HWSW: Elkészült a Windows 10

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 16.
  • Hardver
Link másolása
Kiadta a Windows Insider program résztvevőinek a Windows 10 legfrissebb alverzióját a Microsoft. Nemhivatalos információk szerint ez az RTM, vagyis a végleges és stabilnak minősülő kiadás - írja a HWSW.

Kiadta a Windows 10 legfrissebb fejlesztői alverzióját (buildjét) a Microsoft, ez a The Verge értesülései szerint már a "végleges" verziót jelenti. Ez magyarázhatja, hogy a lassan emelkedő build sorozatszámok (a legutóbbi még 10162 és 10166 volt) miért ugrottak hirtelen a szimbolikusnak is tekinthető 10240-re. A lap többszörösen megerősített információi szerint ez lesz az a verzió, amit a Microsoft a gyártópartnereknek is átadott, illetve ezt fogja frissítésként nyújtani a rendszer július 29-i hivatalos rajtját követően.

A Microsoft hivatalosan ugyan nem jelentette be, de a jelek egyértelműen arra mutatnak, hogy ez a build lesz a Windows 10 alapkiadása. Ezt korábban RTM (release to manufacture) mérföldkőként emlegette a Microsoft, a cég fejlesztési ciklusában hagyományosan ez jelenti azt, hogy a kódbázist lezárja a cég, a rendszert pedig eljuttatja a gyártópartnereknek és elkezdi gyártani optikai hordozókat. Ahogy korábban írtuk, a hagyományos menetrend teljesen borul a Windows 10 esetében, így elképzelhető, hogy hivatalosan RTM-ként azonosított build nem is lesz.

Oké, de hozott valamilyen újdonságot az új verzió? A HWSW cikkéből ez is kiderül!

24.
24.
#18: Pc worldon keress ra. Most igy telon nem akarok keresgelni.
Ott tetelesen fel van sorolva kik milyet kapnak.
A windows 7 startateresek pl homeot stb..
23.
23.
FrankBlack
#10: , #11:

