Windows 10 - néhány lemezeddel gondban leszel

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 18.
  • Hír
Link másolása
A Windows 10-en egész egyszerűen nem indulnak el azok a játékok, amelyek lemezéhez SafeDisc vagy SecuROM másolásvédelmet használtak a kiadóik. Vicces, de a megoldás több esetben is a crackelés lehet.

A Microsoft munkatársa, Boris Schneider-Johne erősítette meg a Gamescomon, hogy azok a régi játékok, amelyek lemezét a SafeDisc másolásvédelemmel, illetve a SecuROM bizonyos verzióival védik, egész egyszerűen nem fognak elindulni a Windows 10-en. Az érintett DRM-eket a biztonsági kockázatuk miatt blokkolja a rendszer.

A SafeDisc és a SecuROM segítségével a 2000-es évek elejétől egészen 2008-ig védtek játékokat, több száz PC-s cím is érintett lehet, köztük olyanok, mint a GTA III, az eredeti The Sims, a BioShock vagy a Crysis.

A tiltásért alapjáraton nem lehet hibáztatni a Microsoftot, mert amellett, hogy a SafeDisc és a SecuROM is több alkalommal kivívta magának a játékosok haragját (értsd: mindenki gyűlöli őket), valóban erős sebezhetőségnek tették ki az operációs rendszert - a SafeDisc esetében például 2007-ben fedezték fel, hogy a segítségével a támadók akár át is vehetik az irányítást a rendszer felett. Súlyosbító tényező, hogy ezeket a DRM-eket (illetve az érintett verziókat) nem is támogatják már, a SafeDischez például évek óta nem jött frissítés.

Nyilvánvaló viszont, hogy azok a játékosok, akik szeretnék elővenni a régi játéklemezeiket, kénytelenek lesznek kerülő megoldást találni a Windows 10-es indításra: habár sok címhez érkezett már olyan javítás, amely eltávolítja a másolásvédelmet, ha valamelyik anyaghoz nincs ilyen, nem marad más megoldás, mint - vicces módon - megcrackelni azt.

44.
44.
MrLentoFan
XD XD Ajándék Lónak ...... XD XD
43.
43.
4 embert tudok az ismerosok kozul aki becumizta, abbol 2 mar vissza tette a win7-eset.
Egy meg azt mondta vissza fogja tenni a win7-et nagy valoszinuseggel.
39.
39.
lacinho01
Az első amit a win 10-em csinált hogy nem ismerte fel a dvd írom :)
38.
38.
Üzenem az Op-oknak, hogy mint DonKaresz, minden csínytevés és haramiáskodás koronázatlan királya, szívesen rendet tartok a Gamekapocs kommentjei között - egy 'überfőnökkirályistenguru' státuszban, MegaOP-ként. Természetesen sok fényesen csillogó 'égszerrr-ért cserébe. Na na na?'
37.
37.
Gyerekek már megint rendet kell tennem? Mi ez itt óvoda? Tiszteletteljes, konstruktív vicces és jókedvű, na meg stílusos kommenteket kérünk, nem egymás alázását. A Windows meg egy fostartály úgy ahogy van. Használjatok szépen ti is ilyen kedves kis szavakat mint én. Na ugye?
35.
35.
anarchoid
#33: a windows mediaplayerenel csak jobbakat tudok mutatni, az a leg igenytelenebb dolog a vilagon ;) szedj vlc -t vagy mpc-hc -t ringyoz mediaplayer soha nem lessz azokon a szinteken ahol a tobbi player van jelenleg
34.
34.
ADMlN
#32: "Te voltál az a fafejű, aki azt hazudta a Win8 alatt 5-10 FPS-t nyert a játékokkal a 7-hez képest, hoppá csak nem egy fail :O..."
A fail az az, hogy ez így van. Amúgy Windows 8.1-ről beszéltem és nem minden játéknál, csak néhánynál. Mivel a 8.1 frissebb DX-et támogat mint a 7 és a többmagos processzorokat is hatékonyabban kezeli, ezért logikus a teljesítmény nyereség.
Más helyeken is írták: Tom's Hardware
De gondolom ők is csak hazudnak hisz csak ez lehet igaz amit te idehánysz...

