Nintendo NX - lemezmeghajtó nélkül?

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 24.
  • Hír
Link másolása
Fogalmunk sincs, hogy mit tudhat majd a Nintendo következő generációs konzolja, de az biztos, hogy a kiotóiak mindent el fognak követni, hogy az új jövevény ne jusson a Wii U sorsára.

Mindezek ellenére borítékolható, hogy a Nintendo ezúttal is bevállalós lesz, és előrukkol egy-két olyan fejlesztéssel, amit a konkurencia egyáltalán, vagy még nem mert bedobni. Egy, a hétvégén napvilágot látott dokumentum szerint például egy olyan asztali konzolt szabadalmaztatott a cég, amiben egyáltalán nincs lemezmeghajtó, a játékokat pedig csak az interneten keresztül tölthetjük rá.



Ilyen nem lesz az új konzolon.

Az persze korántsem biztos, hogy a szabadalom éppen a titokzatos NX-re vonatkozik, sőt az sem, hogy meg is valósul az általa védett masina (elvégre annak idején az Xbox One-nál is esélyes volt, hogy kimarad belőle a lemezmeghajtó), de azért érdemes elgondolkodni egy picit, hogy életképes lehet-e az elképzelés. A szabadalom szerint egyébként az új konzol kontrolleréről sem maradna le a kijelző.

A Nintendo idén jelentette be formálisan is, hogy egy új, NX kódnevű konzolon dolgozik, az első részleteket viszont csak 2016-ra ígéri a cég.

19.
19.
Akee92
Először is... Ez még egy nem megerősített hír, úgyhogy kéretik pletyka szibten kezelni. Másodszor, ha ez mégis igaz akkor is ott lesz még a gépen egy kártyaolvasó. Arra senki nem gondolt hogy esetlegesen kártya formátumban értékesíthetik a dobozos játékokat, ugyanúgy mint a handheld konzoloknál? (ami megjegyzem nem lenne hülyeség, hiszen sokkal kevésbé sérülékeny adathordozó mint egy lemez...) :)
18.
18.
dzsiádzsó
Én lemez párti vagyok, sztm szép a tok, a lemez, a kis útikönyv, ez egy gyűjtőnek fontos, vagy akár bárkinek, akinek van kedvenc sorozata. Számomra már az is kiábrándító, hogy ha egy letöltő kód van egy tokban, az meg, hogy a PS5 egy stream doboz lesz 100 dollárért... Hát számomra a játékipar véget ért, ez teljesen másról szól már, mint amikor elkezdtem játszani, javulni meg nem fog. De örömmel tolom be majd a PS1-be a Drivert vagy a TR első részét, jót versenyzek majd PS2-ön a GT4-el, vagy folytathatom szebb grafikával X360-on a TDU-val, lövöldözhetek a GoW-al, de se jelen és valószínű a jövő konzoljai nem tudnak olyan élményt nyújtani, mint ezek a konzolok most, nem hogy még a maguk idejében...
17.
17.
mestermagyar
#16: Nem tudom miért oldja meg ez a kalózkérdést és 1080p 60fps miatt még nem kell tárhely. 1080p 60 fps 10 éve is volt.
16.
16.
MrLentoFan
Akkor legyenek tökösek és legyen megint kazetta! (a mai technikával pl több adat ráférne mint a kék lézerre és jöhet az 1080p 60 fps ) Evvel egy csapásra megoldanák a kalóz kérdést is és egyedi lenne a piacon! Vagy ez egy nagyon hülye komment és akkor lehet min Rage-elni!
15.
15.
Norbiii
#14: Nem az furcsa, hogy most be kell tennem a lemezt, hanem pont az lenne furcsa ha majd az NX-nél nem kéne lemezt használni! :)
14.
14.
Yanez
#13: Most hogy olvasom a kommented, belegondolva, nekem már az a fura, ha be kell tennem a lemezt... O_O De változnak az idők basszus!
13.
13.
Norbiii
Akkor ez amolyan hasonlóan "kötelező" internet, (?) amit anno az MS akart, ( ha nincs net ugye nem lesz játék.....persze nem teljesen ugyanaz, mert ott állandóra kellett volna a játékokhoz, itt meg azok leszedéséhez kéne....) és ugye ez felháborított sok embert, sok embernek nem tetszett, köztük akkor nekem sem! Nem tudni még mi lesz, ezt így nehezen tudnám elképzelni, hogy amikor játszom nem kell betenni a lemezt, fura lenne, mert én sosem szedek játékokat az internetről....Lehet, hogy régimódi vagyok, de én a retró jellegében örülnék kazettás játékoknak, vagy olyan kis lemeznek, ami a GC-n volt, de jöhet Blu-ray is. :)

SzDavid: Ez is lehet, én is gondoltam már erre, és akkor a Wii U az NX után is él...!

dcba: Szerintem nem csak ezek a címek jöttek...
12.
12.
p3ti
Ha nem lesz benne meghajtó akkor kb. húzhatják is le az asztali konzol rolóját - fejemet rá. Nintendo és az online háttér meg továbbra is karcolja a vicc kategóriát. Nekik valami hasonló erősségű és képességű gépbe kéne gondolkodniuk mint a konkurenciának, amihez társulnának a szokásos N címek. Nem kell itt túlkomplikálni a dolgokat
11.
11.
SzDavid99
Az eddigi pletykák alapján én arra tippelek, hogy az NX lesz az a konzol, amiről a Nintendo korábban már beszélt, hogy külön gépet készít a fejlődő országok számára, ami jelentősen olcsóbb lesz a Wii U-nál, és a játékok árai is sokkal barátibbak lesznek hozzá.
10.
10.
DON GONDOCS
#4: Mert az MS Sony mit csinál, kiadja Re-remastered játékait, szinte ingyé. Meg jönnek a folytatások folytatása. Ami meg van új azmeg vagy nem találta meg a célközönséget vagy megsem jelent még.
Az új címek helyet egy normális online közösségi hátteret kéne létrehoznijuk
9.
9.
zozo76hun
nekem nem sok jatekom van, de minden digitalis. ruhhelem a lemezeket.
7.
7.
mestermagyar
Egy halom steam-kromoszóma és szármyalni fog.
5.
5.
Hunszi
az ötlet jó, mivel óriáis pénzeket lehetne megspórolni a DVD gyártások mellőzésével, viszont ehhez világszintű jól kiépitett hálozat kellene, ami nem, hogy a Nintendonak, de még egy konzolnak sincs...
4.
4.
dcba
En csak azt nem ertem, h megint kiadnak egy Nintendot, azert, h csinaljanak uj Mariot, Zeldat es Metroidot, meg egy rakas Pokemont. Inkabb vegre kitalalna mar vmi ujat a Nintendo mint allandoan azt az 5-6 cimet kiadogatni. Aranyosak a jatekaik, meg minden, de ide kene mar vmi ujitas.

En mondjuk a helyukbe kiadnek vmi ultra brutal hardware-es konzolt amin nem lenne gond az 1080p es a 60 fps es akkor kb tacsra vagna az MS-t es a Sony-t.

De ugyis megint vmi kis edi-bedi konzolt fog kiadni Marioeknak.
1.
1.
DON GONDOCS
Ha egy olyan kontrollert kapna mint egy 3ds xl, akkor még jó is lehet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...