Tovább javult a Mortal Kombat X

  • Írta: zoenn
  • 2015. április 19.
  • Letöltés
Link másolása
Már tölthető a Mortal Kombat X első frissítése, amely PC-n optimalizálja a teljesítményt, illetve kaptunk pár új ruhát a bunyósaink számára. Érdekesség, hogy számítógépeken 15 GB-ot nyom a folt.

Nem sikerült valami fényesen a Mortal Kombat X PC-s verziója, szerencsére a NetherRealm már kijavította a főbb hiányosságokat a legújabb (1.01) patchben, amely többek közt optimalizálja a shadereket, így javul a grafikus teljesítmény, illetve a visszajátszások sem foglalnak el már túl sok helyet a merevlemezen.

Az elmúlt napokban tapasztalt hibák miatt minden PC-s játékos 10 ezer extra Krypt Koint kap engesztelésül, amit szabadon elkölthetnek a játékban. A tapasz ráadásul 15 GB-ot nyom, erre nem árt felkészülni.

Tegnap az 1.02-es javítás is befutott, amely finomítja a gameplayt, ráadásul néhány extra kosztümöt is hozzáad a felhozatalhoz, többek közt Sub-Zero klasszikus gúnyáját is.

A játék ezen a héten landolt a boltokban, a bunyós cím jól fogy, a Ed Boon a legjobb Mortal Kombat-launchként hivatkozik rá, habár konkrét eladási adataink még nincsenek. Az Xbox 360-as és PS3-as verziót csak nyáron kapjuk meg.

