Halo 5: Guardians - akár PC-re is megjelenhet

  • Írta: Shifty
  • 2015. október 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Frank O'Connor, a Halo-sorozat rendezője a GamesRadar egyik livestreamjében elárulta, nem igényelne túl nagy erőfeszítést PC-re is elkészíteni a Halo 5: Guardianst, de egyelőre nincs mit bejelentenie.

Jövő héten mutatkozik be a Halo-sorozat ötödik számozott epizódja, amiben Spartan Locke Osiris csapata hajszolja Master Chiefet és gárdáját. A 343 Industries játéka egyelőre csak Xbox One-ra jelenik meg, de a sorozat rendezője, Frank O'Connor nem tartja kizártnak, hogy akár PC-re is elkészüljön az ötödik felvonás.

O' Connor a GamesRadar livestreamjében elmondta, hogy miután a Windows-élmény lényegében platformokon átívelő lett - lásd a Cortanát vagy a Windows 10-es Xbox applikációt -, abszolút van rá esély, hogy a Halo 5 egyszer PC-re is megjelenjen. Később azzal folytatta a mondandóját, hogy egyelőre azonban nincs mit bejelentenie, de egyébként Intel-platformon fejlesztették a játékot, így nem okozna komoly fejtörést elkészíteni a PC-s átiratot, kihasználva az asztali gépek minden előnyét.

Ez egyébként teljesen egybecsengene a Microsoft azon törekvésével, hogy a Windows 10 megjelenése után komolyabb jelenléttel képviseltesse magát a PC-s piacon.

A legutolsó PC-s Halo-játék a 2013-as Halo: Spartan Assault szellemi örököse, a Halo: Spartan Strike volt, amit a 343 Industries készített a Vanguard Gamesszel karöltve.

A Halo 5: Guardians október 27-én mutatkozik be, kizárólag Xbox One-on.

17.
17.
McDuff
ha ez így lenne, az is eladná az Xbox One-ját aki eddig megvette. PC-je mindenkinek van otthon,minek legyen még egy konzol is?
16.
16.
Ruga
kopic pedig ki fogják tolni pc-re csak nem mostanában. Pont azért mert annyira pc már a konzol, hogy csuklómunka megcsinálni. Ahogy dcba írta, kicsit hagyják konzolon kifulladni és már dobják is pc-re. Abban meg ne is reménykedj, hogy a mostani gen kibír 7 évet, már megjelenése napján gyengébb volt a ps4-xo mint egy jobb pc. Már csak emiatt is lerövidítik a játékok ciklusait is szerintem, kell a hely a következő konzolnak, már ha lesz, mert erősen a játék streamelés felé haladunk amihez ugye nem kell vas. Én így látom.
15.
15.
dcba
#13: Szted egy 2-3 eves jatek elad egy konzolt? En pont arrol beszeltem, h mire lefut az orulet, akkor kiadjak PC-re is. A PC az mindig a konzolosok levetett szarjait kapja meg, egy kis extraval. Anno az Alan Wake is jott, most pl jon az a szerepjatek amiben fel lehet maszni a szornyekre, (sajnos nem ugrik be a cime), pedig jo par eve kijott konzolra es most jon PC-re. Sztem lesz Halo csak soka, amikor mar az amerikai gyerek csak legyintenek a Halo 5-re, h az pojasoknak valo. :D
14.
14.
hoaw
Nem hülyék ezek, pc-re tuti nem lesz.
13.
13.
kopic
#10: +Ruga:
Annyira nem hulye a MS, hogy a legerősebb,legjobb címüket masra is kihozzak. Mindig a Halo szokta megdobni leginkabb a gep eladásait !
12.
12.
Ruga
Szerintem meg pont, hogy meg fogják lépni, de nem hamar, minimum 1-1,5 év múlva. Annyira pörög a játékpiac, hogy ennyi idő múlva már senki nem fog boxot venni a halo miatt. Ez pont hogy egybevág a microsoft mostani céljaival, látják, hogy pc-s játékpiac egyre erősebb, bolondok lennének nem kihasználni.
11.
11.
godach
#10: Évekkel később már, szerintem csak minimális bevételt hozna, egy-két normálisabb embertől, aki megveszi a játék szeretete miatt. Anno, elindult valami ezzel a sorozattal, és mára már "csak" folytatások. Nagyon jónak kell lennie, ennek az ötnek ahhoz, hogy aki nem Boxos, az beleszeressen a sorozatba. Ez volt anno az első, második rész pc-re adaptálásánál is. Ott is csak a rinya ment, senki nem volt képes felfogni, hogy egy két éves (a megjelenéskor kiemelkedő) játékról volt szó.
Aki akart eddig Halozni, az már vagy beszívott ekkorra, vagy vett egy microsoft dobozt.
Én, nem sajnálom senkitől, de szerintem ezt az évekkel későbbi megjelenést, kár erőltetni.
10.
10.
dcba
Sztem evekkel kesobb akar ki is johet, mert akkor mar az Xbox-nak tok mindegy a Halo. Anno olvastam valahol, h a kiadoknak az elso par honap bevetele szamit, utana mar nem erdekli oket, ergo ha egy jatek mar nem termel bevetelt, akkor miert ne csinalnanak plusz hasznot azzal, h mondjuk 2 evvel kesobb egy mar lefutott jatekot, amire a konzolosok mar alig emlekeznek csontkent odadobjak a PC-seknek, raadasul kozel vagy akar teljes aron, ahogy pl a GTA 5-tel is tortent. Kaptunk egy 2 eves jatekot remasterelve teljes aron.

