E3 2006: Electronic Arts helyzetjelentés

  • Írta: Daks
  • 2006. május 10.
  • Érdekesség
Épp az imént landolt a postalábámban egy hivatalos, magyar nyelvű EA levél, melyben az E3-as játékokról beszél a kiadó. Lessétek meg, nagyon jó!

Épp az imént landolt a postalábámban egy hivatalos, magyar nyelvű EA levél, melyben az E3-as játékokról beszél a kiadó. Lessétek meg, nagyon jó!

A levélben kisebb előzetesek találhatóak az új játékokról, mint pl. Madden, Nascar, Army of Two, Battlefield 2142, Spore, Crysis, C&C3. Akit érdekelnek a címek, az fussa át a levelet, mert sok új infót tartalmaz!

REDWOOD CITY, Kalifornia, 2006. május 10.
– Az Electronic Arts bejelentette a 2006. május 10. és 12. között Los Angelesben megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon felvonultatott következő generációs termékeinek listáját. Az EA által a Microsoft Xbox 360™ videojáték-rendszerére, a PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszerre, a PSP™ (PlayStation®Portable) kézi szórakoztató rendszerre, a Nintendo Wii™ és a Nintendo DS™ konzolokra, valamint személyi számítógépekre és mobiltelefonokra fejlesztett EA SPORTS™ és EA™ márkájú játékok a déli csarnok 1000-es standján lesznek láthatók. Az eredeti ötleteket felvonultató egy sor terméket és olyan technológiát mutat be, amely iránymutató a játékokkal kapcsolatos innováció terén.

Az EA kizárólag zárt ajtók mögött mutatja be az EA Montreal által írt, nemrégiben bejelentett következő generációs konzolos ARMY OF TWO™ akciójátékot - Will Wright merőben új PC-s munkáját, a fejlesztés alatt álló Spore™ játékot, valamint a sokat emlegetett Command & Conquer™ sorozat legújabb PC-s tagját, a Command & Conquer 3 Tiberium Wars™ terméket.

Az EA SPORTS játékait szintén csak zárt ajtók mögött, az EA SPORTS laborban lehet majd megtekinteni, ahol a 2007-ben piacra kerülő termékek innovatív játékélményt biztosító technológiái kerülnek bemutatásra. A Madden NFL 07 játékot ki lehet majd próbálni PlayStation 3 konzolon, Xbox 360, PSP, Nintendo DS és Nintendo Wii rendszereken.

„A platformok új verzióira fejlesztett játékainak új generációjával az EA az iparág vezetője – mondta Paul Lee, az EA Studios elnöke. „A lehető legtöbbet próbáljuk meg kihozni a technológia adta lehetőségekből, még innovatívabb EA termékeket fejlesztünk, és valódi sportteljesítményt biztosítunk az EA SPORTS játékokban. A PC-s játékok piacán tapasztalható újjáéledésben is vezető szerepet töltünk be, olyan úttörő termékek megjelentetésével, mint a Battlefield 2142, a Command & Conquer 3 Tiberium Wars, a Crytek Studio által fejlesztett Crysis, és természetesen Will Wright új játéka, a SPORE.”

„Az idei E3 kiállításon a minőség és innováció fantasztikus színvonalát képviseli az EA” – mondta Frank Gibeau, az EA elnökhelyettese és észak-amerikai kiadórészlegének igazgatója. „Az olyan játékok mint az ARMY OF TWO és az NBA LIVE 07 kiaknázzák az új konzolokban (például PlayStation3 és Xbox 360) rejlő hatalmas teljesítményt. A Madden NFL 07 remekül kihasználja a Nintendo Wii rendszerének új játékvezérlőjét.”

„Az E3 remek alkalom az EA világszerte elismert szórakoztatóipari termékkínálatának bemutatására” – mondta Gerhard Florin, elnökhelyettes és a nemzetközi kiadórészleg igazgatója. „Világszerte a legnépszerűbbek közé tartoznak termékeink, mint például a FIFA Soccer, a Lord of the Rings: The Battle For Middle-earth II (A Gyűrűk Ura: Harc Középföldéért II) és a Battlefield sorozat.”


Az E3 kiállításon bemutatott EA SPORTS™ játékok


A Madden NFL 07 és az NCAA Football 07 demóváltozatai mellett, amelyekben kipróbálhatók a termékekben rejlő új lehetőségek, az EA zárt ajtók mögött, az EA SPORTS laborban tartja meg az NBA LIVE, a Tiger Woods PGA TOUR és a FIFA Soccer technikai bemutatóit. Az előadásokon bemutatják a következő generációs konzolokra fejlesztett EA SPORTS termékek játékmenetét és fejlett jellemzőit meghatározó új eszközöket és fejlesztés során szem előtt tartott szempontokat. Az EA SPORTS labor legnagyobb látványossága az a korábban még soha be nem mutatott, valódi sportteljesítményt biztosító technológia lesz, amely az EA SPORTS játékok szereplőit életre keltő sportos mozgásért, tudatosságért, látványért és intenzív élményért felelős. A laborban ezen felül bemutatják, hogyan építették be az EA SPORTS közeljövőben megjelenő játékaiba az ESPN által biztosított tartalmat: az ESPN-kijelzőt és az ESPN SportsCenter rádiós híreit.

