Megújul a PS4, jön az egy terabájtos modell

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A korábbi találgatásoknak megfelelően a Sony ma bejelentette, hogy megújul egy kicsit a PlayStation 4 hardvere, július közepétől pedig 1 TB-os merevlemezzel is megvásárolhatjuk majd a konzolt.

A PlayStation 4-család megújulására és kibővülésére az amerikai FCC dokumentumai alapján tippelhettünk, és a minap - az E3-at némileg lekésve - be is esett a Sony hivatalos bejelentése a témában.

Eszerint a jövőben gyártott PS4-ek hardvere változik a mostaniakhoz képest, az ígéretek szerint ezek a gépek 10 százalékkal könnyebbek lesznek, és kevesebbet is fogyasztanak, méghozzá 8 százalékkal.

Július 15-től pedig két méretben kapható majd a konzol, az 500 GB-os modell mellé bejön az 1 TB-os modell is. A Sony külsőre is megkülönbözteti a gépeket, az 500 GB-os típus merevlemezét már matt borítás fedi - lásd a képeket.

További érdekesség az árazás. Az 1 TB-os gép bejelentésében nem beszélnek az új modell áráról, ami talán nem véletlen: úgy tűnik, a Microsofttal ellentétben a Sony nem csökkent árat, az 500 GB-os modell továbbra is 400 eurót kóstál majd, azaz az 1 TB-os típus csak drágább lehet, úgy 450 euróba kerülhet.

Mindez azért is pikáns részlet, mert a fent részletezett hardverátalakítás valószínűleg javít a konzol nyereségességén.

43.
43.
ADMlN
#41: A Last of Us Remastered tipikusan ilyen. Nem volt szükség az assetek újraalkotására, hisz egy viszonylag fiatal játékról van szó, de élesebb textúrákat és fullHD felbontást kapott. Meg ha jól emlékszem bekapcsoltak a motorban 1-2 plusz effektet is. Így a klasszikus értelemben az "csak" egy HD edition.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem volt vele munka, egy PS3-as grafikus motort kellett portolni PS4-re.

Az igazi remastered-re jó példa a Halo 1-2. Gyakorlatilag a nulláról modellezték és textúrázták újra az egész játékot. Újak a hang effektek és a zenéket is teljesen újrakeverték. Persze szükség is volt rá, hisz több mint 10 éves játékokról beszélünk.
41.
41.
Spectrum
#40: Értem, köszi.
Ilyen sima HD-editionra tudnál gyakorlati példát mondani?

Mirror: nagy fájdalmam, hogy a PS a külső vinyót (még?) nem kezeli, ez egyike a számomra érthetetlen dolgoknak, mert már PS3-on is lett volna rá igény.
40.
40.
ADMlN
#37: Elvileg a Remastered azt jelenti, hogy a játékot átdolgozták (új modellek, textúrák, effektek, stb...), míg a HD edition-nél csak feljebb húzták a játék és a textúrák felbontását. De manapság a marketingesek már mindenre ráhúzzák ezeket a kifejezéseket, ezért gyakori a konfúzió.
34.
34.
Cipo3
#30: A ping és stabilitás többet számít mint a sávszélesség. Akarom mondani egy stabil 1 megás nettel vígan játszol ha senki nem netezik a lakásban. Még a telefonod sem updateli az appokat.

Szar szolgáltatonál ahol amúgy nem észrevehetően 1 secre ledob rendszeresen, vagy 700-as a pinged nem fogsz tudni játszani. Ezekből egyre kevesebb de mivel nem tudom honnan írsz vannak vidéken nagyon fura szolgáltatók.

Ha viszont valaki előveszi a tabletjét és pl indexet olvasgat miközben te játszol akko 5megás SEM elég. Oda 10-20 megás net kell attól függ mit akar a másik. Hiába akar csak egy index.hu-t megnyitni, az teljes sávszéllel jön és neked hirtelen képregényessé válik a játék.
30.
30.
bane
A kommentek olvasása után a kialakult vita miatt szerintem, pont jó helyen teszem fel a kérdésemet, Mekorra Internetre van szükségük ezeknek a gépeknek egy stabil multiplayerhez illetve letöltésekhez?
29.
29.
bane
Annyira gusztustalan a Sony név használat terén. Mi az, hogy ULTIMATE PLAYER? Mitől Ultimate? Mert 500gb-tal több?

Amúgy meg az árazás "picit" gusztustalan, ha azt nézzük, hogy körülbelül a piacra vezetéstől eltelt első felévnél már arról volt hír, hogy már olcsóbban tudják összerakni a gépet. Amúgy remélem az XOnál is hasonló lesz az egy TBs verzió(nem az ár mert az 50nel olcsóbb ... eddig:) ), könnyebb, de ami nekem fontosabb lenne az a gazdaságosság!
28.
28.
Cipo3
Ezt a veszekedést egyszer már végigcsináltuk 2 hete.

