Frissítve: F1 2015 - később sem lesz karrier mód

Link másolása
Nem igazán reklámozza a Codemasters, de az F1 2015 karrier mód nélkül fog megjelenni. A kiadó tájékoztatása szerint ezt később sem fogják pótolni, csak a következő részben tér majd vissza.

Eredetileg tavaly, a 2014-es epizóddal együtt kellett volna megérkeznie az első PS4-re és Xbox One-ra is elkészülő F1-játéknak, a fejlesztők azonban több időt kértek, így végül a 2015-ös kiadás lett az első új generációs változat. Úgy tűnik azonban, hogy még ez a plusz fejlesztési idő sem volt elég arra, hogy minden elkészüljön. A játékban nem lesz klasszikus értelemben vett karrier mód, és későbbiek folyamán sem fogják pótolni.

A játék direktora, Paul Jeal a Red Bullnál készült interjújában árulta el, hogy azért maradt ki a karrier mód, mert egyszerűen nem volt elég jó. Bár a játékban természetesen így is végigjátszhatunk majd egész bajnokságokat, ezúttal nem lesz lehetőség a saját pilótánk karrierjét egyengetni. Hozzátette azonban, hogy a jövő évi epizódra rengeteg tervük van és a karrier mód mellett az F1 2013-ban látott Classic módot is szeretnék visszahozni. Ennek ellenére az idei epizódot sem fogják magára hagyni és kisebb patchek érkeznek majd - a McLaren új festését például Day0 javításban fogják pótolni.

Az F1 2015 július 10-én, azaz most pénteken jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

Update! Két gameplay videó érkezett, melyek a PC-s verziót mutatják be. 


48.
48.
Spectrum
#46: Hozzá kell tenni, hogy a technikai hibák a PC-s verziót érintik. Hétvégén PS4-en lenyomtam a teljes 2015-ös szezont és nem jött elő egyetlen hiba sem.

Konzolon stabil, gyors és szép, az autók kidolgozottsága pedig káprázatos. A vezetési élmény nagyon jó, kicsit árkádosították, így viszont kontrollerrel szuper lett az élmény, tényleg ura vagy az autónak. A segítségeket kikapcsolva viszont egészen szimulátoros a fizika.

Az AI is egész jó, egy futamon Rosberg rosszul rajtolt, beragadt a középmezőnybe, ezért korábban kihívták kereket cserélni.
Amit viszont patchelni fognak, az az, hogy sokszor futam alatt egyszerre hívják ki egy csapaton belül a két pilótát, emiatt a másodiknak várakoznia kell, amíg az első kerekeit lecserélik.

Sok minden nincs ugyan, de azt már elfelejtik megemlíteni, hogy a komplett 2014-es szezont is megkaptuk a pályákkal és autókkal. Nem említik a pódiumot, a pillanatképeket a paddock-ból és a rajtrácsról, a kommentátorokat, stb., amik igencsak feldobják a hangulatot.

Konzolos verzió a legjobb F1 játék az EA-féle Challenge 99-02 óta.
46.
46.
TommiVercetty
Steamen, már olvasható pár vélemény róla:

- Többet Crashel a játék, mint Maldonado.
- Nincs Karrier, COOP, Osztott képernyő
- Nincs Safety Car
- Nincs időjárás előrejelzés hétvégére (Ha kilépsz és visszamész, más időjárást sorsol...)
- Csak minden 4. Benchmark fut le. A többi crashel.
- Ha az AI meglök téged az első körben, akkor 5mp büntetés, NEKED!
- Ha 300-al falnak mész, akkor kis eséllyel ugyan, de elhagyhatod az első szárnyad egy részét
- Ha Gamepaddal játszod, akkor elfelejti a gomb kiosztást 1-2 futamon belül
- A grafika egész jó, de NE menj a Dirt Rally közelébe, mert akkor elsírod magadat
- Az irányítás javult az F1 2014-hez képest, de további értékelésért keress rá az F1 2014 értékelésekre XD

Gondolom, majd ezt is Patchelik (előbb-utóbb):

https://www.youtube.com/watch?v=1DcnmONorhE
45.
45.
SwordFish
Mi az, hogy nincs egy sportjátékban karrier mód? pff
44.
44.
logic5
#39: Még szerencse, hogy te mindenre odafigyelsz. Ezt hívják szőrszál hasogatásnak...
43.
43.
Giggsy
#41: A Wéberrel csak az a baj, hogy full unalmas figura. Ért ő hozzá rendesen, ahhoz kétség sem fér, de elalszik az ember ha őt hallgatja. Külföldön ezért bevett szokás, hogy az egyik kommentátor szakértő, a másik meg csinálja a hangulatot. Nálunk ez nincs. Wéber szakért, de hülyékkel van körülvéve. A Szujó esetlensége még aranyos, de ennyi.