"Sértegetésről annyit, ezt nem Te írtad? "
Hozzád képest visszafogott és nőies voltam. Sőt még mindig meglehetősen kimért vagyok, csak mert tudom, hogy máshol is csak a fika folyik belőled.

"Micsoda segíteni akarás! Egyébként meg továbbra se mondtad meg, hogy is lehet 2 perc alatt csoportosítani dátum szerint a képeket "
Írtam, hogy nem tudok rá a rendszerbe épített megoldást. Ha nagyon meg akarod oldani Win 10 alatt (amit erősen kérek mert rinyáláson kívül mást még nem fűztél a rendszerhez) akkor én javaslok valamilyen dedikált szoftvert, mondjuk a Picasa-t, ha jól emlékszem az tud ilyet.

"A másik meg, hogy én reg-be turkáljak (köszi a leírást, örök hálám) egy zsír új OP rendszernél?"
Azt hittem amekkora szaki vagy ez nem okoz gondot.
De továbbra se értem mi bajod a fájladatos megoldásommal (azon kívül persze, hogy én találtam meg helyetted). Ma többször is használtam a családi fotók rendezésénél, tök jól működik.

"Win 7 sokkal stabilabb rendszer volt"
Akkor van egyszerű megoldásom: használd azt! Na? :)
Ha frissítettél Win 10-re akkor még akár downgradelhetsz és minden olyan lesz mint előtte.
Nekem és sokan másoknak gond nélkül működik, neked nem jött be, van ilyen. Csak ezt a hisztirohamot nem értem, meg az alaptalan vádaskodásod.

"(remélem kemény sértéseimmel nem bántottalak meg)"
Ahhoz még sok répát meg kell enned, csak arra reagáltam hogy elkezdtél önérzeteskedni.
33.
33.
Dercsi
Nekem eddig minden játék indúl, a rendszer is stabill,nincs semmi gond vele,win7-ről váltottam. Egyedűl a media playert hiányolom, remélem arra is lesz megoldás.
32.
32.
dzsiádzsó
#28: Könnyeket potyogtatok szent ember vagy :'( kár hogy emlékszem a hazugságaidra, de tessék tényszerűség: Te voltál az a fafejű, aki azt hazudta a Win8 alatt 5-10 FPS-t nyert a játékokkal a 7-hez képest, hoppá csak nem egy fail :O...

Sértegetésről annyit, ezt nem Te írtad?
"Én nem dolgozom sokat képfájlokkal, de ezen funkciók megtalálása kemény 2 percembe került. Gondolom ennyivel produktívabb ha az ember a fejét is használja."

Micsoda segíteni akarás! Egyébként meg továbbra se mondtad meg, hogy is lehet 2 perc alatt csoportosítani dátum szerint a képeket (így:http://res1.windows.microsoft.com/resbox/en/windows%207/main/dcb0f21e-c7e0-4c87-a830-094a203bab81_0.jpg)

