Pontos címet kapott a Prometheus folytatása

  • Írta: Shifty
  • 2015. szeptember 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Jövő év elején indul a Prometheus folytatásának forgatása és most már azt is tudjuk, mi is lesz a pontos címe a Michael Fassbender és Noomi Rapace főszereplésével készülő, Alien-előzményfilm második felvonásának.

Nagyon úgy néz ki, hogy a 20th Century Fox komoly Alien-univerzumépítésbe kezd. Mint ismert, a District 9 rendezője, Neill Blomkamp dirigálja majd a sorozat ötödik részét, mégpedig Ridley Scott felügyelete mellett, de közben a 2012-ben bemutatott Prometheus folytatásának munkálatai is kezdetét veszik, mégpedig Michael Fassbender és Noomi Rapace közreműködésével.

A Szárnyas fejvadász rendezője viszont egyelőre legújabb filmjét, a nálunk október elején mozikba kerülő Mentőexpedíciót népszerűsíti, és egy ilyen rendezvényen készült interjún mesélt a Prometheus jövőjéről, ami úgy néz ki, szintén szervesen része lesz az Alien-univerzum kitágításának és megismertetésének.


Egyrészt a vele készült beszélgetés során elárulta, hogy előbb vagy utóbb, de biztosan összefonódik majd a Prometheus és az Alien-sorozat története, ehhez viszont még idő kell, s jó eséllyel kettő, de leginkább három folytatásra lesz szükség. Ezekben sokkal részletesebben ismertetnék az Alienek születésének okait és mikéntjeit és talán részletesebb képet is adnak arról, hogy mi is volt velük a célja a Tervezőknek.

Ezzel szemben egy később adott interjúban már arról beszélt, hogy a Prometheus folytatása az Alien: Paradise Lost címet kapta, ami nem titkoltan John Milton Elveszett paradicsom című költeményére utal, így talán a történetben is lesznek onnan kölcsönvett elemek. 

Scott szerint azonban azért lett ez a film címe, mert ebben a részben már azzal fognak foglalkozni, hogy miért, hogyan és mikor hozták létre a xenomorfokat, és sokkal részletesebben elmélyednek majd az első Alien-film hátterében.

16.
16.
Cooper911
Szerintem nem volt rossz a Prometeus, bár jópár hiba volt benne, meg talán túl sok nyitott kérdés. Évente kellett volna jönni a folytatásnak, hogy elhiggyem, hogy tényleg igy is tervezték. Most kicsit úgy érzem, hogy a folytatás is csak pénzcsinálás.

Akinek nem tetszett az Alien 4 javaslom a 3 részes könyv elolvasását. Nem az egyrészest, az a film sztoryja. (A címek: Ripley háboruja, Lidérces utazás, Idegenek a földön)
15.
15.
hedzsooo
Hát ebből még akármi lehet, de várjuk! :) Csak hagyják ki most a nagyon erőltetett, mondhatni röhejes jeleneteket, azzal sokat vettek el az előző rész hangulatából sajnos többször is.
11.
11.
mamgu
Ennek az egésznek egyre erősebb rókabőr szaga kezd lenni.
10.
10.
hadzsime
Én úgy néztem meg, hogy nem is tudtam, hogy ennek köze van az Alien filmekhez, de szerencsére le is szarom az alieneket. Az élet eredetét kutatták, ha a második részben ezt folytatják, akkor én vevő leszek rá.
9.
9.
Futu-Retro
Nem értem, miért kell külön időt fecsérelni arra, hogy hogyan hozták létre a xenokat, tudtommal ebben az univerzumban az emberiség eredetét akarják felkutatni. A xenokról simán elég lenne annyi, amennyi a film alternatív befejezésében látható
8.
8.
Szelenas
#5: hát én úgy néztem me a Promit hogy egy Alient nem láttam és nem tetszett
7.
7.
Gykrizsi
#5: Hát azért komoly rendezésbeli problémák voltak itt. Ridley Scott egy igazi amatőrként csinálta meg a filmet. Az más kérdés, hogy hiányzik belőle a horror, de mondjuk nem kívánt az lenni. SW-vel az volt szamomra a gond, hogy ellentmondások voltak, mintha Lucas nem emlékezett volna a saját filmjére.
6.
6.
Dark_Temptation
#5: ++ így van. Szerintem a film teljesen rendben volt. Várom a folytatást.
5.
5.
roli33
#4: Szerintem jól van ez így. :D
Nekem pl. tetszett a Prometheus. Amit a legtöbben hülyeségnek neveznek, azok csupán érdekes kérdések, amikre választ is fogunk kapni. Azt figyeltem, hogy átlagban az igazi "régi" Alien fanoknak nem tetszett a film. Star Wars előzménytrilógia szindróma, semmi más.
4.
4.
blountex
Amennyire vártam annyira szar lett.
Ezt bezzeg folytatni kell, de egy következő Tron filmet pedig elkaszálni...
1.
1.
gomba56
Első eszméletlen fura volt. Nekem tetszett, de zavaros volt és szolid. Lehetett volna véresebb és izgalmasabb. De nekem bejött.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...