Ez lenne a Nintendo nagy dobása?

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 27.
  • Hír
Link másolása
Habár a Nintendo még nem árult el semmi konkrétumot a quality of life-eszközéről, a minap napvilágot látott szabadalmak alapján már lehet némi fogalmunk a konzolgyártó újdonságáról.

A Nintendo tavaly jelentette be, hogy új piacra lépne be. Az akkori ígéretei szerint még 2016 márciusáig boltokba kerülhet az az eszköz, amely a felhasználó életmódján hivatott javítani, és bár a kiegészítőről azóta sem hallottunk semmi konkrétumot, a most napvilágra került szabadalom alapján már lehet némi fogalmunk róla.

Ezek alapján az eszköz egy alvásfigyelő lesz, külsőre egy telefondokkoló és egy ébresztőóra ötvözetének tűnik. A leírás szerint mikrofon, kamera és más beviteli eszközök segítségével tartja majd szemmel a felhasználóját, míg a nyers adatokat a Nintendo szerverein keresztül értékeli ki, az eredményeket pedig egy projektorral vetíti ki a plafonra.

Mindez persze csak az eszköz működését írja le, azt továbbra sem tudni, hogy a cég milyen körítést ad majd a korábbi ígéretek szerint változatlanul szórakoztatónak szánt kiegészítőnek.

26.
26.
konzolfanatik
Nem tudom ki hogy van vele.de én nem szeretném ha valami megfigyelne,adatokat gyűjtene rólam és elküldene egy szerverre.Azt sem írják le hogy milyen paramétereket figyelne.Légzés és pulzus számot,vérnyomást,vércukor szintet?
Arról nem is beszélve ha véletlenül átkapcsolnék egy pornó csatornára,akkor egy idő után szirénázna,és a plafonra kivetítené hogy figyelem,merevedés veszély.Hatalmas nagy baromság lesz,jobb lenne ha egy jó gépet hoznának össze,és sok jó játékot adnának ki rá,mert ha így megosztják a figyelmüket,akkor a két szék közül a padlóra fognak esni.
25.
25.
dzsiádzsó
#24: Nekem ez egy ilyen bla bla halmaz, klisé kifogás, hogy ha adott hardver, akkor ott már játékélményre koncentrálnak, ha a csillivilli textúrára már nem tudnak, aha... ez így volt SNES-en, csak most 2015 írunk, ahol továbbra is mondom a szabvány 1080p-t, ami a TV-k felbontása, se sikerül hozni, itt semmilyen fejlesztés meg optimalizálásról nincs szó, egyszerűen a gépek egy közép PC erejével bírnak, amik elavultak lettek 2013-óta, ennyi fogadd el.
1 millás PC-ről meg annyit, hogy TE Cipo3 folyamatosan veszed a Gold meg joistenkínja előfizetéseket, hogy online játssz, valamint játékokként 5-7e forinttal többet fizetsz egy 120e gépen, aminek erejét egy 200e pc is tudja már, számos más funkció mellett, nem kell matek zseninek lenni ki fog rosszul járni... Remélem én is hozzá tudtam adni valamit a szemléletedhez ;)
24.
24.
Cipo3
#23: A gond a szemlélettel és a szemléleteddel van.
Ha PS1-re kiadok egy szebb játékot mint amit most látsz ps4-en vagy PC-n akkor elavultnak lehet nevezni? NEM!!! Nem fogom tudni megcsinálni de ha megtudnám akkor nem lenne elavult. A szemlélet azért rossz, mert egy játék akkor halad a korral ha egyre többet és többet nyújt. ennek kiszolgálására 2 út van:

1, vagy erősebb gépet raksz alá
2, vagy megtanulsz programozni, optimalizálni.

Egy fejlesztőcsapatnak sosem éri meg 6 évig optimalizálni inkább azt mondja kiadom 2 év után, te meg vegyél erősebb gépet, mert neki az nem kerül pénzbe. Az neked kerül pénzbe. Ezért a PC-s társadalom és TE dzsiádzsó folyamatosan ölitek a pénzt a hardware-be.
Konzoloknak nagyon sokat köszönhetünk mert nem tudnak változni 6-8 évig. Ezért kénytelenek a fejlesztők optimalizálni, hogy egyre szebb játékot tudjanak kiadni azonos számítási kapacitással. Nézd meg az első kijött PS3-as játékot és a The Last of Us-t amit a vége felé kaptunk. Ég és föld.

