AMD-lapka kerülhet az új Nintendo-konzolba is

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 20.
  • Pletyka
Link másolása
Egyre többet hallani arról, hogy a Nintendo ejtené az IBM-et, és a következő generációs konzoljába már AMD-rendszerlapkát szerelne. A találgatásoknak épp a chipgyártó ágyazott meg.

Ha minden igaz, jövőre mutatkozik be a Nintendo újgenerációs konzolja, amit egyelőre csak NX néven emleget a gyártó. A masináról egyelőre még semmi konkrétumot nem árultak el a kiotóiak, pletykákat azonban hallani, ilyen a nagy AMD-összefogás híre is.


A Nintendo az elmúlt három generációban IBM PowerPC-processzort használt, igaz, a Wii U grafikus lapkáját már az AMD szállította. A mostanában új lendületet vett találgatások szerint a következő generációnál a konzolgyártó végleg szakít az IBM-mel, és az AMD-től rendel majd rendszerlapkákat.

A pletykáknak maga az AMD ágyazott meg, méghozzá több alkalommal is. Tavaly decemberben a cég pénzügyi igazgatója, Devinder Kumar jelentette be, hogy két semi-custom (a megrendelő igényei szerint testreszabott) lapka is készül náluk, és ezek közül az egyik biztosan játékos célokat szolgál majd, most pedig a gyártó vezérigazgatója, Lisa Su kotyogta el, hogy egy harmadik hasonszőrű chipen is dolgoznak, és ezek elmondása szerint milliárdos üzletet rejtenek.

Az AMD gyártja a PlayStation 4 és az Xbox One rendszerlapkáját is, az pedig nem véletlen, hogy a cég gőzerővel próbál megcsípni hasonló lehetőségeket: a mostanában nem túl fényes eredményekkel előhozakodó vállalat üzletében viszonylag stabil és jövedelmező üzletágnak számítanak a konzolos megrendelések.

