Titokban tartja az Xbox-eladásokat a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2015. október 25.
  • Biznisz
Noha a redmondiak már egy jó ideje nem hajlandóak elárulni, hogy mennyi Xbox One-t és Xbox 360-at adtak el pontosan, a jövőben már az összesített Xbox-számokat is titokban fogják tartani.

Befutott a Microsoft legfrissebb pénzügyi jelentése, amely egy nagyon érdekes változást is hozott: nem szerepel már benne, hogy mennyi Xboxot adott el a cég. Noha a pontos platformonkénti bontást (vagyis, hogy mennyi Xbox One és mennyi Xbox 360 fogyott egy adott időszakban) már jó ideje kivezette a cég, az összesített adatok titokban tartása újdonság.

A Microsoft indoklása szerint a jövőben csak az aktív Xbox Live-felhasználók számát adják meg, ugyanis a játékosok aktivitása fontosabb mérőszám, mint az eladásoké. Habár ebben van igazság, meg kell jegyezni, hogy valószínűleg az is közrejátszott a redmondiak döntésében, hogy az utóbbi időben egyre kínosabbá vált a PS4 elhúzása az eladások terén.

A Microsoft játékokból származó bevétele 6 százalékot nőtt éves szinten az elmúlt negyedévben: a Minecraftnek hála a videojátékok eladásai 66 százalékkal pörögtek fel, az Xbox Live-hoz köthető forgalom 17 százalékot javult, míg a konzoleladások 17 százalékkal csökkentek az Xbox 360 miatt. Havi szinten 39 millió aktív játékosa volt egyébként a Live-nak, ez 28 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A teljes Microsoft árbevétele 12 százalékkal csökkent, 20,4 milliárd dollár volt, míg a nettó nyeresége 4,6 milliárd dollárt tett ki, ez 2 százalékos növekedés.

34.
viktro
#13 "Felesleges alkalmazások, amelyeket soha a büdös életben nem fogsz itthon használni, mert nincsenek támogatva? Jah, nagy részük olyan, de ha jövőre jön majd a netflix meg ilyenek ide is, akkor az megint csak egy jó dolog lenne az olyan parasztoknak, mint nekem, akiknek butaTV-jük van."

Na itt van a kutya elasva. Sokkal tobb energiat fektettek bele a fostos (igazan csak az amcsiknak releváns) alkalmazasokba, mint magaba a jatekfelhozatalba. Nem en voltam a celkozonseg, aki jatszani hasznalja a konzoljat, es nem netflixezni, meg NFL meccset nezni. Tehat igy jartak... Spotifyra meg ki sem terek.. Gta kozben elhiheted milyen kellemes bepotyogni a zeneknek a cimet, mintsem hogy balfra fordulok a klaviaturahoz, es maris sz.gepen csapatom a zenemet. A te velemenyed kulonbozik az enyemtol ennyi, en sem fikazlak erte...
33.
greenmelon
#24: Egy nyelvtankönyvet kellett volna inkább bevezetni a köztudatba felétek...
32.
kamgecam
#31: Hát ha 4K-s ps4-et dobnának ki nem igazán hatna meg,azért más volt a hdmi akkoriban mint most egy 4K.
29.
hoaw
2009 vagy 10 óta van meg az Xbox360-on semmi baja nem volt eddig, aztán 1 hónapja kábé pirosan kezdett világítani. Kihúztam a madzagokat a gépből, hagytam úgy 10 percig, visszadugtam, majd semmi baja.
Azóta is vígan használom.:)
27.
kamgecam
#26: Engem nem zavar ha a Ps4 felmelegszik egy kicsit.Télen még jól is jön,kellemesen melegíti a kezemet! :)
Sosem volt gond a géppel pedig már kezdéskor vettem és volt hogy egyhuzamban nyomtam vele 9 órát nyáron és nem lett semmi baja.Nagyon meg vagyok vele elégedve.