Engem ebbol csak az zavar, h ha igy kimondjak, h akar lehet is PC verzio, akkor akar valoban szoba kerult belso korokben mar es en inkabb varok mondjuk 2 evet ha tudom PC-n jatszani, mivel idom alig van es mire mondjuk a Halo-hoz hozzajutnek, addigra mar ugyis lehet, h tobb mint 1 eve kint van a jatek.
9.
9.
Paint
Hát ez rossz döntés lenne a Microsoft részéről, mivel amúgy sem áll jól az Xbox one eladások terén, és ha a húzócím PC-re is megjelenne, akkor senki nem venné meg a konzolt......
8.
8.
kamgecam
Nem hülyék hogy ezt meglépjék.
Pont a Halo 5 miatt gondolkodok hogy beszerzek egy XO-t is a Ps4 mellé és szerintem nagyon sokan vannak így mások is.
7.
7.
kopic
6.
6.
PaprikaJancsi
#5: Ha úgy lenne, mint a Forza 5 akkor nem úgy mondanák, hogy elkészítik PC-re is. Mellesleg a Gears, Forza, Fable, TR, Sie of Thieves és a Recore is ott lesz az Xboxnak, vagyis ha egy-két év múlva kiadják Pc-re a Halo-t nem esne vissza tőle annyira az eladás.
5.
5.
Neo1989
Nem fog kijönni PC-re mert akkor mivel adnák el a Boxot ?
Pont ez a cím hozza rá a legtöbbet ehhez képest a Geras v a Forza eladások bagatell kategória. És több eladható címük nincs is
Ha PC-n lesz is játszható akkor az max úgy mint az FH 2 esetén h kell hozzá egy Box anélkül nem fog menni.

Senki se számítson arra h kijön pc-n úgy h nesze itt a lemez tedd fel és kész.
Ez kizárt.
4.
4.
strike19
Halo 1 és 2 van PC-re.De ha lesz is Halo 5 akkor az biztos csak 2 év múlva jön.És legalább nem portolás lesz az biztos.A 2 is nagyon korrektul megcsinálták annak idején.
3.
3.
biohazard rex
Ja, csak ne a gépre való stream-elésbe merüljön ki, a PC "port".
1.
1.
DON GONDOCS
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...