A másik meg, hogy én reg-be turkáljak (köszi a leírást, örök hálám) egy zsír új OP rendszernél? Nem úgy kéne, hogy a funkciók bővülnek? Ilyet még nem nagyon láttam, hogy egy OP egyre kevesebbet tud, a METRO dizájn világ parasztvakítása, ha gyorsabb is az UI az azért van mert egyszínű kockákból és pár kb-os minimál ikonokból áll, így gyorsabb, mint a régebbi (látványosabb) OP-k és ehhez még tapsolni kell? Win 7 sokkal stabilabb rendszer volt, a font készlet nem egyszer átlátszóvá és olvashatatlanná válik, az appok folyamat el se indulnak és 2 naponta újra akarja indítani magát mert frissített, ez már aztán a jövő technológiája.... (de nekem jó lesz a múlt is egyelőre)
Álszenteskedést meg hagyjuk, mert nem áll jól neked, de ezer köszönet a segítségekért. (remélem kemény sértéseimmel nem bántottalak meg)
31.
31.
mestermagyar
#30: Kicsit matatni kell de 5 nap után talán végre menni is fog a steam. :D
30.
30.
#26: Es megis mit csinalsz a linuxal?
Nezed a desktopot?
Nekem azt senki se mondja, hogy minden maradektalanul mukodik mert azt ugy sem hiszem el.
29.
29.
Neo1989
V is ha jól értem pl képfájlként nem lenne gond viszont eredetibe az.
Köszi MS.
28.
28.
ADMlN
#25: "Sértő, hogy valaki nem ért hozzá, de majd megmondja!"
Én kérek elnézést, hogy segíteni akartam! Amúgy nem tudom miből gondolod, hogy nem értek hozzá.
De mutatok neked sértő dolgokat:
"annyit hazudtál, hogy neked senki nem hisz itt!"
"számtalanszor bebizonyítottad, teljes ismeret és tudás nélkül osztod a ki tudja mit... "
Ezen állításokat továbbra sem támasztottad alá, pedig többször is kértem. Ezért kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy te hazudsz és ezeket csak kislányos sértettségedben találtad ki.

"Erre bevágsz egy lista nézetet"
Ezért én kérek elnézést, a "nem lehet normálisan rendezni"-ről nekem a fájlok sorba rendezése ugrott be. Erre a problémádra valóban nem tudok megoldást.

"képnézegető bekéred a fájladatokat, ennyire hülyének nézel?"
A fájladatok megmutatja a fájl nevét, sőt még rengeteg más hasznos információt is. Egyszer kell megnyitni, és utána ha lapozol a fájlok között mindig az aktuális fájl információit mutatja, szóval tökéletesen alkalmas arra, hogy kiválogasd a neked kellő fájlneveket. Nem ez volt a cél?
"képnézőbe vagyok nem írja a fájl nevét, tehát 30-40 fotót nem tudok átnézni, mert úgy se tudom melyik kell belőle"
Ha szerinted ez a nézet nem alkalmas erre, akkor igen, ennyire hülyének nézlek.

De amúgy azt is mondtam, hogy lehet használni a régi fotó nézegetőt is:
HowToGeek

De ismételten csak elnézést kérek, hogy a Szakértő Úrnak ilyen hasznos információkat mertem leírni...
26.
26.
mestermagyar
#25: Nézd meg a gyártót, aztán a nevet. Microsoft a gyártó, és windows a neve? Akkor miért sírsz még mindig, valami komoly fanboy lehetsz hogy windows iránt elvárásaud vannak. Xd

Én most telepítem az ubuntut.
25.
25.
dzsiádzsó
#22: Sértő, hogy valaki nem ért hozzá, de majd megmondja! Első kommentembe is leírtam, mi a baj!
Erre bevágsz egy lista nézetet, meg képnézegető bekéred a fájladatokat, ennyire hülyének nézel? Még jó, hogy sértő, én ezzel dolgozom, nehogy már az ABC-re is elkezdj megtanítani...

Probléma ez: http://res1.windows.microsoft.com/resbox/en/windows%207/main/dcb0f21e-c7e0-4c87-a830-094a203bab81_0.jpg
Látod ez a dátum szerinti csoportosítás, ami Win10 nemes egyszerűséggel: ma, tegnapelőtt, múlthéten, meg régen címszavakkal működik (ahogy írtam is, sztm felfogható). Én pedig olyan mappákkal dolgozok, ahol 1000-3000 kép van ezért szívem szerint ezeket a szavakat felírnám és az ánuszába helyezném annak, aki kitalálta. A képnézegető helyett lehet mást használni, ami rögtön írja a fájl nevét, ami nem kis segítség, ha 30-40 kép közül kell választani, csak más programba nincs Windowsos megosztási lehetőség, hogy egy kolléga gépére rögtön tudjam küldeni szerkeszteni azt.
Remélem így már tisztább.
24.
24.
ADMlN
#21: "Azt remélem tudod, hogy nem a lista nézetre gondoltam, hiszen akkor a képet nem látod"
Kiválasztod amelyik nézet csak jól esik, akár az "Extra large icons"-t is, ha képeket akarod látni, majd rákattintasz a "Sort by" gombra (látszik a lent mellékelt képen is) és kiválasztod, hogy "Date" majd pedig, hogy "Ascending" vagy "Descending". Nem rakéta tudomány.

