Frissítve: Bezárt a Kojima Productions LA?

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 4.
  • Pletyka
Link másolása
A legújabb iparági pletykák szerint lehúzta a rolót a Kojima Productions Los Angeles-i stúdiója, az összes dolgozót szélnek eresztették. A csapat a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain munkálataiba is besegített.

A Konami mindig képes meglepetést okozni. Több iparági szakember is úgy tudja, hogy a Kojima Productions bezárta a Los Angeles-i részlegét, 35 munkavállaló került így lapátra karácsony előtt.

A pletykát először a 3D Realms veteránja, George Broussard szellőztette meg, majd később a Sony Computer Entertainment America producere, Sam Thompson is megerősítette a Twitteren.

Megjegyeznénk, hogy a Konami vállalati honlapján továbbra is szerepel a Los Angeles-i stúdió, több nyitott állásajánlattal, szóval mindenképpen meg kell várnunk az anyacég hivatalos nyilatkozatát az ügyben.

A Kojima Productions a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain bejelentésével egy időben nyitotta első tengerentúli irodáját, melynek első munkája a Zone of the Enders harmadik része lett volna, de azt a projektet később jegelték. Azóta az új MGS-en dolgoztak a tokiói részleggel közösen.

Update! A Konami immáron hivatalosan is elismerte a KojiPro Los Angeles bezárását a Polygonnak. Az indoklás szerint erre "a fejlesztési erőforrások átszervezése" miatt volt szükség.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...