Már most komoly számokat villantott a Fallout 4

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 11.
  • Biznisz
Link másolása
Évek óta vártunk a Fallout folytatására, így tulajdonképpen nem meglepő, hogy tegnap jóformán mindenki ezzel a játékkal játszott. Közben már arról megy a találgatás, hogy utolérheti-e a Skyrim eladásait az új játék.

Már most beállított egy rekordot a Fallout 4, a Steamen ezzel a játékkal játszottak a legtöbben egyszerre - már ha nem számolunk az állandó szereplő Valve-címekkel, a DOTA 2-vel és a Counter-Strike: Global Offensive-vel.

Ez azt jelenti, hogy a tegnapi nap folyamán volt olyan pillanat, amikor több mint 445 ezren tolták egyszerre a Bethesda játékát, ehhez hasonló (mégis jelentősen kisebb) számot csak a GTA V PC-s változata tudott villantani, azzal a címmel 360 ezren játszottak a megjelenés után, ami szintén rekordnak számított. Oké, a DOTA 2 esetében 765, a CS-ében pedig 585 ezres volt a tegnapi csúcs, de minden más alaposan elmaradt az élbolytól: a Team Fortress 2-nek például 61 ezer, a GTA V-nek pedig 41 ezer játékosra futotta.

Mit tud kezdeni a Skyrim sikerével?

Érdekes kérdés, hogy a Fallout 4 körüli felhajtás elég lesz-e ahhoz, hogy a játék eladásai beérjék a Bethesda házon belüli csúcstartójáét, a Skyrimét? Merthogy nem lesz egyszerű dolga, a Polygon kérésére az EEDAR nevű elemzőcég azt mondta, becsléseik szerint így állnak most a Bethesda-játékok eladásai:

  • The Elder Scrolls IV: Oblibion (2006) - 9,5 millió eladott példány
  • Fallout 3 (2008) - 12,4 millió eladott példány
  • Fallout: New Vegas (2010) - 11,6 millió eladott példány
  • The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) - 22,7 millió eladott példány


Mint látható, a Skyrim meglehetősen jól fogyott, ami az EEDAR szerint nagyrészt nyilván azzal magyarázható, hogy maga a játék jól sikerült, de közrejátszott ebben az is, hogy egy elképesztően méretes konzolos játékostábor férhetett hozzá, hatalmas marketingkampánya volt, ráadásul a játék még mémeket is szült, ami csak fokozhatta az eladásokat.

Habár a Fallout 4-nek viszonylag kevés konzolos játékossal kell beérnie (ugye a PS4 és az Xbox One bázisa még közelében sem jár a PS3-énak és az Xbox 360-énak), ugyanakkor van miben bíznia, például a Steamben: míg a Skyrim idején körülbelül 40 millió aktív játékosa volt a Valve hálózatának, ez a szám mostanra 125 milliósra duzzadt, ami elképesztő tömeg.

Aztán az is a javára szolgálhat, hogy az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a sci-fi játékok, és jobban fogynak, mint a fantasyk. Míg 2005-ben egy fantasy játékból egy év alatt átlagosan 410 ezer példányt adtak el, sci-fiből pedig 640 ezret, most már ott tartunk, hogy míg a fantasy játékokból átlagosan 590 ezer kópia megy el, addig a sci-fi címekből 1,9 millió.

Összegezve tehát jó esélyekkel indul az új Fallout, a siker biztosnak tűnik, és a Skyrim csúcsának megdöntése sem tűnik lehetetlennek. Kíváncsiak vagyunk a végeredményekre!

73.
73.
_NMI_
#72: Mert egy hót egyszerű RPG-szerű valami, amit csak a hype visz el a hátán.

A Game-breaking bug megtalálása csak idő kérdése volt:
http://forums.bethsoft.com/topic/1546438-fallout-4-crash-in-specific-area/
72.
72.
Hab
#61: Miért olyan rohadt fontos neked hogy meggyőzz másokat arról, mennyire szar a Fallout 4. Kb 20 órát játszottam vele, és semmivel se rosszabb mint a 3. Abból a szempontból jobb is, hogy nincs az a bezártság érzésem mint Washingtonban. Bugokat 1-2 láttam, néha leesik az fps. Én imádom, te utálod, ennyi... Nem kell ezért itt örjöngeni, mert marhára nem kiváncsi rád senki.
71.
71.
Most lootoltam pár csavart és ramot a Fallout4-ben, de sajnos alacsony felbontás, mert a windows 3.1 -en a netscape navigator elvitte a 16 megabyte ram felét és nem fértek be a texturák az s3-trio3d/2x-be sem, mert ez csak a 8megabytos változat, de még így is szebb, mint a ps4 + x1 együttvéve ! :D