32.
32.
ZooleK
#30: A legalapabb tower is 35000 pénzt adott, és párat megcsináltam. Pillanatok alatt kivégeztem a kriptát, gyanús is volt, hogy valami nem kerek, akárcsak Shinnoknál. Persze bugos a live towerek közül a premier tower is, elvileg a következő dlc karakterekkel lehetne menni rajta, nekem csak Goro-val engedi. Grafikailag bugos a Dead Wood pálya, és a kevés a memória üzenet is buggyanús. Szóval hibákból akad bőven. A sztori mód biztosan nincs meg 4,5 óra, kb a fele alatt megvolt nekem is..hard vagy afeletti nehézségen meg nem kezd az ember, maximum ha másodszorra is kipörgetné, bár én nagy kényszert nem érzek erre...
Amúgy nagyon faxa az is, hogy néhány skin csak akkor lesz feloldható, ha a mobilos verzión megcsinálsz 100 living towert, meg hasonlókat. Elég kényszermegoldás, igencsak eltúlzott, nem utolsó sorban híre nincs az androidos verziónak...
31.
31.
Macifasz
#30: Messze vagyok én a pengétől, de nagyon. :-D Még akkor is, ha kontrollerrel nyomom, míg annó az előző részt billel. A hard, very hard csak felnyomna agyilag, arra meg nincs szükségem. :-D Amúgy nem hasamra ütöttem, konkrétan ennyit írt ki a játék, hogy 1:56. :-D
30.
30.
Saby
#27: Hogy az ördögbe van meg neked 3-4 towerből szinte a teljes kripta? holott annyiból jó ha lesz 3-5000 pénz, és van olyan ami 7500-ba kerül. Shinnoknak nem kellett volna játszhatónak lenni a story nélkül, erősen bugos lehet.
#26 1,5 óra alatt a story-t? Az átvezetők hosszabbak annál :D nekem kb 4,5 van benne és 70% De ha ennyire penge vagy, miért nem hardban v very hardban nyomod?
29.
29.
Trapyd
A játék maga nagyon jó, de a technikai megvalósítás igazi trógermunka. UNREAL 3 motorral ilyen, már bocsánat, de szart készíteni ekkora gépigénnyel? Sortűz a készítőknek.
28.
28.
Macifasz
#27: Én csíptem a kiscsajt, mert rengeteg jó kombója volt. A nokedliségét és azt, hogy nem valami ismertebb, erősebb karakterrel kellett lenyomni a főgecit letudtam nyelni. De azt már nem, hogy nevetségesen könnyű volt lenyomni. :-D Pedig már felkészültem, hogy na akkor ezzel elleszek egy darabig, erre 5-6 perccel később már a stáblistát néztem. :-D
Mondjuk én eddig még csak a sztorit toltam, szóval majd a kriptáknál meg a towernél lehet nálam is előjönnek ezek a bakik.
27.
27.
ZooleK
#26: Akkor te tényleg szerencsés vagy :)
Nekem az utolsó előtti patch óta a dead woods pálya játszhatatlan, kb 6 pixelkockából tevődik össze az egész kép. Az összes többi megy rendesen, csak az lett használhatatlan. A szori módot is élmény volt ilyen körülmények között végigtolni...ami amúgy valóban rövid volt, a vége pedig gáz. Annak örültem, hogy nem az a downkóros Shinnok lett a főgonosz, hanem egy tunningolt formája, de hogy azzal a nokedli kiscsajjal kelljen leverni, miközben az összes életképes karakter, köztük Raiden is vagy döglődik, vagy pulóvert kötöget valahol máshol, az kicsit fájt. Az új karakterek többsége unszimpatikus, jellegtelen, és sztorimódban mégis ezek lesznek a fő karik, idegesítő, a rövid és amúgy jó sztori ellenére.
Viszont az megint nehezményezhető, hogy a végigjátszás után feloldódik Shinnok(ami addig is játszható karakter volt...), de csak a dankóros változat. A kriptát nagyon hamar ki lehet pörgetni, nem kell hozzá annyi csata mint az előző részben, 3-4 towerből majdhogynem meg is van a kellő pénz hozzá. Pedig jó lett volna, ha 3 napnál tovább tart, valamint ha átláthatóbb.
A játék még mindig lefagy, de már legalább csak ritkábban, néhányszor ok nélkül kilép, egy tower utolsó szintje előtt ez nagyon kellemes, időnként kiírja, hogy a 8GB ram kevés neki, úgy hogy az ssd-ből is kapott még 4gb virtuálisat. Veszek majd még 8gb ramot, biztos ami biztos, de nem hiszem el, hogy ennek ennyire lenne szüksége. Optimalizálatlan, részben működésképtelen játék, a sztori mód és a kripta pedig rettenetesen rövid és átgondolatlan.
A grafikája világbajnok ugyan, a hangulata kiváló, a karakterek animációja szuper, lehetne belőle a létező legjobb verekedős játék, ha normálisan megcsinálták volna pc-re. Aki gondolkodik a megvételén, az még várjon inkább egy fél évet, addig legalább megcsinálják rendesen, és az ára is reálisabb lesz. Így utólag, a sok kellemetlenség miatt már bánom, hogy a kombat pakkal együtt megvettem elővételben. Tanultam belőle(ismét), legközelebb türelmes leszek, és jobban fogok járni.
26.
26.
Macifasz
Úgy néz ki, a GTA V-höz hasonlóan, itt is "bemákoltam", hogy már a patchek előtt is tökéletesen futott a játék. A 29 "részecskét" is hamar felrakta, és 2 napja a 15 gigás patch is megvolt kb. 20 perc alatt. Emellett minden HIGH-ra rakva, 1980*1020-as felbontáson meg se döccen. Egy-két alkalom volt, amikor az átkötő videók be-be akadtak, de az meg kit érdekel. :-D Illetve egyedül talán egy Raidenes esős verekedésnél éreztem, hogy valami nem stimmel, de az két bunyó volt, így hamar túl voltam rajta. :-)
Szóval én összességében megvagyok elégedve, bár a sztorimód nagyon rövid volt. Az előző se volt olyan hű de hosszú, de ott azért egy 4-4 és fél órát el lehetett vele tölteni, de itt mindössze 1 óra 56 percre volt szükségem. Nevetséges még akkor is, ha alapjáraton egy verekedős játékról van szó és azért nem a sztoriban jönnek ki az erényei, és nem is ezért veszik meg a rajongók 90%-a. A másik, hogy maga a finálé is nevetséges. Míg az előző részben tökéletesen fel volt vezetve, hogy itt bizony még nagyon durva dolgok fognak történni és majdhogynem vért kell izzadnod, hogy lásd a stáblistát, addig ez innen totál hiányzott. Elsőre megvolt a főgeci, holott Shao Kahn-t annó vagy a 15. próbálkozásra sikerült csak lenyomnom (mivel csalt az a rohadt kis...) Ennek köszönhetően a kihívás faktora is csökkent a sztori módnak, hiába nehezebb egyes kombókat előhozni, ha háromszor meghaltam a végigjátszás során, akkor sokat mondok.
De mindezek ellenére piszok élvezetes és jól megrendezett, de nálam nem durrant akkorát, mint amekkora hype vette körül. Nem bántam meg az érte kiadott pénzt, de nem is lettem tőle nagyobb MK fan, mint előtte voltam. Remélem pár év múlva jön az Injustice folytatása, na azt pl. piszok módon várom.
25.
25.
DarkAssists
A javulásról annyit hogy Mostmár highra raktam az árnyékot is stabil 60fps a temple pályán van egy kis fps ingadozás de ott brutálisan jó effektek vannak gtx 770 em van jó játékot
24.
24.
-Cash-
Flálesz viktori, jeee...
23.
23.
dcba
#20: maga a jatek nekem is fut 60fpssel ha 900p be rakom es minden maxon van. Vmiert az1080p tol orul meg es kulfoldi oldalakonis sokan irjak, h megy nekik rendesen 900pben de 1080ban mar nem. Viszont a jatekon kivul vannak kicsi akadasok pl amikor bejon egy bunyo es be-be akad majd total sima lesz a bunyo. A cutscene-ek meg ki tudnak csuszni a szinkronbol egy ido utan. Ezek olyan hibak amik nem csak nekem vannak, ergo nem hiszem, h nalam van a hiba.

Kicsit merge vok mar magamra, mert alapbol xboxra rendeltem be a special editiont, de lemondtam, mert tamogatni akartam a Pcs verziot, h lassak, h igenis apcn is van igeny a Mortalra.