26.
p3ti
#16: Lehet hogy az Xone akkor amint egy gagyi VHS lejátszó, de az k*rva biztos hogy 12 óra gamelés után sem melegszik fel. Lehet szidni az MS -t, de a szervizes szekcióban eléggé készségesek voltak mindenkivel - amit a Sonyról nem lehet elmondani.
25.
myrte
#23: Az xboxodat ingyen es bermentve kicsereltek a gari miatt, a ps3-mat mar nem. Azzal nem megyunk sokra, ha gari utan 1 evvel tonkre mennek a dolgaink.
Nem mondanam, hogy csunyabb. Sokkal tekintelyesebbnek tunik a halo-s kiszereles a piros ps4 mellett. Izlesek es pofonok.
Nalunk meg egyik konzol se ment tonkre, pedig szep szammal van..
22.
kamgecam
#21: Nem böngészőn keresztül,hanem app-ként van YT ps4-en.
http://www.playstationlifestyle.net/2014/10/29/youtube-ps4-app-now-available-lets-watch-videos-1080p/

Az NFL gamepass szerintem nincs rajta,de azt se tudom mi az.
Mindenkinek más a személyes preferenciája és ez így szép és jó! :)
Kellemes játékot!!!
21.
Thor Vath
Gondolom van youtube a PS-en is a böngészőn keresztül, de a boxon app is van, az egyszerűbb :) Itt nekem inkább az NFL Gamepass app nyomott sokat a latban, meg a meglévő live accountom elvesztése, mert igazán se a PS exkluzív, se az xbox exkluzív játékok nem indítottak be :) A multiplatformok meg gondolom, tényleg szebbek a PS-en, de valahogy kibírom :)
20.
kamgecam
#15: Már miért ne lenne a ps4-en youtube?
Egyébként rengeteg applikációt nyomattak már a géphez,ráadásul kompatibilis a vita-val,a sony okostelókkal meg jövőre a Project Morpheus-al.Kész kis királyságot lehet itt kiépíteni kérem.A live is nagyon egyerűvé könnyen kezelhetővé vált.
Ennek ellenére én sosem ezek miatt szoktam választani hanem a játékok miatt.A sony exkluzív címei jobban érdekelnek,a multiplatform címek szebbek és jobban futnak rajta.Ezért választottam a ps4-et.Mihelyt jön egy olyan cím XO-ra ami érdekel be fogok szerezni egyet,de sem a Forzák sem a Halo-k nem érdekelnek.
A Scalebound ígéretesnek tűnik és a Sea of Thifes nagyon hangulatos.
A lényeg a játék. :)
17.
PaprikaJancsi
#16: Akkor mit használsz, ha valamilyen hiba van, már rögtön nem szentelsz bizalmat egy cégnek. Mert tudod bármilyen márkát veszel, volt mindegyik kisebb-nagyobb hibái.
16.
Falcon
a bizolom már nincs meg amit a 360-as szériahibás gépekkel elkővetek ...mi meg nem felejtünk
15.
Thor Vath
Én is sokat hezitáltam, melyiket vegyem a 360 után és a PS4 felé húztam egészen addig (2015 április), amíg nem tudtam meg, hogy PS4-en nincs se youtube, se NFL gamepass, ezeket pedig megszoktam és legalább annyit használom, mint amennyit játszom. Plusz a LIVE-on lévő barátaim, meg a meglévő egy éves Gold előfizetésem, ami ment volna ki az ablakon... Amikor meg kiderült, hogy a Final Fantasy XV jön ONE-ra is, egyértelmű lett, mire váltok. Szóval néha számítanak az elérhető alkalmazások.
14.
delphijos
Egy konzolnál azért egy kicsit más szerintem a "márkahűség".... Meglepődnék ha valaki kizárólag azért vesz box-ot mert az MS gyártja, vagy PS-t mert azt a Sony. Do ott vannak az exkluzívok ( persze mindíg jönnek új dolgok is, de azt tudja mindenki hogy ha Forza-zni akar, vagy Uncharted-ezni , akkor milyen konzolt "kell" vennie ) az előző generációban összegyűlt barátok, ezeket nem könnyen dobja el az ember.... Itt én inkább ilyen jellegű márkahűségre gondolok, és nem feltétlenül a gyártó cégek iránt érzett "hűségre".
13.
unrealnoise
#8: Az ilyen emberektől, véleményektől a hideg kiráz, azért mert:

szögezzünk már le pár dolgot báttya:
1.) Az, hogy Xbox One-on van egy csomó alkalmazás, igaz, DE ezek használatát nem kényszeríti senki rád. Sőőt. Ha akarod, fel sem kell telepítened őket. Pont. Ez egy lehetőség. HA kell, használod, örülsz, ha nem, észre sem veszed, nem érdekel, nem látod.
2.) Most belemenjek abba, hogy pl a Youtube alkalmazás milyen hasznos volt az én buta plazma TV-men? PS4-en sokkal később kaptak használható youtube klienst, de ugyanez igaz a natív, real Twitch appra is, amely csak nemrég lett elérhető PS4-en, pedig X1-en már szinte a kezdetektől ott van. Elhanyagolható baromság? Kötve hiszem, hogy az lenne, amikor milliók használják és nézik a gamerek közül naponta.
3.) Felesleges alkalmazások, amelyeket soha a büdös életben nem fogsz itthon használni, mert nincsenek támogatva? Jah, nagy részük olyan, de ha jövőre jön majd a netflix meg ilyenek ide is, akkor az megint csak egy jó dolog lenne az olyan parasztoknak, mint nekem, akiknek butaTV-jük van.
4.) DE: Pl. a Spotify még csak PS4-en érhető el, akkor most azon is egyre több a felesleges rád erőltetett szar? :D Ne vicceljünk már. A lehetőségnek örülni kell; jobb, hogy ha két fogkefe van a fürdőben, mintha egy sem lenne...
12.
PaprikaJancsi
Le van maradva, viszont a bevétele mindig nő, a lényeg pedig az.
11.
fojesz
#10: De, köszi, hogy szóltál!
10.
Serovics
Nem kevés az a nettó bevétel?
9.
godach
#6: Nekem is van mindkét konzolból, és sosem néztem, hogy melyikben mennyi Mhz van, vagy mennyi memória. A teljesítmény egyedül a PC-n érdekel, de ott is csak két kimenet van. Fut valami vagy nem. Persze, lehet kicsit én értettelek félre. Minden esetre, a konzolok vásárlásánál nálam nem a teljesítmény, hanem az exkluzív kínálat dönt. Ott sem az, hogy melyiket vegyem meg, hanem hogy melyiket hamarabb :D
8.
viktro
#6 én azért váltottam x360-ról ps4-re, mert nem tetszett a jelenlegi, és a tervezett ms exclusive felhozatal. Ráadásul a sok "ránk erőltetett" magyaroknak felesleges applikációk, amiket az életben nem fogunk használni, csak hab a tortán. Csak a Forzát sajnálom, de azt nagyon, viszont mindent egybevetve nem bántam meg, hogy nem Xone-t választottam.
7.
makkandis
#2: Nem akarlak megbántani, de a márkahűség az egyik legbirkább viselkedés.
6.
strike19
#4: Jó nem azt írtam hogy vallásosan fanatikus vagyok.Pl:Apple hívek.
De most attól hogy valami csak egy cseppet gyengébb attól még nem írom le.
Mert én ezzel a márka hűség szöveggel azokra céloztam akik xbox 360 tulajok voltak és csak azért váltottak PS4-re mert egy cseppet erősebb.
5.
Yanez
#2: Valóban jelentéktelen dolog ez ebben az esetben, mert attól, hogy a PS-től le vannak maradva, még igenis jól állnak. Soha nem értettem azt a logikát, hogy miért megy feltétlenül rosszul annak, aki le van maradva? Viszont veled sem értek teljesen egyet:

"Azért sajnálom az olyan emberek akiket a számok bűvölétebe élnek."

Ez a mondatod sok mindenre nem igaz. Pl ha havi 100.000 ezer helyett, 500.000-et ajánlanak fel megkeresni, akkor megnézném mennyire nem számít a számok bűvölete! :D
4.
godach
#2: No Offense, de a számok bűvöletében élők, egy fokkal sem jobbak mint a márka-hű emberek. Mint mondtam, no offense, de valamit azért megvenni, mert a gyártó xy nagy badarság.
3.
mestermagyar
Itt-ott nem adnak használati utasítást, ez meg az az opció eltűnik... Lassan, de biztosan alakítják ki a stabil, zárt, kihasználható vásárlóközönséget melynek alapja a nem változó (rolling release) windows kiadás, ergo elkerülik a pszcihológiai hatást amikor váltani kell hogy up to date legyen minden.

Minden valószínűséggel ezek az adatok negatív hatással voltak a vásárolt termékeik mennyiségére, így nem mutatják. A végén kizárólag csak a pofánkba tolt marketing alapján érdeklődhetünk majd minden a termékeikkel kapcsolatos dologról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...