38.
38.
konzolfanatik
A Wii U is azért halt meg,mert nem voltak rá épkézláb játékok.Jöhet itt bármennyi és bármilyen új konzol,ha nem lesz rá húzó cím,akkor megy a kukába.
37.
37.
arcadia
Azért akkora köröket nem vert a cube-ra, volt kis technikai előnye és kb ennyi. De mire ment vele? Alig volt rá játék:( a gamecube-os rezi remake meg konkrétan elvitte a hátán az egész gépet:)) sajnos igazad van mert ez a múlt és nagy durranásra én sem számítok. Pedig de jó is lenne egy igazi kis erőmű rengeteg minőségi exkluzív címmel sok sok rpg -vel.... Á csak álmodom...
36.
36.
Ooorky
#33: Wii mote bluetooth-os, úgyhogy gond nélkül működik PC-vel is.
35.
35.
n_ben007
Mondjuk nem ártana végre felébredniük, mert mindig a Sony és MS konzolok közé esik egy-egy Nintendo kiadása, ami ugye a konkurencia hibáiból tanulva akár arathatna, de ez eddig nem jött össze nekik. Hátha...
34.
34.
GAMEROD
#33: Dolphin. Csak a Resident Evil Chronicles szériát tolom rajta többnyire, de csont nélkül viszi és látványosan (4 éve is elég szépen ment a fele ilyen konfigon)
33.
33.
aordog
#32: én is használok emulátort, jelenleg éppen Snes-et.
Kérlek, írd meg hogy pl.: a wii játékokat milyen emulátoron nyomod és milyen konfig kell hozzá, mert egy wii konzol kb. 15-20ezer használtan. És persze a motion plus-t hogy érzékeli? Mert ugye az emulátor az akkor emulátor ha a valós fejlesztői környezetet, jelen példában a wii-t tudod emulálni az összes létező perifériáival.
Esetleg egy Mario3D vagy Yoshis woolly wrld emulácio is érdekelne. Persze ha ez megy, akkor minden wii és wiiu játék.
A wii hhdr-röl softmodolva az nem emuláció és én nem is használom, mert számomra a Nintendo értéket képvisel, amit megtisztelek azzal, hogy megveszem. A Snes az egy régebbi, de WIIU-n is megvettem az elérhető és számomra érdekes játékokat.
Tehát a kérdés:
WiiU emulátor és WII emulátor ami felismeri a létező perifériákat?
(nunchuk+motionplus illetve tabletkontroller többek között)
Már készítem a kést, ami menni fog a vajban:)
32.
32.
GAMEROD
#8: Hát nemtudom, a nintendo játékok már megjelenéskor úgy futottak emulátoron is mint kés a vajban.
31.
31.
aordog
Szerintem mindenkêppen ezek is fontosak a következô konzolban:
(a hardwer alap)
- Megfelelô név a megfelelô szimbolummal.(pl.:lásdN64)
-Rare felvásárlása a Microsoft-tol
-Maradjon meg a tabletkontroller,de legyen valami ráadás (pl.:3DS foglalat és ezen játékok 3D-ben is futtatása)
29.
29.
DON GONDOCS
#21: De ma a nokedlitársadalom a célközönség és a biztos bevétel forrás :)
28.
28.
mestermagyar
#22: Hülyeséget írtam, csak a tömegre vetítettem ki ahogy én gondolkodom xd.
26.
26.
deso
#19: Az a gond, hogy hiába adták ki a Nintendo aktuális konzoljára a legjobb multiplatform játékokat, mint azt pl a Gamecube idején tették, mégsem teljesítettek olyan jól mint a versenytársain.
25.
25.
xSHx
A Nintendo semmivel se lesz több a multiplarfor gégektől csak több. Jóval több! Az exkluzív gémek is csak azért kellenek egy konzolnak, hogy magukhoz csábítsák az embereket. Hogy keráljon egy magot azaz "fanboy" okat. Jó értelemben persze.
24.
24.
Norbiii
#21: Na szóval: A lényeg, hogy a Nintendonál a fő irányvonal az maradjon meg, és ezek mellé, ahogyan Yanez is írta, párosuljanak más stílusú játékok is, ez egy sikeres út lehet! És ezt nem azért mondom, mert minden vágyam pl. CoDozni, vagy nem tudom mit mondjak, hanem azért is, hogy több embert elérjen az N, azért is, hogy sikeresebb legyen, és azért is, mert biztosan akadnának olyan címek, amikkel szívesen játszanék! Attól, mert szeretem a Mario és társai játékokat, miért ne akarhatnék mondjuk egy GTA 5-el játszani? (GTA-t pl szeretem) Azért mert N-es vagyok, és nem szeretném, hogy a Nintendoból Playstation vagy Xbox legyen, és azért mert a Mario féle játékok miatt veszek Nintendot, azért még biztosan akadnak címek, amiket tolnék, de ettől még Nintendos értékrendem nem változik! N-es vagyok azt volt már Ps2-öm, és Ps3-am is, pont azért, hogy néhány olyan játékot, ami N konzolra nem jelenik meg, azzal játszani tudjak!
23.
23.
Yanez
#21: Ezeknek amolyan alapnak kéne lennie a mai videójáték világban, mivel rengetegen játszanak velük. No de miattuk miért pont egy Nintendo konzolt válasszon az ember? Ami nagyon kéne, az az olyan exclusive címek, amelyek nem csak egy bizonyos rétegnek szólnak, mint a Mario vagy Zelda. Emellett persze ezek is maradnának, és akkor máris sokkal több érv szólna amellett, hogy az ember N konzolt vásároljon. Tudom, az N soha nem akart konkurens lenni, mert megvan a saját rajongótábora, de ha épp egy konzol jövője forog kockán, ideje felhagyni ezzel, és a színpadra lépni.

Hogy mi történt? Annyi szent, hogy ez a bizonyos rajongótábor nem kicsit csökkent, aminek főbb okozója nyilván az új konzolok (PS4, XO), és legfőképp az őket varázslatban tartó hype, amely sikeresen átcsábított többfajta gémert is. Leegyszerűsítve: az N-nek muszáj lépnie a lóval, és sakkot adni!
22.
22.
Norbiii
#21: Olvasd el még1x! 1: Nem írtam, hogy csak ennyi, felsoroltam és stb..... 2: A Nintendo sikeressége érdekében, és hogy bővüljön a kör, ezért írtam, hogy jöhetnének ilyen címek is, de úgy, hogy a fő irányvonal az megmarad! Na és ezen belül biztosan akadnak olyan címek, amikkel szívesen játszanék, a két állítás nem zárja ki egymást. :)
21.
21.
mestermagyar
#19: 2 dologról beszélsz. Az egyik, hogy egy GTA és FIFA miatt hype-os lesz a platformod, a másik pedig a játékok amiket szívesen játszanál.