https://www.youtube.com/watch?v=q4BPv3XEmY0
22.
22.
dzsiádzsó
Na felcsúszott a kis próba gépre, végre magyar nyelvű :) vagyis lehet letölteni hozzá. Sokat nem nyüstöltem, de biztos stabil. Win8 és a Win7 tökéletes keveréke, sztm ugyanolyan gyors, mint a 8 ugyanazon a hardveren, végre lehet cserélni a kissé elavult 7-et :)
21.
21.
bodortamas1
#17: Többé-kevésbé stabil. Bár a MS Edge valóban gyorsabbnak bizonyult, mint a Chrome, de nekem ma reggel a semmitől tönkrement. Értem ez alatt, hogy ha nyitni akarok egy new tabot, akkor kicrashel, így elég nehézkesen tudok váltani a lapok között. Ettől eltekintve nem találkoztam zavaró buggal.
20.
20.
bodortamas1
#18: Verziótól függő. Nekem Win 8.1 Pro-m volt, most pedig Win 10 Pro-m van. Home Prémiummal szerintem a Home-t fogod megkapni.
19.
19.
bodortamas1
#16: Elvileg a Fast és a Slow frissítési gyűrűn is ugyanakkor kapták meg az Insiderek a végleges updatet. A Windows Update-ben keresd a frissítéseket, ne e-mailben várj figyelmeztetést.
18.
18.
Starkiller89
Tehát akkor akinek megvan a win7 vagy win8.1 eredetiben, függetlenül, hogy melyik verzió, akkor bármelyikre lehet frissíteni majd? Vagy ha win7 home premium van vkinek akk az csak a simát kapja meg?
17.
17.
Stranger
Kicsit olyan félkész fílingje van, hogy semmi extra frissítés nem jött, csak így hirtelen végleges lett. De ha azt mondjátok, hogy stabil, akkor reméljük nem lesz gond.
16.
16.
bAguziB2
#14: Bocsi, utólag átolvasva tényleg hülyeség...információra gondoltam éjszaka, nem tudom hogy jött az instrukció. Gondolok itt arra, hogy jött mindig levél az új frissítésről. Most viszont nem...de utána olvastam és többen írták, hogy nekik sem, szóval gondolom itt is sorrendbe raktak minket, úgyhogy csak a soromat kell kivárnom. Köszi azért a helpet, és bocsi az érthetetlenségemért.
14.
14.
dzsiádzsó
#13: Milyen instrukciót szeretnél, ezt így nem értem...
13.
13.
bAguziB2
#4: Egy kérdésem lenne, én is insider vagyok, viszont a szokásos e-mailre semmiféle instrukció nem jött ilyen téren...eddig folyamatosan jöttek a "Gabe Aul" levelek, de most semmi. nálam lenne a hiba?
12.
12.
bodortamas1
#5: Igazad van, a GTA V fórumain sokan jelezték ezt a problémát. Sorry az offért, törölheted a kommenteimet, ha gondolod.
11.
11.
bema695
#10: http://static.ibnlive.in.com/ibnlive/pix/ibnhome/4876696414_d3f62d18be_z.jpg
8.
8.
bodortamas1
#7: Egy PC-s nem ír ekkora hülyeséget eme cikk alá. A szükséges tudás hiányában nem kéne itt okoskodni.
7.
7.
Neo1989
Egy PC-s számára ez játék nélkül semmit se ér. Az meg még mire tényleg lesz rá kínálat, alaphangon 1 év.
Szóval én bőven ráérek.
6.
6.
bodortamas1
#5: Reménykedjünk, hogy így van, ennek utána nézek. Az MSI Afterburner adatai szerint 100+ FPS is megvan, gyors autókázással sem csúszik 60 alá, csak egyszerűen beakad, mintha folyamatosan akadozna. Azaz pillanatokra lemegy az FPS 10-20-ra. Valószínűleg tényleg játékbeli teljesítményproblémáról lehet szó, mivel a ramot úgy eszi, mint az állat. 7-8gb ramot az első 20 percben megeszik, ilyenkor szerencse, ha az embernek 16 gb ramja van ;) (max beállításokon) Másfelől a VGA és a CPU melegedésében nem vettem észre eltérőt a korábbitól, vagy csak nem teszteltem elég ideig.
5.
5.
barackostej
#4: Állítólag a legutóbbi GTA V frissítés okozza a teljesítmény problémákat, nem a Win10.
4.
4.
bodortamas1
Én is Insider voltam, immáron Win 10 Pro felhasználó. Nekem egy olyan problémám van, hogy akadozik a GTA V maximum beállításokon, pedig a Win 8.1-el anno tökéletesen ment. (a legújabb driver telepítve van) Mint kiderült, ez valóban nem hardver probléma, ugyanis a grafikát teljesen minimumra levéve ugyanúgy jelentkezik az akadozás, mint maxon. A vicc az, hogy a többi játék viszont tökéletesen megy (payday 2, witcher 3, WoW)
Szóval, akinek hasonló problémája van, az nyugtasson meg, hogy nem csak nálam jelentkezett ez a hiba.
3.
3.
Ra1D3n
#1: Nekem a 10162-vel lett tökéletes a win10, előtte volt azért 1-2 gubanc, de nem túl veszélyes. Pl a store nem remekelt, nem tudtam leszedni 1-2 appot, az xbox app meg az első 2 bekapcsolásig működött, utána be sem engedett, de a 10162-vel ezek javítva lettek. Win7-ről váltottam, és simán megérte :)
2.
2.
strike19
Anno mikor megjelent a windows 7 rtm azt használtam 3 évig röccenés nélkül.Azért megvárom a megjelenést és utánna váltok.
1.
1.
dzsiádzsó
Akkor korábbi bulid(ek) voltak az RC változatok? Mert túl stabilak nem voltak.. Na mindegy, biztos javították gondokat.
Ideje lecserélni a a kudarc win8-at, a borzalmas UI-vel együtt, várjuk szeretettel :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...