ha a Sony lesz olyan paraszt hogy exkluzivvá tegye egyszer még ezt is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...