Én azt mondtam minek hisz bármikor letölthetem, mire felvilágosítottak, hogy panelba illetve belvárosba van széles sáv de akár csak Budapest kertes házas területein is csak 5 megás DSL a max. Azzal pedig egy 40-50 gigás játékot lehúzni 2 nap.

S igazuk van.
25.
25.
Spectrum
#24: Ez csalás, ha négy konzolod van, akkor adjuk szépen össze a 4 konzolod tárhelyeit, az összes együtt számít. :-P
24.
24.
Yanez
#23: Speciel nálam soha sincs olyan, hogy egyik pillanatról a másikra, hirtelen elővennék valamit. 4 db konzolom van, aminek ha a játékait összeadjuk, soha nem unatkozok. Így még nem csak fél napokat örömteli arccal, hanem heteket is várni tudnék. XD Na de persze ez nem lenne korrekt, ha így lenne. Meg amúgyis, sokan más cipőben járnak.

Én soha nem játszok 5 játéknál többel egyszerre. Régebben 2 volt a limit, de amióta meghaladtam, csak szívok, mert apránként fejezem be őket. Nekem pl az 500GB több, mint elég, de megértem, ha valakinek ez kevés. De most komolyan, ha teli van az 500 giga, abból mennyi játékkal játszik az ember, és mennyi áll ott csak úgy, időtlen időkig?
23.
23.
Ra1D3n
#22: Kíváncsi lennék, hogy szar nettel is várnál fél napokat örömmel teli arccal, hogy letöltsd a játékot amivel játszani szeretnél? Szerintem nem :) Inkább a nagyobb tárhely, de a Sony megint pöcsarc módon oldja meg, kiadja az 1TB-s csomagot, de drágábban lol, mikor már alapból annyi tárhellyel kellett volna adni a gépeket...
22.
22.
Yanez
#21: Így vagyok vele én is. Ha kedvet kapok egy régebbi címre, egyszerűen újra letöltöm. Nem is értem, minek tárolni, ha hónapokat vagy akár éveket nem veszi elő az ember. Ez a "stratégia" már évek óta működik tökéletesen a 40GB-os PS3-as konzolommal.
20.
20.
Benjago
#19: *fél giga nem lesz elég. ;)
16.
16.
DonRendes
Hát szerintem elférne 5TB is..Nekem kb 4 hónapja tele van nem győzök törölni...Dragon age, GTA, black flag, far cry 4, fifa 15, motogp 14, last of us, killzone, ufc, nfs és már tele is van...
15.
15.
ADMlN
#5: A lemezes játékot is fel kell rakni.
14.
14.
Chelseafan1989
#13: még nekem se, de most jön a Motogp15,F1 2015, aztán szerintem augusztusba beszerzem a batmant, és ősszel jön a nagy dömping(FIFA15,NHL16,GH vagy Rock Band,Mad Max lehet NFS-t is beszerzem).
szóval lassan nekem mondjuk már kellene a nagyobb HDD
13.
13.
Hunszi
még az 500as sem telt be...de tuti sokmindenkinek kelleni fog majd
12.
12.
Chelseafan1989
#11: én sem törölgetem le a játékokat csak azokat amik már nincsenek meg!
10.
10.
fojesz
#9: A japánoknál egyáltalán nem beszéltek még 1 terás gépről, nem csak az új modellnél. Viszont könnyű belátni, hogy a két modellt felesleges párhuzamosan futtatni, és a Sony sem fogja, csak amíg el nem fogynak a régi modellek.
9.
9.
Lackooo84
#7: Itt az új modell bejelentésénél nincs is szó 1 TB-os HDD-ről.

http://scei.co.jp/corporate/release/150622_e.html
8.
8.
Chelseafan1989
#2: én is néztem 2tb-os vinyót de 40.000Ft körül mozog.
de jó hogy lehet cserélni a vinyót!
7.
7.
fojesz
#1: És tényleg. Az 1 terás gép is megújul majd (lásd az FCC-s hírt), de úgy néz ki, figyelni kell a vásárlásnál, ha valaki az új modellre hajt.

(A Sony egyébként nem mondta, hogy mikor jönnek az új vasak, Japánban június végétől forgalmazzák őket.)
5.
5.
NECROSMOKE
#2: En pont ezert nem veszek digitalis jatekot. Csak ami digitalisan jelenik meg.
4.
4.
PS4jacksony
Csak a vinyó fog változni vagy a gép felépítése is ?
3.
3.
ZephyrDavid
Elgondolkodtató, hogy most minőség rovására megy a spórolás a a CUH-1200 modellen avagy nem. Mondjuk azért a mostani gépeken szebben mutat az ezüst ps4 logó mint a matton a sima fekete ami vájatnak tűnik.
2.
2.
Spectrum
Ha én bővítek, már 2TB-st nézek bele. Ezekkel a 30-50 GB-s játékokkal pillanatok alatt tele lett az alap 400 GB
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...