Titokban tartja az Xbox-eladásokat a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2015. október 25.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a redmondiak már egy jó ideje nem hajlandóak elárulni, hogy mennyi Xbox One-t és Xbox 360-at adtak el pontosan, a jövőben már az összesített Xbox-számokat is titokban fogják tartani.

Befutott a Microsoft legfrissebb pénzügyi jelentése, amely egy nagyon érdekes változást is hozott: nem szerepel már benne, hogy mennyi Xboxot adott el a cég. Noha a pontos platformonkénti bontást (vagyis, hogy mennyi Xbox One és mennyi Xbox 360 fogyott egy adott időszakban) már jó ideje kivezette a cég, az összesített adatok titokban tartása újdonság.

A Microsoft indoklása szerint a jövőben csak az aktív Xbox Live-felhasználók számát adják meg, ugyanis a játékosok aktivitása fontosabb mérőszám, mint az eladásoké. Habár ebben van igazság, meg kell jegyezni, hogy valószínűleg az is közrejátszott a redmondiak döntésében, hogy az utóbbi időben egyre kínosabbá vált a PS4 elhúzása az eladások terén.

A Microsoft játékokból származó bevétele 6 százalékot nőtt éves szinten az elmúlt negyedévben: a Minecraftnek hála a videojátékok eladásai 66 százalékkal pörögtek fel, az Xbox Live-hoz köthető forgalom 17 százalékot javult, míg a konzoleladások 17 százalékkal csökkentek az Xbox 360 miatt. Havi szinten 39 millió aktív játékosa volt egyébként a Live-nak, ez 28 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A teljes Microsoft árbevétele 12 százalékkal csökkent, 20,4 milliárd dollár volt, míg a nettó nyeresége 4,6 milliárd dollárt tett ki, ez 2 százalékos növekedés.

33.
33.
greenmelon
#24: Egy nyelvtankönyvet kellett volna inkább bevezetni a köztudatba felétek...
32.
32.
kamgecam
#31: Hát ha 4K-s ps4-et dobnának ki nem igazán hatna meg,azért más volt a hdmi akkoriban mint most egy 4K.
29.
29.
hoaw
2009 vagy 10 óta van meg az Xbox360-on semmi baja nem volt eddig, aztán 1 hónapja kábé pirosan kezdett világítani. Kihúztam a madzagokat a gépből, hagytam úgy 10 percig, visszadugtam, majd semmi baja.
Azóta is vígan használom.:)
27.
27.
kamgecam
#26: Engem nem zavar ha a Ps4 felmelegszik egy kicsit.Télen még jól is jön,kellemesen melegíti a kezemet! :)
Sosem volt gond a géppel pedig már kezdéskor vettem és volt hogy egyhuzamban nyomtam vele 9 órát nyáron és nem lett semmi baja.Nagyon meg vagyok vele elégedve.

26.
26.
p3ti
#16: Lehet hogy az Xone akkor amint egy gagyi VHS lejátszó, de az k*rva biztos hogy 12 óra gamelés után sem melegszik fel. Lehet szidni az MS -t, de a szervizes szekcióban eléggé készségesek voltak mindenkivel - amit a Sonyról nem lehet elmondani.
25.
25.
myrte
#23: Az xboxodat ingyen es bermentve kicsereltek a gari miatt, a ps3-mat mar nem. Azzal nem megyunk sokra, ha gari utan 1 evvel tonkre mennek a dolgaink.
Nem mondanam, hogy csunyabb. Sokkal tekintelyesebbnek tunik a halo-s kiszereles a piros ps4 mellett. Izlesek es pofonok.
Nalunk meg egyik konzol se ment tonkre, pedig szep szammal van..
22.
22.
kamgecam
#21: Nem böngészőn keresztül,hanem app-ként van YT ps4-en.
http://www.playstationlifestyle.net/2014/10/29/youtube-ps4-app-now-available-lets-watch-videos-1080p/