De sajnos nem ilyen portra.
22.
22.
biohazard rex
#17: http://i.imgur.com/xnGbDts.gif
Nézd meg ezt.
Amúgy számomra is fontos a 60 FPS és inkább feláldozom a grafikát (A felbontáson kívül), hogy meglegyen, mert nagyon zavaró tud ám az lenni. A példa amit erre feltudnék hozni, az a lövöldözős játékokban a gyorsan mozgó célpontok. Magasabb fps-el könnyebben találja el az ember mert több képkockán keresztül látja és pontosabb tud lenni. (Persze ettől nem több ideig látja :D)
21.
21.
Lorthirash
#20: Ja látom nem nekem írtad :)) akkor nem szóltam ...
20.
20.
Lorthirash
#11: Hát biztosan zavarna ha rosszul menne de nálam lazán megy 60 fps-el szépen.
19.
19.
Inferno
Srácok nekem így megy 60 Fps-sel
https://www.youtube.com/watch?v=8l_ChkbYgsQ
de elég érdekes h néha pont a cutscene akad meg :S
18.
18.
Saby
Én Xbox-on is észrevettem, h szebb lett a grafika. Hálistennek Boxra csak 2,3GB volt a 2. patch.
17.
17.
godach
#16: Megmondom őszintén én sem látom a különbséget. Persze, már már egy egy kínos, erőltetett magyarázkodásnál, hogy elkerüljük a veszekedést, ráhagyom az illetőre. De amúgy nem. Nem látom. Még az összehasonlító videókban sem. Lehet lassú az agyam, vagy valószínűleg hülye vagyok. Igénytelen. Na de akkor sem látom.
Persze 60 és 20 között igen. De 50 és 35 között már nem nagyon. Az meg, hogy játszani ne tudjak... :D :D
16.
16.
dcba
#13: Nem hulyeseg a 60 fps es en mar a Half Life1-nel is arra mentem, h olyan szep folyamatos legyen(kb 14 evesen meg nem tudtam mi az a 60 fps- de mindig is ereztem azt, h akkor jo vmi ha olyan folyamatosan megy, amirol ma mar tudom, h az a 60 fps.) En azonnal kiszurom es kiszurtam mindig is, ha vmi nem 60-al ment. (nyilvan 4-5 fps csokkenest nem vesz eszre az ember, de 10-15-t mar igen).

Eskuszom amugy nem bantasbol mondom, de aki leginkabb konzolon jatszik az sosem latja a kulonbseget vmiert. Nekem is van egy ismerosom aki csak boxon jatszik es amikor mutattam neki a GTA-t, akkor csak nezet hulyen, h most ez mivel jobb mint a boxos verzio es amikor egymas melle raktam a kettot akkor sem latta a kulonbseget 30 es 60 fps kozott.
15.
15.
Yanez
#14: Ez olyan dolog, ami tényleg fontos volt, csak a többség nem tudta mi és miért. Tudod, jó a hamburger, de kecsappal még jobb! Szóval sokan nem tudtak a kecsap létezéséről. :D
14.
14.
Kazuya
#13: Hidd el nem kell ehhez divatbahozás. Az fps mindig is fontos volt.
13.
13.
godach
#12: Igen. 10-20 éve sem lehetett meglenni nélküle. Sőt, élni se.
Nekem sincs meg csak az 59. Elég szánalmasan is érzem magam.
Csak arra lennék kíváncsi, ha ezt az FPS-t nem vették volna divatba 1-2 éve, akkor hányan tudnának egyáltalán a létezéséről? :)
12.
12.
JackBauer
#3: Ez egy verekedős játék, amihez fontos a fix 60 FPS, a FIFA is ilyen, de pl. más játéknál kevésbé zavaró az FPS drop.
11.
11.
dcba
#3: Hidd el ennel a jateknal zavaro a 35 fps, a masik meg, h igen ha egy vagyonert veszek gepet es az osszes gepigenyes szornyeteg (shadow of Mordor, Gta) lazan mennek stabilan 60 fps-sel, akkor nehogy mar egy Mortal kombat fektesse ki a gepet. Ez volt az elso alkalom amikor jatszanom kellett a grafikai beallitasokkal, maskor ha lejjebb veszem az elsimitast, mashoz mar nem kell nyulnom es megy minden 60 fps-sel(kiveve az amit szandekosan lockolnak 30ra).

Teged amugy nem zavarna, ha vennel egy Ferrarit es csak 60 km/h-val tudnal vele menni es jonne vki aki belokne, h uristen legyen mar eleg a 60, mert nem mindenkinek tellik Ferrarira.
10.
10.
godach
#8: Egyszerű. Akkor PC only játékokkal kell játszani. Válogass, van bőven.
9.
9.
mestermagyar
#8: De persze erre ok is van, mert a konzolokat nagyon jól kell optimalizálni, nehogy a végén megint 900p legyen a vége.
8.
8.
mestermagyar
#5: Figyeld csak meg, egyik PC-only játék sincs ekkora, ez a konzolok hibája. A grafika meg messze nem fejlődött annyit, hogy ez ok legyen a 3-4x méretre az előzőhöz képest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...