Madden NFL 07 – Az NFL és játékosainak kizárólagos videojáték-licencével rendelkező Madden NFL 07 továbbra is minden idők legsikeresebb amerikai futball sorozata, amelyből több mint 51 millió példány kelt el. A 17. kiadásánál járó játékban eddig soha nem látott módon lehet kezelni a minden korábbinál pergőbb játékmenetet. Most először bújhat bele a vezető blokkoló bőrébe, és üthet lyukat a falban a futáshoz, majd vezetheti fel a pályán a futójátékost és törhet át azokon, akik megpróbálnák leszerelni, vagy túlerőt kialakítva gyűrheti, rázhatja le őket, miközben minden egyes megtett yardért keményen meg kell küzdenie. Az innovatív rohamozásvezérlők használatával jelentős újításokat hozó futójáték megcsodálására nyílik lehetőség, vadonatúj sasszékkal, éles irányváltásokkal, és a kedvenc irányítók és hátvédek egyéni futóstílusával. Az EA Tiburon által fejlesztett Madden NFL 07 augusztusban jelenik meg a Microsoft Xbox 360, és Xbox® videojáték-rendszereire, a PlayStation®2 számítógépes szórakoztató rendszerre, a Nintendo GameCube™ konzolra, a PSP rendszerre, személyi számítógépre, a Nintendo DS és a Game Boy® Advance konzolokra. A Madden NFL 07 PlayStation 3 valamint Nintendo Wii változatai is fejlesztés alatt állnak.

NCAA® Football 07 – A lendület mindent megváltoztat: hamarosan megjelenik az egyetemi futball legünnepeltebb videojátékának legújabb változata, az NCAA Football 07. Akár legnagyobb riválisával mérkőzik meg, akár a BCS nemzeti bajnokság legelső játékán vesz részt Dynasty™ módban, a pályán elért sikerek a lendület fenntartásának képességétől függenek. Egyedülálló grafikája teljes részletességében rögzít minden pillanatot, a valósághű stadionoktól a tökéletes kabalákon és a masírozó zenekarokon át a pályán lévő játékosok életszerű megjelenéséig és mozgásáig. Az NCAA Football 07 minden idők legrealisztikusabb egyetemi futball élményét nyújtja. A várakozások szerint az NCAA Football 07 júliusban jelenik meg a PlayStation 2 konzolra, az Xbox, az Xbox 360 és a PSP rendszerekre.

Ugrás a galériához

NASCAR® 07 (munkacím) – Kockáztasson, nyerje el jutalmát és avassák bajnokká a PSP rendszeren futó NASCAR® 07* játékban. A vadonatúj, adrenalinfokozó pillanatokat átélve csak ügyességére és ösztöneire támaszkodhat a legizgalmasabb helyzetekben, miközben elkerüli a katasztrofális ütközéseket és a repülő roncsdarabokat. Az új RaceBreaker jellemző útmutatásait követve túljuthat a verseny valamennyi kockázatos pillanatán, ha nem lankad figyelme a veszélyes szakaszok során. A NASCAR 07 játékban a száguldás érzetét adó vadonatúj elmosódások, a valósághű szikrák és füsthatások, valamint a kamera rázkódása mind hozzájárulnak az izgalom fokozásához és a 300 km/h-val történő versenyzés élményének és intenzitásának átéléséhez.


Az E3 kiállításon bemutatott EA™ játékok

A játékokért rajongó felhasználókhoz hasonlóan az EA termékkínálata is igen változatos. A játékosoknak a díjnyertes sorozatok új kiadásaival vadonatúj élményekben lehet részük, és megismerkedhetnek teljesen új világokkal, sorozatokkal is. Az EA termékei bebizonyítják, hogy valóban megérkezett a konzolra, PC-re és kézi eszközökre fejlesztett játékok új generációja.

