Street Fighter V - változik a Capcom üzletpolitikája

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 20.
  • Hír
Link másolása
Úgy néz ki, megússzuk az Ultra Street Fighter V-öt, a Capcom ugyanis gyökeresen átalakítja a Street Fighterrel kapcsolatos üzletpolitikáját. A főszerepet a játékbeli pénzzel is kiváltható tartalmak kapják.

A Capcomot számos kritika érte a Street Fighter üzleti modellje miatt, a negyedik részhez több DLC-csomag és újrakiadás is érkezett, ami azt jelentette, hogy a fanatikus rajongóknak rengeteg pénzt kellett költeniük ahhoz, hogy versenyben maradhassanak.

Nos, a jó hír az, hogy a Capcom hallgatott a játékosaira, és a jövőben változtat ezen az üzletpolitikán: a Street Fighter V a mostaninál sokkal rugalmasabb rendszerben kapja majd az új tartalmakat.

A Capcom közösségi menedzsere, Peter Rosas a PlayStation Blogon szögezte le, hogy a Street Fighter V-nek egyetlen lemezes kiadása lesz, ez pedig az, amelyik jövő márciusban a boltokba kerül. Onnantól kezdve minden tartalom online érkezik majd: a kisebb, egyensúlyért és finomhangolásért felelős frissítések teljesen ingyenesek lesznek, míg a konkrét játékmenetbeli tartalmak (például a karakterek) egyesével lesznek megvásárolhatók.

A rendszer előnye egyrészt, hogy most már nem kell komplett csomagokat megvenned egy-egy harcosért, másfelől pedig az is lehetséges lesz, hogy ezeket a tartalmakat játékbeli pénzért is megszerezd: igen, a Street Fighter V is megkapta a "kétvalutás" rendszert, így vehetünk és gyűjthetünk is pénzt, előbbi kategória a Zenny, utóbbi a Fight Money elnevezést kapta.

Remélhetőleg sikerül jól belőni a két pénznem közötti egyensúlyt, a Capcom állítólag a bétateszt során erre is odafigyel majd.

Íme, az első vadonatúj harcos

A Street Fighter V PC-re és PS4-re érkezik, és kezdésként 16 játszható karakter szerepel majd benne. Ezek közül négy teljesen új lesz a sorozatban, az egyikük, Necalli már be is mutatkozott a hétvégi EVO-n.


A Kenhez hasonlóan
csodálatos frizurával megáldott harcosról egyelőre keveset tudunk, de az már biztos, hogy az egyik V-Skillje és a V-Triggere az alábbi trailerben is látható: előbbi esetében mindkét öklével belecsap a földbe, utóbbinál "rejtélyes energia járja át", amitől bedurran a haja és eltorzul a személyisége.

3.
3.
2.
2.
gegory
#1: Várd ki a végét... Ahogy lerágják a DLC csontot néznek majd új konc után :(
1.
1.
PaprikaJancsi
Vagy mondjuk rakják bele azt a négy-öt karaktert alapból a játékba.
Ja, hogy ingyen van a finomhangolások és a javítások ? Nagyon kedvesek. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...