Ezért jelenhet meg ilyen hamar a Fallout 4

Link másolása
Sokakat meglepett, hogy mennyire hamar érkezik a régóta várt Fallout 4. Pete Hines, a Bethesda Softworks alelnöke a GamesRadarnak mesélt arról, hogy miért tudják ilyen hamar megjelentetni a játékot.

Már az E3 előtt pletykáltak róla, hogy még idén megjelenik a Fallout 4, ennek ellenére azért mégis meglepetés volt, hogy a Bethesda bejelentette, hogy 2015-ben érkezik a cím. Ez a fajta hozzáállás nem valami megszokott a nagyobb játékok esetében, így a GamesRadar a vállalat alelnökét kérdezte meg, miért döntöttek a közeli megjelenés mellett.

  

"A legegyszerűbb válasz az, hogy azért, mert megtehettük" - válaszolta Pete Hines. A cég alelnöke szerint a döntésben az is közrejátszott, hogy a játék körül már így is óriási a hype, így nincs szükség arra, hogy tovább növeljék az elvárásokat. Emellett hozzátette, hogy a közeli megjelenés jobb, mint évekig húzni marketinget - szerinte fejlesztői szempontból nagyon szórakoztató, hogy évekig dolgozhatnak úgy egy címen, hogy semmit nem mondanak róla, aztán egyszer csak bejelentik és mindenkit lenyűgöznek vele. Természetesen ehhez az akcióhoz az is kellett, hogy jó ütemben haladjon a fejlesztés, és biztosak legyenek benne, hogy öt hónap múlva kész lesznek.

A Fallout 4 november 10-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

17.
17.
Ruga
Anno a id mindig csak annyit nyilatkozott ha rákérdeztek egy készülő játékuk várható megjelenésére "when it's done.." Ez elég korrekt. :)
16.
16.
dzsiádzsó
#15: A Fallout 3 után még volt egy New Vegas is ;) ha így nézed 2 év volt közte, eközött meg lesz 5, sztm ilyen horderejű (tartalmilag) játékoknál plusz a generáció váltásból adódóan ez reális, közben azért még olyan apróságokat fejlesztett a Bethesda, mint a Skyrim ;) épp ezért a New Vegas-t is már más fejlesztőcsapat hegesztette, de 3-as motorját használta.
Valószínűleg egy szorgos csapat épp a TES VI-ot fejleszti, ha vége a Fallout 4-es fejlesztésnek sztm megint kiadják majd külsős fejlesztőknek a Fallout-ot és már kész alapokon hamarabb kapunk folytatást, majd belőle, ők meg kezdhetik gőzerővel a TES-t kidolgozni. Azt se bánom, ha megont a Obsidian Entertainment kapja meg a címet, jó volt a Vegas, sőt! Kész alapokon meg már nem rontják el, mint néhány önálló játékukat, de pl. amit el is rontottak (Aplha Protocol) annak is az ötlete jó volt, szóval sztm majd a Fallout 4-ből egész szép folytatást lehet össze legozni, ötletek meglesznek hozzá tuti.
15.
15.
markoci555
wikipédia: fallout 3: 2008
"ilyen hamar" ?????? wut
7 év az hamarnak számít náluk? az kemmény
14.
14.
br1Koo
#9: Persze, mert régen nem volt ennyire kifejlődve a játékos kultúra. Sokan azt se tudták mi az a videójáték, én a doom-al 97-98-ba játszottam először például, addigra meg már volt quake is. Azoknak a játékoknak még volt értékük, még a fejlődés, az ötletek az alapok lerakása volt a cél, ma meg már csak az, hogy pénzért keverjék a moslékot a szarral (már elnézést). Amikor az egyik srác elmesélte, hogy nemsokára lesz internetük és hogy neten játszik majd, csak ámultunk.
13.
13.
barackostej
#11: Igazából mindkettő. Ő a Bethesda alelnöke és a cég marketing felelőse is.
12.
12.
strike19
Nekem jobban bejön ez a marketing mint 3 évvel előbb bejelenteni valamit.
Mai világba nagyon nehéz eltitkolni dolgokat ,de meg lehet oldani ezek szerint.
Nekem már hányingerem van a sok hype-tól ami manapság szokott zajlani.
Batman is nagyon hypolva volt.Mondjuk nem lett rossz játék.Még szerencse hogy konzolon fogom beszerezni.
11.
11.
PGab
Ez a Pete Hines a Doomos hirnel meg egy sima marketinges volt.
Valamit nagyon jol csinal, ha atlag 8 hirenkent feljebb lep a rangletran! :)
10.
10.
dzsiádzsó
#8: Bizony jól mondod, arról nem is beszélve egy éve, hogy bombázták őket, hogy hol a Fallout lesz-e, mi történik stb. Megtehették volna, hogy 2013 kiadnak egy kamu ingame trailert, mint a GTA V esetében, vagy egy évvel ezelőtt egy kamu gameplayt, mint az UBI (szinte bármelyik játéka esetében), de nem, ők ragaszkodtak ahhoz, hogy ha már lesz mit mutatni jelentkeznek és ez így korrekt és ezért fogom eredetibe megvenni ezt a játékot!
9.
9.
Cooper911
#1: Régen meg az volt a megszokott, hogy megláttad egy havernál a megjelenés után 2 évvel és ő kölcsönadta a kazettát / floppy-t :D
Régen a tvben sem volt reklám az esti/holnapi/jövőheti filmről.
Változik a világ, kell a hype hogy minél több emberhez eljusson.
A bethesda elött meg le a kalappal, eddig mindenn művük nagyon jó volt szerintem ez is az lesz.
8.
8.
PS4jacksony
Végre egy elismerésre méltó fejlesztőcsapat !