ARMY OF TWO™ – Nincsen többé egyedül, katona! Az EA az E3 kiállításon hozza nyilvánosságra az elmúlt év során legnagyobb titokban tartott akciójáték részleteit. Az EA Montrealban, Kanadában működő kisméretű, specializált fejlesztőcége által megálmodott eredeti ötleten alapuló, vadonatúj termék alapvetően meg fogja változtatni a két személy együttműködésére épülő stratégiai játékok kategóriáját, amikor 2007-ben elérhetővé válik a PlayStation 3 konzolon és az Xbox 360 rendszeren. Az ARMY OF TWO a napjaink szalagcímeiben szereplő válságövezetekbe repíti a játékosokat, ahol egyedi, kétszemélyes stratégiai és taktikai tervek megvalósítása közben zökkenőmentesen válthatnak a számítógép által vezérelt intelligens társsal és egy élő játékossal való együttműködés között. Ha nem elég egyetlen ember, kétszemélyes hadseregre van szükség, hogy háború, politikai zűrzavar és az egész világot fenyegető kiterjedt összeesküvés közepette helytálljanak.

Battlefield 2142™ – 2142-t írunk. Az új jégkorszak hajnalán pánik lett úrrá a világon. A jégpáncéllal nem fedett területek csak a Föld lakosságának töredékét képesek ellátni élelemmel. A képlet egyszerű, de kegyetlen: Néhányan életben maradnak, a többség viszont elpusztul. A Battlefield 2142 programban a játékosok hősies küzdelmet folytatnak a túlélésért a két katonai szuperhatalom egyikének oldalán. A csúcstechnológiát képviselő fegyverek pusztító arzenáljával állig felfegyverkezve, amelyek között megtalálhatók géppisztolyok, álcázó eszközök, EMP gránátok és önműködő védelmi fegyverek, a játékosok kiegyenlített esélyekkel szállhatnak szembe a földet ellenőrző óriási harci robotokkal és a levegőt uraló futurisztikus repülőgépekkel. Akár 64 játékos is részt vehet az óriási online* csatákban, ahol egy frontvonalon bevetett szakasz tagjaként, vagy parancsnoki módban, a színfalak mögött a csapattagoknak stratégiai parancsokat kiadva kell helytállniuk. A Battlefield 2142 emellett a sorozat történetében először bevezet egy teljesen új játéktípust: a „Titan” módot, amelyben a játékosok feladata, hogy ellenőrzésük alá vonják a harcteret, és elpusztítsák az ellenfél titánját (óriási repülő csatahajóját), miközben sajátjukat megvédik. A svéd Digital Illusions/DICE által fejlesztett Battlefield 2142 várhatóan 2006 őszén jelenik meg személyi számítógépre.

Ugrás a galériához

SPORE – A SPORE grandiózus utazásra viszi a játékosokat, az élet kialakulásától, a civilizáció fejlődésén keresztül, a távoli világűr meghódításáig. Hozzon létre egy lényt, majd felügyelje evolúciójának minden részletét, a pocsolyaélettől galaktikus istenné válásáig. A lény fejlődésének különböző szakaszai során többféle játékstílust lehet kipróbálni. Küzdjön a vadonban a túlélésért, hozzon létre egy burjánzó világvárost, kereskedjen és háborúzzon a rivális civilizációkkal, és fedezze fel a galaxis külső régióit. A világegyetem minden összetevőjét, a lényektől a járművekig, az épületektől a növényekig a játékosok hozzák létre, és automatikusan megosztják a többiekkel, így korlátlan számú világot lehet felfedezni és megismerni. Hozza létre, felügyelje és térképezze fel saját világát a SPORE játékban. A SPORE Will Wright, a legendás játéktervező vezetésével készül PC-re.

Ugrás a galériához

Crysis™ – A Crysis a Crytek, a nagyra értékelt sikert elérő Far Cry díjnyertes fejlesztőinek vadonatúj FPS akciójátéka. A forradalmi CryEngine™2 játékmotorra épülő Crysis a PC-s technológia, grafika és játékmenet következő generációját képviseli. A játék 2019-ben, egy óriási aszteroida Földbe csapódását követően játszódik. A Crysis kezdetén feszült katonai patthelyzet van Észak-Korea és az Egyesült Államok kormányai között, a becsapódás helyének ellenőrzéséért. A növekvő feszültség közepette váratlanul szétreped az aszteroida, és előbukkan egy hatalmas földönkívüli űrhajó, amely hozzálát a sziget nagy részének megfagyasztásához és a világ időjárásának megváltoztatásához. A Föld inváziója megkezdődött. A Crysis a földönkívüli támadás három hősies felvonására épül, melyek során a játékosok valós időben szabhatják testre páncélzatukat és fegyvereiket, hogy felvegyék a harcot a folyamatosan változó ellenséggel és a kíméletlen, dinamikus környezettel. Az ellenség fejlett mesterséges intelligenciája következtében valószerű hadműveleti taktikát alkalmaz, ezért a játékosoknak az egyszerű reagálás helyett aktív módon kell túljárniuk ellenfelük eszén. A Crysis a tervek szerint 2006 decemberében jelenik meg személyi számítógépekre.