"ahogy a képek nevét sem mutatja továbbra sem lapozgatás közbe, újabb klikkek árán tudod csak meg..."
Ha megnyitsz egy képet, akkor fent a jobb sarokban van egy "..." jelülésű menü. Ott kiválasztod a "Fájladatok" menü pontot és megnyílik az az oldalsáv amit a képemen is látsz. Itt tudsz lapozgatni jobbra-balra, az adatok ott maradnak mindaddig amíg a "Bezárás" gomra nem kattintsz. De ha ez nem tetszik, a Win 10-ben is lehet használni a régi képnézegetőt.
22.
22.
ADMlN
#20: Neked mid fáj? Mármint a hülyeségen kívül?

"Jéé nem jön a kép, nahát...
Kérdeztem, hogy miről szeretnél képet.
Az első kommentben mellékeltem a funkciókhoz a képeket. Mit szeretnél még?

" Akkor pl. mint most..."
??? Hazudtam, mert nem tudtam gondolatolvasással rájönni, hogy még miről szeretnél képet?

"Máskor ne okoskodjál, mert azt is számtalanszor bebizonyítottad, teljes ismeret és tudás nélkül osztod a ki tudja mit... "
Még mindig nem látom, hogy konkrét példákat hoznál erre, anélkül pedig csak alaptalanul vagdalkozol mert megsértettem a kicsi önérzeted...
21.
21.
dzsiádzsó
#20: Azt remélem tudod, hogy nem a lista nézetre gondoltam, hiszen akkor a képet nem látod, ahogy a képek nevét sem mutatja továbbra sem lapozgatás közbe, újabb klikkek árán tudod csak meg...
20.
20.
dzsiádzsó
#19: Jéé nem jön a kép, nahát... Akkor pl. mint most...
Máskor ne okoskodjál, mert azt is számtalanszor bebizonyítottad, teljes ismeret és tudás nélkül osztod a ki tudja mit...
19.
19.
ADMlN
#18: "Na hát akkor képet róla"
Miről?

"mert már annyit hazudtál, hogy neked senki nem hisz itt!"
Mondj egy példát kérlek.
18.
18.
dzsiádzsó
#17: Na hát akkor képet róla, mert már annyit hazudtál, hogy neked senki nem hisz itt!
17.
17.
ADMlN
"A mappába nem lehet normálisan rendezni dolgokat, (munka során sok képfájlt kezelünk) eddig időpont szerint csoportosítottuk, ez most nem dátum, hanem "ma" "régebben" "k@rva régebben" címkékkel megy csak... Gratula taps taps!"
Rendezés dátum szerint

"Mégjobb ha képnézőbe vagyok nem írja a fájl nevét, tehát 30-40 fotót nem tudok átnézni, mert úgy se tudom melyik kell belőle, egyesével nyitom meg... újabb taps, bravó bravó."
Fájlnév mutatása

Én nem dolgozom sokat képfájlokkal, de ezen funkciók megtalálása kemény 2 percembe került. Gondolom ennyivel produktívabb ha az ember a fejét is használja.
16.
16.
kredencferenc
Nem is baj... Talán 2 éve volt szerencsém telepíteni az L.A. Rush-t eredeti lemezről a fajántos másolásvédelemnek hála pedig telepíthettem újra az oprendszert. Ahogy utána néztem nem egyedi volt a probléma. Semmi szükség olyan DRM-re amivel csak a becsületes emberek szívnak. Ezektől már csak a FADE a nagyobb baromság . Én is cracket szedtem le az eredeti arma 2-höz mert 10 percenként madárrá változtam.
15.
15.
mestermagyar
#13: Itt is le lehet :) :

http://i.imgur.com/9DoVoix.jpg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...