Az NFL gamepass szerintem nincs rajta,de azt se tudom mi az.
Mindenkinek más a személyes preferenciája és ez így szép és jó! :)
Kellemes játékot!!!
21.
21.
Thor Vath
Gondolom van youtube a PS-en is a böngészőn keresztül, de a boxon app is van, az egyszerűbb :) Itt nekem inkább az NFL Gamepass app nyomott sokat a latban, meg a meglévő live accountom elvesztése, mert igazán se a PS exkluzív, se az xbox exkluzív játékok nem indítottak be :) A multiplatformok meg gondolom, tényleg szebbek a PS-en, de valahogy kibírom :)
20.
20.
kamgecam
#15: Már miért ne lenne a ps4-en youtube?
Egyébként rengeteg applikációt nyomattak már a géphez,ráadásul kompatibilis a vita-val,a sony okostelókkal meg jövőre a Project Morpheus-al.Kész kis királyságot lehet itt kiépíteni kérem.A live is nagyon egyerűvé könnyen kezelhetővé vált.
Ennek ellenére én sosem ezek miatt szoktam választani hanem a játékok miatt.A sony exkluzív címei jobban érdekelnek,a multiplatform címek szebbek és jobban futnak rajta.Ezért választottam a ps4-et.Mihelyt jön egy olyan cím XO-ra ami érdekel be fogok szerezni egyet,de sem a Forzák sem a Halo-k nem érdekelnek.
A Scalebound ígéretesnek tűnik és a Sea of Thifes nagyon hangulatos.
A lényeg a játék. :)
17.
17.
PaprikaJancsi
#16: Akkor mit használsz, ha valamilyen hiba van, már rögtön nem szentelsz bizalmat egy cégnek. Mert tudod bármilyen márkát veszel, volt mindegyik kisebb-nagyobb hibái.
16.
16.
Falcon
a bizolom már nincs meg amit a 360-as szériahibás gépekkel elkővetek ...mi meg nem felejtünk
15.
15.
Thor Vath
Én is sokat hezitáltam, melyiket vegyem a 360 után és a PS4 felé húztam egészen addig (2015 április), amíg nem tudtam meg, hogy PS4-en nincs se youtube, se NFL gamepass, ezeket pedig megszoktam és legalább annyit használom, mint amennyit játszom. Plusz a LIVE-on lévő barátaim, meg a meglévő egy éves Gold előfizetésem, ami ment volna ki az ablakon... Amikor meg kiderült, hogy a Final Fantasy XV jön ONE-ra is, egyértelmű lett, mire váltok. Szóval néha számítanak az elérhető alkalmazások.
14.
14.
delphijos
Egy konzolnál azért egy kicsit más szerintem a "márkahűség".... Meglepődnék ha valaki kizárólag azért vesz box-ot mert az MS gyártja, vagy PS-t mert azt a Sony. Do ott vannak az exkluzívok ( persze mindíg jönnek új dolgok is, de azt tudja mindenki hogy ha Forza-zni akar, vagy Uncharted-ezni , akkor milyen konzolt "kell" vennie ) az előző generációban összegyűlt barátok, ezeket nem könnyen dobja el az ember.... Itt én inkább ilyen jellegű márkahűségre gondolok, és nem feltétlenül a gyártó cégek iránt érzett "hűségre".
12.
12.
PaprikaJancsi
Le van maradva, viszont a bevétele mindig nő, a lényeg pedig az.
11.
11.
fojesz
#10: De, köszi, hogy szóltál!
10.
10.
Serovics
Nem kevés az a nettó bevétel?
9.
9.
godach
#6: Nekem is van mindkét konzolból, és sosem néztem, hogy melyikben mennyi Mhz van, vagy mennyi memória. A teljesítmény egyedül a PC-n érdekel, de ott is csak két kimenet van. Fut valami vagy nem. Persze, lehet kicsit én értettelek félre. Minden esetre, a konzolok vásárlásánál nálam nem a teljesítmény, hanem az exkluzív kínálat dönt. Ott sem az, hogy melyiket vegyem meg, hanem hogy melyiket hamarabb :D
7.
7.
makkandis
#2: Nem akarlak megbántani, de a márkahűség az egyik legbirkább viselkedés.
6.
6.
strike19
#4: Jó nem azt írtam hogy vallásosan fanatikus vagyok.Pl:Apple hívek.
De most attól hogy valami csak egy cseppet gyengébb attól még nem írom le.
Mert én ezzel a márka hűség szöveggel azokra céloztam akik xbox 360 tulajok voltak és csak azért váltottak PS4-re mert egy cseppet erősebb.
5.
5.
Yanez
#2: Valóban jelentéktelen dolog ez ebben az esetben, mert attól, hogy a PS-től le vannak maradva, még igenis jól állnak. Soha nem értettem azt a logikát, hogy miért megy feltétlenül rosszul annak, aki le van maradva? Viszont veled sem értek teljesen egyet:

"Azért sajnálom az olyan emberek akiket a számok bűvölétebe élnek."

Ez a mondatod sok mindenre nem igaz. Pl ha havi 100.000 ezer helyett, 500.000-et ajánlanak fel megkeresni, akkor megnézném mennyire nem számít a számok bűvölete! :D
4.
4.
godach
#2: No Offense, de a számok bűvöletében élők, egy fokkal sem jobbak mint a márka-hű emberek. Mint mondtam, no offense, de valamit azért megvenni, mert a gyártó xy nagy badarság.
3.
3.
mestermagyar
Itt-ott nem adnak használati utasítást, ez meg az az opció eltűnik... Lassan, de biztosan alakítják ki a stabil, zárt, kihasználható vásárlóközönséget melynek alapja a nem változó (rolling release) windows kiadás, ergo elkerülik a pszcihológiai hatást amikor váltani kell hogy up to date legyen minden.

Minden valószínűséggel ezek az adatok negatív hatással voltak a vásárolt termékeik mennyiségére, így nem mutatják. A végén kizárólag csak a pofánkba tolt marketing alapján érdeklődhetünk majd minden a termékeikkel kapcsolatos dologról.
2.
2.
strike19
Szerintem nincsenek annyira lemaradva.Egyébként meg kit érdekel miből mennyi ment el.Én nem vagyok birka aki megy a nyájjal.Most lehet a PS4 az erősebb de nem sokkal.Lehet a következő konzol 5 év múlva meg az XBOX lesz erősebb.Még se fogom elhajítani a PS5-t.Én márka hű ember vagyok.
Azért sajnálom az olyan emberek akiket a számok bűvölétebe élnek.
Szerintem nem számít az 0,5 Teraflops.
1.
1.
roli33
Ilyen rosszul állnak? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...