Ugrás a galériához

Command & Conquer 3 Tiberium Wars™ – Ismét itt a műfajteremtő Command & Conquer sorozat! Folytatódik a hősies küzdelem a Global Defense Initiative (GDI) valamint a The Brotherhood of NOD között… és küszöbön áll a Tiberiumért folytatott harmadik háború. Örömmel üdvözöljük ismét, parancsnok! A valós idejű stratégiai (RTS) játékok műfaját meghatározó, úttörő Command & Conquer sorozat teljes erőbedobással tér vissza a Command & Conquer 3 Tiberium Wars megjelenésével. A népszerű sorozat várva várt új fejezete visszarepít a Tiberium univerzum gyökereihez. A programra a Command & Conquer sorozatot ismertté tevő gyors és folyékony játékmenet, valamint az RTS játékok történetszövését átértelmező magával ragadó történet jellemző. A forradalmian új RTS játék áttörést jelentő egyjátékos kampányában az egyedi játékstílusért jutalom jár. Az új stratégiai elemek hozzáadásával szélesítse ki a játékélményt: építsen mobil bázisokat, zúdítson rémisztő ionviharokat a harctérre, vagy szabja testre hadseregét a különféle egységek ötvözésével. Az online csaták során használható a natív voice-over IP technológia, a termék beépítve támogatja a klánokat, a nézők számára létrehozott új üzemmódok révén pedig úgy lehet RTS játékokat játszani, mintha sporteseményről lenne szó. A termék 2007-ben jelenik meg, Windows-alapú személyi számítógépeken.

Ugrás a galériához

The Lord of the Rings™, The Battle for Middle-earth™ II (A Gyűrűk Ura™: Harc Középföldéért™ II) az Xbox 360 rendszeren – Középfölde hősies csatáit mostantól a nappali kanapéján is megvívhatja! Hatalmas seregek parancsnokaként vonuljon be Középfölde szívébe, ahol fantasztikus, nagyméretű felbontásban újból átélheti a kasszasikernek számító New Line Cinema filmekben látott és J.R.R. Tolkien klasszikus műveiben leírt csatákat. A játékban új, intuitív, konzolra optimalizált vezérlőséma található, amellyel a kezdő játékosok a programra jellemző valós idejű stratégiai játékmenetet élvezhetik, miközben a tapasztalt felhasználók megkapják a rendkívül összetett stratégiai élményhez szükséges rugalmasságot. Vegye át a közvetlen irányítást több száz egység fölött, miközben megkísérli legyőzni az ellenséges seregeket, megpróbál új területeket meghódítani, és igyekszik eldönteni Középfölde sorsát. A játék az első olyan termék lesz a The Lord of the Rings™ (A Gyűrűk Ura™) sorozatban, amelyet az Xbox LIVE™* rendszeren keresztül online is lehet játszani. Fokozza az izgalmakat, és hívja ki barátait akciódús valós idejű online* csatákban való részvételre. A megjelenés 2006 nyarára tehető.

Ugrás a galériához

SUPERMAN RETURNS™: THE VIDEOGAME – Superman páratlan képességeinek mesteri használatára van szükség Metropolis megmentéséhez. A 60 év során kiadott klasszikus DC Comics képregényekre, és a hamarosan mozikba kerülő filmre épülő SUPERMAN RETURNS™: THE VIDEOGAME a játékosokat a szuperhősök birodalmába kalauzolja. Superman™ (the Man of Steel™) szerepében a repülés, a röntgenlátás és a fagyasztó lehellet nem ezen világról származó képességeinek használatát tökéletesítve kell felvennie a harcot az olyan gonosztevőkkel, akiket csak ő képes legyőzni. A SUPERMAN RETURNS: THE VIDEOGAME az Xbox 360, PlayStation 2, Xbox, PSP, Nintendo DS és Game Boy Advance rendszereken és konzolokon lesz elérhető.

Ugrás a galériához

Def Jam® Fight For NY™: The Takeover – Bárhol is legyen, élje át a legfejlettebb hip hop verekedős játék élményét. Tökéletesen sajátítsa el a több, mint 180 új támadómozgást és 50 új piszkos húzást a harcok megnyeréséhez és a bandán belüli előlépéshez. Hozza létre saját harcosát és verekedje végig magát több mint 40 népszerű hip hop előadón és hírességen (például Busta Rhymes, Ludacris, Method Man, Redman, Snoop Dogg és Xzibit). Az új történetet, új támadásokat és elemeket, új helyszíneket és az egymás ellen vívott vezeték nélküli játék lehetőségét felvonultató Def Jam Fight For NY: The Takeover az idei nyár legnépszerűbb terméke lesz a PSP rendszeren.
2.
FNorberto
Ja de a Crysis és a Battlefield 2142 nagyon tettszik.
1.
Drago
Ez már lassan cikk hosszúságú hír :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...