Attól még nem kapsz egy tartalmas platformot, hogy megjelent rá egy GTA, egy COD, egy FIFA, egy NFS. Ezek számomra csak nokedlimágnesek.
19.
19.
Norbiii
#16: Nagyon nagy jó meglátás. Ahhoz, hogy a Nintendonak minél szélesebb legyen a támogatói köre, vásárlói stb..ahhoz nem árt, ha bitang erős hardver mellé mai stílusú játékokat is készít, vagy fejlesztenek ilyeneket a kiadók! Én a Mario, Yoshi, Donkey, Toad játékok híve vagyok, ezért is vagyok Nintendos, de a sikeresebb jövő érdekében kéne mondjuk egy GTA, egy Fifa és sok olyan játék, ami megjelenik Ps-re, és Xbox-ra. Továbbá a Nintendo is fejleszthet egyedi játékokat, mint például a ZombieU, csak legyen sikeresebb!

A Wii U szerintem egy jó konzol, és pont! A hiba, hogy rosszul kommunikálták, nem volt elég jó a marketing, ezáltal sokan nem is tudnak a Wii U-ról, mert nem ismerik! Továbbá a hardver talán lehetett volna erősebb, több más stílusú játék kellett volna, és sokkal jobban kellett volna, hogy a gamepadot kihasználják! Félreértés ne essék, én simán elvagyok a Yoshi Woolly World-el, a Super Mario 3D Wörld-el, a NSMB-al, a Toad-al és még sorolhatnám, de jó lenne mondjuk egyet GTA, vagy Fifázni...! De összességében azért, ha nem ezekkel akarnék játszani, akkor nem Wii U-t, hanem Ps/Box-ot vettem volna!
18.
18.
xSHx
petimanus: Én is ezt vázoltam, uh egyet értek. Ez lenne a logikus lépés. Bár tény, h nem tudjuk mennyi is van a pénztárcájukba.... De ha először nehez is lenne nekik, idővel megtérülne a befeketés.
17.
17.
G3R1B0Y
#3: Erre lenne jó ha az MS felvásárolná őket.
16.
16.
petimanus
A Nintendo-nak kell az új konzol. Ha olyan hardware-t pakolnak a masinába, ami felveszi a versenyt a jelenlegi generációval, akkor már hatalmas marketing erővel fog járni. Még a Wii U is lehetett volna siker konzol, de a marketinget ellőtték...Olyan szinten, hogy, ahogyan látjuk, ma már nem tudják kijavítani. Ha a Wii U-t elkönyvelik, mint innovációs siker, de üzleti balszerencse, s képesek meglépni, hogy egy generáción belül kidobnak egy újabb, fejlettebb konzolt a Wii u kontrolleréhez, akkor még megválthatják magukat. Ma a hardware marketing erővel bír. Egy erős nintendo konzol jobban fog fogyni a mai elvárások világában, ami azt jelenti, hogy külső fejlesztők is portolni fogják a multiplatform címeiket a konzolra, vagy gyártani konzol exklúzívokat. Elvileg ugye a Ubisoftnak van raktáron egy Wii U címe, amit nem fejeznek be, mert nem volt elég konzol eladás...Gondolom nem ők az egyetlenek, akik szívesen dobnának lemezt egy sikeres platformra. Reméljük, hogy a nintendo megteremti ezt a platformot.
Ám ez csak az én meglátásom a hírekből, amikkel szembe kerültem.
15.
15.
ADMlN
#10: #12: #13: #14: A Gamecube-ra gondoltam, csak közben összekevertem, mert a mondat második fele (a 20 éves konzol) az N64-re vonatkozott.
14.
14.
DON GONDOCS
#13: ahogy mondod.
http://oyster.ignimgs.com/wordpress/write.ign.com/50304/2011/07/0-VG-Timeline1.jpg
13.
13.
Thor Vath
#10: Hát én úgy emlékszem, hogy a N64 az első PlayStationnak volt a kortársa, nem a kettesnek, meg az Xboxnak. A PS2 és az Xbox genereációjában asszem a Gamecube futott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...