Hozzáteszem, én idén még egy futamot sem láttam, holott Hamilton a kedvencem, de az sem képes a versenyek mellett tartani, hogy futószalagon nyeri a futamokat. Elnézve, hogy tavaly is kábé két-három nézhető verseny volt a közel húszból, idén meg a leírások alapján a Brit nagydíj volt az első jó (de ott azért elég gyakori az izgalmas futam) nem érzem azt, hogy lemaradnék bármiről is. És akárki akármit mond, erről nem a Merci fölénye tehet. Az emberek nézték a bajnokságot akkor is, mikor Ferrari fölény volt, akkor is, mikor Red Bull fölény, szóval nem ez az egyedüli gond. Mostanra egyszerűen ellaposodott az egész.
41.
41.
DarkLord
#40: Mondjuk a Wéber-t bírom tök jól lemodellezi az agyában, mindig a rajtot. Szinte egyszerre lát mindenkit, ki merre, hogyan előzött meg hányat. A Szujó-t meg írtam jobban érdeklik a bulváros baromságok, elhiszem, hogy fejlődött azért már valamit, de ne az igazi. A Lapaj az jól nyomja az öreg, de őt baromi ritkán hívják meg. Biztos nem képernyő barát már az öreg...a tv szerint vagy a fene tudja miért nem akarják többet hívni, ő legalább igazából ért is hozzá.
40.
40.
Spectrum
#38: Ezen én is gondolkoztam már, egyszer ki kéne próbálni, hogy kommentálok. miközben nézem a TV-t, meg közben rálesek a laptopon a living time-ra.
Lehet, hogy összességében nehezebb, mint amilyennek kinéz, mert otthon tényleg azonnal lejön, ha hülyeséget beszélnek.

Monfjuk a Szujó az elején a sportot se nagyon vágta, a Wéber ötpecenként javította ki. Ebben azért fejlődött már valamennyit.
39.
39.
jardo
Az első videóban, ha a visszapillantó tükröt nézitek, az abban látszó autóban nincs pilóta... Nextgen, mi, Codemasters? Hagyjuk már...
38.
38.
DarkLord
#37: Volt hozzá "szerencsém" :D Sírás kerülgeti az embert ilyenkor, hogy a pi-be nem látják a dolgokat, az ember otthon lát mindent frankón ezek meg össze-vissza látnak mindent , mindig?
37.
37.
Spectrum
#31: A Szujó... hát bazzeg visszajátszáson, lassítva mutatták a Vettelt, erre benyögte, hogy úgy látszik, megint virtuális safety car van.
Azt hittem, menten bef*sok a nevetéstől.
35.
35.
arcadia
Palika amikor felborult a Dakaron úgy pityergett mint egy kislány akinek elvitték a maciját.. Ritka pofozni való feje van, és még vastagon beképzelt is
34.
34.
SLi
#21: hát azért ilyen szintű betli Fifával nagyon-nagyon rég nem volt,
32.
32.
DarkLord
#31: Ja "nézem" hosszú évek alatt nem hagytam ki F1-es közvetítést ..idén már 2 is kimaradt és nem is pótoltam , ez is sok mindent elmond azért a mai F1-ről.
31.
31.
DarkLord
Palik egy idióta volt, értett a dolgokhoz, de sokszor nem volt képbe. Mellette a Gyuszika egy agyhalott. Mostaniban meg Szujó nem bírja levetkőzni a régi RTL-es celebek utáni érdeklődését, sokszor elkezd olyan sztorikat, amik semmit se tesznek hozzá a közvetítéshez ilyen bulváros baromságok. Wéber nem is szokott belemenni ebbe a baromságba. Őt bírom egyedül viszont neki meg nem olyan megnyerő a stílusa, de ő ért a legjobban az egészhez. Mi marad ebből? Nézem angolul ennyi.
30.
30.
Norbiii
#29: A legjobb, imádtam hallgatni Palikot, kár, hogy már nem ő közvetíti, kommentálja a futamokat. :(
29.
29.
Spectrum
#26: Azért a Palik ma is feldobná a futamokat.
28.
28.
tupaccc
26. Az a baj, hogy normális versnenyek már nagyon rég nem voltak. Mert Merci előtt volt úgyanígy néztük néveken át a Red Bullokat, és előtte sok-sok éven át a Ferrarit.
27.
27.
Damon20
szomorú , hogy ma már arról szól a "király" kategória, hogy ki tud jobban spórolni... vicc az egész, inkább nézek IndyCart
26.
26.
Damon20
ugyan olyan unalmas lesz a játék mint maga az F1, mit nézzek rajta, hogy a két Merci elől viaskodik, többiek meg vonatoznak.... ez már nem az az F1 ami elé, mindig izgatottan ültem le vasárnaponként....
25.
25.
PS4jacksony
Kiherélt játék....Itt mese nincs.
24.
24.
tupaccc
Nekem a kormány azok miatt a digitalis adatok miatt szörnyen műnek tűnik. Minél több gameplayt látok, annál inkább nem illik bele az összképbe.
22.
22.
tupaccc
Szóval ez egy reboot :-D Kapott új motort, ezért semmi másra nem volt idő, kivettek belőle mindent, amit megjelenés előtt pár nappal erősítenek meg. Jövőre meg örüljünk, ha visszateszik a karriert, 2év múlva meg ürüljünk, hogy visszateszik a classicot.
Kocsikat is kivehették volna, és eladhatták volna DLC-kben. Pont minap mondtam, hogy lehet ezúttal megveszem, de ha még a fizika is csapott lesz, akkor ebből vagy „ingyenes”, vagy semmilyen verzió se lesz.
21.
21.
Rocketic19
Szóval befejezel egy bajnokságot, és ennyi kész vége...Se contractok más csapattól se semmi hanem csak simán újrakezdheted.
Kezd olyan lenni (sőt már olyan), mint a FIFA. Minden évben ugyanaz, ígérgetések a következő résszel kapcsolatban és így tovább.
Csalódott vagyok. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...