Nem hazudoznak,nem tologatták a megjelenést hanem amikor készen vannak bejelentik,és kidobják !

Ami 1 éven belül nem jelenik meg 100% ra arról még hírt sem adnék.
Legfeljebb annyit,hogy készül nyugi...
7.
7.
piskóta
Arról nem is beszélve, hogy a sok már-már felesleges marketingel mennyi pénzt meg lehet spórolni, amit aztán a játékra fordíthatnak. Szerintem elég lenne 4-5 hónappal előtte bejelenteni, 2-3 trailer aztán csókolom.
6.
6.
Simonus18
Nagyon jól csinálták a marketing oldalát, egy szinte épkézláb produktumot mutattak be a megjelenés előtt pár hónappal, hogy biztosra tudják mit igérhetnek mit nem. Ez volt eddig a legjobb prezentáció valaha, és valójában minden szempontból értékesebb hozzáállás.
5.
5.
dzsiádzsó
Ez cikk megint totál baromság, meglepő? A játék max bejelntéshez képest jön hamar, de aki ismeri a Bethesda játékait tudja fél éves marketing kampánnyal szoktak számolni, max. 1 év. És valóban hányadék, amit R* csinál például, hogy hír lesz az, hogy egyszer majd lesz hír, hogy visszaszámlálót állítanak lassan már egy visszaszámlálónak is... Nevetséges a pénz orientált okádék játékipar, a mainstream kommersz tini játékaival...
4.
4.
Blueberry
Persze :D hát bevett szokás hogy igérnek valamit,aztán 2-3év múlva koppan nekik hogy a gépük se bírná el és jöhet a mentegetőzés h "majd a következőre" (ugye last guardian?)
3.
3.
Drazhar
#1: Pontosan :D Ez egyáltalán nem "meglepő", ennek kellene normálisnak lennie. Nem annak, hogy bejelentünk játékokat az E3-on, majd utána még 2-3 évig semmi, meg tologatjuk őket. Hajrá Bethesda!
(A Doom is most mutatta meg magát, erre tavasszal már itt is van!)
2.
2.
Gorrister
#1: Igen, régen így volt. Emlékszem egy csomó remek játékról csak alig pár hónappal a megjelenés előtt hallottunk először. És milyen jó is volt, hogy nem kellett évekig türelmetlenkednünk.
De most időt kell hagyni, hogy düböröghessen a marketing gépezet és maximalizálni lehessen az előrendeléseket, hogy már a még meg nem jelent játék is profitot termeljen, aztán ha ez teljesült akkor már piacra lehet dobni a szart is.
Tudom, hogy közhely, de "régen minden jobb volt".
1.
1.
Red-E-Kamp Van
Az én emlékeim alapján régebben ez volt a megszokott.
néhány éve vannak, 2 évre előre bejelentve játékok.
meg száz fejlesztői napló, "ilyen lesz a multi, olyan lesz a special mód,stb"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...