Bezár a Borderlands: The Pre-Sequel! fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2015. április 16.
  • Hír
Link másolása
Váratlanul ért minket a hír, miszerint lehúzza a rolót a 2K Australia. A csapat a Borderlands: The Pre-Sequel! befejezése után nem kapott új projektet, a szerencsés dolgozók más 2K-stúdióknál kapnak állást.

A bezárás hírét egy névtelenséget kérő fejlesztő hintette el a Kotaku ausztrál részlegének, amit később a 2K képviselője is megerősített a Polygonnak. A 2K Australia tehát lehúzza a rolót, néhány dolgozó más projekteknél helyezkedik el, ám vannak olyan munkavállalók is, akik elveszítik az állásukat. A kiadó mindenesetre mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse az érintetteket.

A stúdió 2000-ben alakult Irrational Games Australia néven, mint az Irrational Games leányvállalata. A csapatot 2006-ben vásárolta fel a 2K, ami után 2K Australiaként fejlesztettek játékot. Több cím fűződik a canberrai brigád nevéhez: közreműködtek a BioShock 2 és a BioShock Infinite fejlesztésében, de a Tribes: Vengeance és The Bureau: XCOM Declassified fejlesztésébe is besegítettek.

Első és utolsó önálló játékuk a Borderlands: The Pre-Sequel! volt, ami ugyan nem váltotta meg a világot, de tisztességes iparosmunkaként könyveltük el.

1.
1.
Prax
Remélem a tehetségesebb embereket nem eresztik szélnek,mert a pre-sequel nem lett rossz, de azért nem ér fel a kettőhöz (nem is ez volt a célja szerintem, inkább csak story telling a 3 előtt). A stalker 2 lefújását se tudtam még szerintem teljesen feldolgozni, de ha a Borderlands 3 kerülne ilyen helyzetbe, az már tuti nem. A többi volt alkalmazottnak is a legjobbakat tudom csak kívánni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...