E3 2015: Újabb infók a visszafelé kompatibilitásról

Link másolása
Tegnap jelentette be a Microsoft a nagy hírt, hogy a Xbox One képes lesz futtatni Xbox 360-as címeket is. Ez azonban nem minden játék esetében oldható meg, így például az előző generációs Kinect-címek sem fognak Xbox One-on futni.

Tegnap a Microsoft bevetette a titkos fegyverét a Sony ellen, és bejelentette, hogy az Xbox One képes lesz Xbox 360-as játékokat is futtatni. A legtöbben azonnal teljes mértékű kompatibilitást vizionáltak, de azért ennyire nem egyszerű a helyzet: tegnap kiderült, hogy egyelőre 30 előző generációs címet képes az Xbox One futtatni, de ez a lista a project hivatalos rajtjára 100-ra bővül.


Közben újabb információk láttak napvilágot, és kiderült, hogy a kinectes játékok esetében nem lesz megoldható a visszafelé kompatibilitás. Így többek között a Kinect Sports, a Kinect Star Wars és a Kinectimals sem fog sosem a támogatott címek közé bekerülni. Emellett hozzá kell tenni, hogy az Xbox 360-on használt USB-s perifériák továbbra sem támogatottak Xbox One-on, így a régebbi, előző generációs címekhez sem használhatjuk őket.

16.
16.
supair
15.
15.
tsulok
#14: Közben elolvastam a MS leírását. Azokkal a játékokkal játszhatsz amiket megvettél digitálisan, vagy megvan a lemeze, a lemeznek benne kell lennie a gépben miközben játszol. XO tud DVD-t olvasni.

A digitális játékaiddal így is játszhat, gondolom ebben benne vannak azok is amiket a GWG-al kaptál. Meg szerintem az eddigiek alapján gyakori lesz, hogy a folyatásokhoz ajándékba adják az X360-as előzményeket (ha nincs remastered).
14.
14.
supair
Ezt vajon hogy ellenőrzik.?
Van egy rakat 360-as achivmentem, mentésem az accomon de se lemezem se 360-am.........És a blu ray meghajtó hogy eszi a dvd lemezt?
13.
13.
tsulok
#12: Azokat töltheted le ingyen amikhez megvan a lemez, vagy megvan a digitális változat. Azért emelték az ingyenességet mert PS4-nél ugye akkor is fizetni kell ha megvan a játék. Arra kíváncsi vagyok, hogy lemezes játéknál kell-e majd a lemez a letöltés után.
12.
12.
supair
És!!Hallottam valami olyat skacok,hogy a 360-as portok mind ingyen letölthetők lesznek.Sőt ha mondjuk lehúzom a Halo Reach-et nyomhatom azokkal is akik 360-on játszanak.Ha ezt meglépik valóban jájjjjjjjjjj......
11.
11.
ADMlN
#5: Te túl sokat álmodozol... Ha jönne is ilyen pack úgyis megjelenne minden platfromra.
Mesélj inkább azokról az új exclusive-okról amiket még az E3 előtt vízionáltál idei megjelenéssel.
9.
9.
mestermagyar
"A titkos fegyver"

XDD ROFL
7.
7.
myrte
#5: Így kell még egyszer eladni valamit. Az most nagyon megy a Sonynak a játékok terén. Égető szükség volt a belejelentett játékokra a sok HD remastered címek mellett.
6.
6.
#5: Remek és akkor most majd játszhatok a Warcraft első részével ? :DDD Ja várjál ! A mai napig gond nélkül fut... áhhh, konzol, eh! :))) Trololo.... :P
5.
5.
Spectrum
Mondjuk elsülhet ez még visszafelé is, ha pl. kihoznak egy Mass Effect Trilogy-t 1080/60-ban és csak PS-re jön, mert az One visszafelé kompatibilis.
4.
4.
Azadojat
Ha csak az exkluzív címek lesznek újrajátszhatóak (de ahogy nézem nem) már az is nagy dobás számomra. :)
3.
3.
myrte
Ennek is nehéz megoldani a visszafelé kompatibilitását, nem hogy a ps4-nek. Ott online streammel oldották meg (amit grindcore említ), ezért nem hiszem, hogy valaha beépítenék szoftveresen a rendszerbe.
2.
2.
Dercsi
PC-sként sokszor elgondolkodtam, hogy melyik konzol lenne a jobb...ha vennék, és hát venni fogok, hisz nagyon sok jó cím van a bakkacslistámon :) Eddig a ps3 volt betervezve, de így azért a box sokat tett, hogy mellette döntsek... A kinectes játékok pedig eddig sem tartoztak a repertoárba. Karácsonyig várok, hátha a Ps4- is tud ilyet, ha nem akkor maradok a boxnál :)
1.
1.
Jó dolog, a régi címek olcsók nagyon most, de nem tudom ki mennyire fogja kihasználni. PS4-re is jöhetne ilyen, de ott ugye ez a dolog fizetős lett alapból és nem is valódi a kompatibilitás sajna...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...