Nintendo NX-re is megjelenhet az új Dragon Quest

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Tegnap Dragon Quest-napot tartott a Square Enix, és alapos helyzetjelentéssel szolgált a sorozat jövőjét illetően. Többek között bemutatkozott az új rész is, ami - ha minden jól megy - Nintendo NX-re is megjelenhet majd.

A Dragon Quest XI kapta a főszerepet a Square Enix tegnapi Dragon Quest-bemutatóján, a játékot PS4-re és Nintendo 3DS-re jelentették be, emellett a japánok "fontolóra vették" egy Nintendo NX-változat elkészítését is. Megjelenési dátum még nincs hozzá, de a sorozat jövőre lesz harminc éves Japánban, ez mindenképpen ideális apropó lenne a debütre.


A PS4-es és a 3DS-es változat között nem meglepő módon lényeges különbségek lesznek: előbbi változatot az Orca fejleszti az Unreal Engine 4 közreműködésével, és leginkább a Dragon Quest VIII-ra hajaz majd, míg utóbbi a Toylogicnál készül, és inkább a felülnézetes vonalat követi. Az alábbi képeken láthatjátok a két változat közötti különbségeket.

A bemutatón előkerült a Dragon Quest X is, a PC-re, Wii-re, Wii U-ra és 3DS-re már megjelent játékból ugyanis PS4-es változat is készül, valamint a tizenegyedik részhez hasonlóan az NX-port is szóba jött a Square Enixnél. A Dragon Quest X egyébként csak Japánban kapható, a nyugati változatról még mindig hallgatnak a készítők.

Tegnap nézhettük meg először közelebbről a nemrég bemutatott, PlayStation-platformokra készülő Dragon Quest Builders című mellékágat is. Japánba télen érkezik meg a Minecraft és a Dragon Quest mixeléséből megszületett cím:



És míg mi a Dragon Quest-Dynasty Warriors egyvelegnek számító Dragon Quest Heroes első részét várjuk (október 16-án jön az európai változat PS4-re), a japánok már a Dragon Quest Heroes II megjelenéséről is kaptak infókat: a távol-keleti szigetországban jövő tavasszal kerül boltokba a PS4-re, PS3-ra és PS Vitára készülő folytatás.

1.
1.
DON GONDOCS
Ezt még a wii u is kirázná a hardveréből.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...