Csak ideiglenesen ugrott be a Nintendo új elnöke?

  • Írta: fojesz
  • 2015. szeptember 15.
  • Biznisz
Link másolása
Több szempontból is meglepő volt a Nintendo új elnökének személye, de a cégnél várható átalakítások és a találgatások alapján elképzelhető, hogy nem is vezeti majd a vállalatot sokáig.

Meglepő volt a tegnapi bejelentés, miszerint Tatsumi Kimishima lesz a Nintendo új elnöke. Egyrészt Kimishima nevét nem sokan hallották eddig, másrészt szinte érthetetlen, hogy a megújulásra törekvő cég miért egy pénzügyes és HR-es múlttal rendelkező, 65 éves úriembertől várja a csodát.

Nos, elképzelhető, hogy nem vár ő semmit, de nála jobb ötletre nem futotta egyelőre. Iwata halála valószínűleg hirtelen érte a céget, és mint David Gibson, a Macquarie elemzője mondja, nem tudta előkészíteni az elnöki szék átadását. Gibson úgy véli, hogy Kimishima kinevezésével időt szeretne nyerni a cég, míg kinevelik a következő vezetőt.

Kimishima ideiglenes beugrására utal, hogy egyelőre csak egy évre szól az elnöki kinevezése, és árulkodó az is, hogy Shigeru Miyamoto és Genyo Takeda is új pozíciót kapott a kiotóiaknál. Szerdától, vagyis Kimishima színre lépésétől kezdve komolyabb szervezeti átalakítás várható a cégnél, ennek része az is, hogy Miyamoto hivatalos titulusa "creative fellow" (kreatív társ), Takedáé "technology fellow" (technológiai társ) lesz.

Mindez a várakozások szerint azzal jár, hogy Miyamoto és Takeda is inkább a stratégiával, és nem a napi szintű feladatokkal foglalkozik a jövőben, vagyis  a kétségkívül jó menedzseri tapasztalatokkal rendelkező Kimishimának adnak tanácsokat dizájneri és technolgóiai kérdésekben. Ergo - szól az elmélet - ez a triumvirátus tartja kézben a dolgokat, míg Iwata igazi utódja megérkezik.

Kimishima egyébként a Nikkeinek adott egy interjút a minap, ebben azt mondta, Iwata tervein nem változtatnak, de az mindenképpen céljuk, hogy új üzleti lehetőségeket tárjanak fel. Azt is hozzátette, hogy nem lenne ellenére, ha egy cégen kívüli szakember venné át a Nintendo irányítását a jövőben.

3.
3.
north
"Genyo Takeda" szegénnyel, hogy kitoltak xD
2.
2.
Hat az ominozus foton inkabb gondolnam a kinai kommunista part fotitkaranak..
1.
1.
amputius
Szegeny minden foton ugy nez ki mintha nagyon nem ertene hova kerult :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...