Szóval PS4-et nem lehet elavultnak nevezni addig amíg a fejlesztők fejlesztenek rá és meg nem jelenik a ps5 mert mindig fog úgy kinézni rajta game mint egy azonos közepes árkategóriás PC-n. 5 év múlva is!!! Persze sosem fog versenyezni az 1 millás PC-vel, pedig mindenki ezt hozza fel érvnek.
23.
23.
dzsiádzsó
#17: PS4 már kijövetelekor egy közép gép volt, ezért mára elavult!
Ne haragudj Norbiii jókat szoktál írni, meg jopofa gyerek vagy (leszámítva a WiiU imádatodat, ami számomra a konzolok megszégyenítése és pénzlehúzás), de ha valami 2013-ban nem tudja az 1080P-t az elavult!
Végtelen egyszerű, ez egy szabvány méret, olyan, mint régen a PAL, vagy NTSC volt, bár anno is voltak játékok, amik nem hoztak még PAL felbontását sem, de azok konzol generáció végén voltak, az utánuk érkező gépek pedig tudták kezdetben a 720p-t és 30fps-t. Ps4 meg X1 egy kalapsz@r hardverileg, ahhoz képest, ami anno egy X360 volt, ami az első többmagos procival ellátott nagytételben értékesített valami volt, mondhatni forradalmi ilyen szempontból és teljesítménye is simán hozta a topp PC-ket. Persze idővel elfáradt, de mai gépek mit fognak csinálni a 3-4 év múlva érkező címekkel? 720p-n 25fps-el? Vagy visszatartják megint az egész iparág grafikai fejlődését?

Egyébként abban igazad van, hogy a grafika nem minden, sőt! Ugyanakkor egy rombolható pályát, egy több száz NPC-ből álló GTA várost mai napig nem látunk, ez nem csak grafika, ez a játékélmény rovása. Miért? Mert szaros konzolokba nincs RAM meg számítási teljesítmény, PC-n meg hál isten van pár mod, ami lehetővé teszi ezt, csak sajnos az nem olyan mintha gyárilag tervezve lenne a dolog, ami konzolok miatt sosem lesz.
20.
20.
randall13
Ez a szabadalom pont olyan, mint a kickstateren a 2843. startup cég ötlete.
18.
18.
Chrysh
#17: Röviden: Azért tűnik egy játék hatványozottan rossznak és elavultnak, mert hatványozottan ráutaztak a kinézetre ill. az fps számolgatására.

Nem vagyok Nintendo párti, de talán ezért tűnnek az esetleg szórakoztató, de nem olyan szép játékok rossznak, mert hát...nem olyan szépek... :D

De pl.: a Bethesda hozzáállása a Fallout 4-en kifejezetten követendő példa, akik azt mondták, hog:y bár a mai szemnek lehet, hogy nem olyan szép játék, de ezt mindenképp kárpótolni fogja a tartalom, amit majd ki lehet sajtolni belőle.
16.
16.
DON GONDOCS
Szóval figyeli milyen hangosan horkol az ember, mikor megy ki wc-re mennyit szellent. azthiszem megint lesznek érdekes videók a neten a bekapcsolva maradt álomfigyelőnek köszönhetően
14.
14.
Blueberry
Mert?csak egy kontroller a kézbe és kész is a játék :)))) és még tv se kell neki
11.
11.
arcadia
Inkább csináljanak egy normális asztali konzolt ami minimum egylapon említhető lesz a konkurenciával de nyugodtan le is pipálhatná őket.. Arra kéne rágyúrni teljes erővel nem ilyen vackokra!
10.
10.
mamgu
Hangulatorgona?
P.K.D.
do androids dream of electric sheep
7.
7.
Dercsi
Szerettem a nintendót, de ez egy vicc (ha igaz) Ha viszont igaz akkor nyugodtan mondom, hogy itt a vége.....
6.
6.
Cipo3
És ebben mi a játék? Merthogy nem egy egészségügyi eszközöket gyártó cégről beszélünk hanem a Nintendoról.
5.
5.
dante92
"A leírás szerint mikrofon, KAMERA..."
Szóval már baszni sem lehet nyugodtan? Ennyi erővel Pornhubra is csinálhatnék videókat.
4.
4.
mestermagyar
#1: Hmm az álomban ha megcsíped magad szerintem csak még valóságosabbnak fogod érezni ha a lucid dreaming fizikai tudásom nem csal.
2.
2.
tardisen98
Azt hiszem, hogy az NX sokrétegű lesz.
1.
1.
Yanez
Azt hittem már rég felébredtem, de még mindig álmodom. Csípjen meg valaki! Mellesleg, ha mégis ébren vagyok, arra kíváncsi lennék mennyire tudna pontos lenni egy ilyen kütyü.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...