Elképesztő körülmények között dolgoztat a Konami

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 3.
  • Hír
Link másolása
Újabb csúfos sztori bukott ki a Konamival kapcsolatban, ezúttal a japán Nikkei közölt egy hosszabb cikket arról, hogy milyen körülmények között kell gályáznia a cég alkalmazottainak.

Egyre furcsább hírek érkeznek a Konami háza tájékáról. A Kojima-sztorit valószínűleg nem kell újra elmesélni, és talán a cég hirtelen jött mobilmániáján is túltettétek már magatokat, újdonság viszont mindaz, amit a Nikkei írt meg egy kiadós cikkben: a lap értesülései szerint a Konami egészen elképesztő körülmények között dolgoztatja az alkalmazottait. 

Az egy dolog, hogy a munkatársaknak nem lehet saját e-mail címük, és még azok a részlegek is csak egy állandóan változó, random számokból és betűkből álló címen keresztül kommunikálnak, ahol erre feltétlenül szükség lenne: állítólag az ebédidőt is mérik, és kamerával figyelik a kollégákat, hogy lássák, hogyan dolgoznak. Túl sokat időzöl az ebédlőben? Nyilvános megszégyenítés a jutalmad. Nem úgy dolgozol, ahogy kellene? Lehet, hogy holnap már az edzőtermet fogod takarítani.

A Nikkei megerősítette a Kojima-botrány néhány részletét is: a Kojima Productions március óta a végtelenül lélekölőnek tűnő 8th Production Unit elnevezést kapta, a munkatársai pedig nem férnek hozzá az internethez a munkahelyükről. Szintén a cikkből derült ki, hogy a Konami állítólag már 80 millió dollárt költött a Metal Gear Solid V: The Phantom Painre, állítólag a játék csúszása miatt mérgesedett el a helyzet a fejlesztők és a kiadó között.

(A kiváló illusztráció ötlete a GamesRadar csapatától származik.)

24.
24.
DON GONDOCS
Mégha csak a Kínai cipőboltba mész ott is azt látod hogy az eladó a telefont nyomja.
21.
21.
Nothing
#3: Pár doboz chaff-gránát is megteszi...:D
20.
20.
caleb007
Borzasztó komolyan... Nem lehet netezni meló közben? Néznek, hogy dolgozol? Azt a betyár... Hát én oda nem mennék az tuti. Én azt hittem, hogy a munkahelyeken azért fizetnek, hogy egész nap a büfébe facebookozzak. Micsoda világ!
19.
19.
PS4jacksony
Egy biztos.Egy szemét főnöknek már csak azért sem dolgozik az ember.

Mi az,hogy nyilvánosan megszégyenít ?

De egy normális jófej főnök az teljesen más.....Szerintem sokkal korrektebb és eredményesebb az ilyen viszony.



17.
17.
Tokodboy
Egyebkent tenyleg felhaborito csak a szaros orszagunkban megszokottak az ilyen koruenyek mashol nem. Talan meg kinaban meg afganisztanban.....
16.
16.
Tokodboy
Mi ebben az erdekes? Sok magyar cegnel is igy van hogy a szakmanak maradjunk a neocorenal es a gameloftnal is.... Ilyen fasza korulmenyek vannak mar amit a netet a kamerat es a korlatozadokat erinti
12.
12.
GAMEROD
11.
11.
godach
#10: Hogy nem untad még meg, több hónapja. Nem mintha idegesítene, mert nem.... csak elképedek, milyen elvetemült emberek vannak, elvetemült szórakozással.
És még nekem mondják, hogy elveszi a játék az időm.
Erre, megy a plusz?
7.
7.
godach
#5: Gondolom a sok (fizetéskiegészítős, kiszivárogtatós) alkalmazott miatt.
De am tényleg, itt nem is lehetett olyat hallani, hogy kiszivárgott egy kép, videó, gameplay, stb, mint a többi cégnél.
(ha tévedek, 1000 bocs)
6.
6.
kredencferenc
Sajnálom őket tényleg és undorítónak tartom, hogy egy becsületesen dolgozó emberrel ezt meg lehet tenni, de nem kell elmennünk japánig ahhoz, hogy ilyesmit tapasztaljunk. Elég itthon szétnézni. Kezdve a gyárakkal meg áruházakkal ahol minimálbér mellett még pisilni se mehet ki senki. Szégyen, hogy az igazi termelő munka az aminek ma nincs becsülete. Süllyesztőbe lehetne küldeni a sok spicliként meg hajcsárként alkalmazott középvezetőt meg átgondolni a bérezést. Szó szerint a semmiért vesznek fel néhányan több százezres fizetést más meg a töredékéért robotol és még csak azt se lehet mondani, hogy azért mert nem tanultak eleget. A sógorság és komaság korát éljük. Van baj és nem is kevés. De hát erről napokig lehetne szájat tépni...
5.
5.
arcadia
Miért nem lehet saját mail címük?
4.
4.
logic5
Nissan-ka takarodj vissza a ketrecbe! Majd ha jó leszel kijöhetsz :D
3.
3.
DON GONDOCS
és kamerával figyelik a kollégákat, hogy lássák, hogyan dolgoznak. Dobozt felhúzni álcának és kész.
1.
1.
mestermagyar
Miért érzem azt, hogy nem ok nélkül van? Valamin nagyon felkapták a vizet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...