http://kepfeltoltes.hu/151113/win3.1-netscape4-fallou4_www.kepfeltoltes.hu_.png
69.
69.
br1Koo
#58: Mocskosul nagy butaságokat írsz, a kép amit feltöltöttél valami mocskosul low beállítás lehet, mert nekem ultrán piszok szép a játék, a másik meg hogy ne játsz rpg-vel ha nem élvezed a Fallout 4-et.
66.
66.
Simonus18
#65: upsz, Szerkesztve: "van különbség a warezoz és az eredeti játék között"
65.
65.
Simonus18
#58: ? Ne röhögtess már ezzel a stílussal légyszíves. Oks, valakik felhergelték az agyadat, van ez így, ez az internet, azon belül is a gamekapocs comment szekciója, ami még rosszabb hely. Őszintén szólva nem tudom mire utaltál a hozzászólásodban rám hivatkozva, netán nekem kéne keresni, hogy mennyire bugos egy játék, miközben én is tolom? Pff na hagyjuk már, had örüljön csak az ember ha működik egy gém. Nem kell félni, vannak személyes tapasztalataim eredeti gémek hibáival, sőt, anno megvásároltam steamen a drágalátos New Vegas-t, ami el sem indult. Ami érdekes optimalizálási hibának a problémáján alapult, szóval fogtam, és visszakértem az árát fikázván a developereket hogy még ennyi év után sem voltak képesek kijavítani ezt. Ez van. Vagy az zavar téged, hogy én úgy kezeltem a helyzetet, mintha nem neked lenne igazad és nem lenne "annyira" bugos a gém, mint ahogy te azt állítod? Okés, félig meddig hibáztam, vannak ilyen emberek is akiknek nem megy, rendben, elfogadom. Egyébként nincs azzal semmi gond ha warezozik valaki, azért írtam hogy "én warezozom" mivel természetesen van különbség a warezos és a tört játék között. Így ezzel azt is kifejeztem, hogy van olyan tört, amin nincs ilyen probléma, amivel te, vagy más veled hasonló személy szembesült. Nyilván ezért is folyik a mostani vita ... na ennyi
64.
64.
#63: Akkor te egy szerencse vampir vagy. :D
Neki akkora peche van amit csak a te makod uberel, mivel ez 90%-ban forditva szokott tortenni.
Nem huzott az az intel proci veletlenul?
Nemelyik hibazhat ha huzzak.
Nem veletlen a beallitott gyari orajel...


63.
63.
Ooorky
#54: Nem feltétlenül.
Steam Family Share-en osztva (PC Master Race), nekem full AMD gépen szinte hibátlanul fut (néha a kutya vagy egy ellenfél beragad néhány mp-re), havernak Intel CPU + AMD R9 kombón néha össze-vissza repkednek az emberek, meg csúsznak a földön.

Nekem pont az építkezés az egyetlen dolog ami tetszik (de az nagyon), a kalandozást hagynám a picsába ha nem lenne szükségem nyersanyagokra.
Ha minden jól megy néhány száz óra alatt majd sikerül felvirágoztatni a kis szocialista birodalmamat ahol mindenki egyenlő és én vagyok a legegyenlőbb :D
58.
58.
_NMI_
Itt egy kép sok farokcibálónak: http://kepfeltoltes.hu/151112/f4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Komolyan annyira primitív birkák itt egyesek, hogy azt hiszik, hogy nem játszottam valamivel csak azért, mert negatív véleménnyel vagyok róla? Nem csodálkoznék azon, ha bégetve ülnétek a gép előtt.
HUNRova
Neked külön megjegyzem, hogy hardon tolom, de még így sem egy nagy etvasz a nehézség. Azt írtam, hogy elbaszott a tervezés, mert nincs felépítve a játék, nincs meg a megfelelő görbe, ami az előzőekben megvolt. Nincs miért küzdeni. Ha meg nincs értelme (pardon, _opcionális_) a simsezésnek, akkor végképp nem értem, mi az, ami előrevinné az embert. Ki ne felejtsem a gyűjtögetést. Igen, itt már gond, Te magad írtad le a választ miért. Mert ha kacat, akkor nem kötelező felvenned, itt viszont muszáj ha építgetni akarsz, amit majdnem muszáj, különben nagyon hamar unalomba tud fulladni az egész. A nehézség meg hagy ne abban merüljön már ki, hogy picsánbasz egy DeathClaw mert éppen akkor nincs rajtam PA.

Simonus18, te értelmiségi. Fogod a kis ..verő kezed és begépeled a google-be a megfelelő kulcsszavakat, majd elolvasod, amit találtál. Mellesleg ha ekkora pofád van, hogy warezzal tolom (mintha lenne bármi fogalmad arról, hogy megvettem e vagy nem...), akkor reagálj már valamit a linkelt videómra, amiben a kutyával kiteleportálja a cuccot a jóval később felvehető cuccról. De vannak még ilyen videók, tudod, csak keresni kell ezeket. Van egy másik, amelyik egy trade exploitot használ ki és ezek bizony nem a warez miatt vannak. Sok az ilyen-olyan bugra épülő exploit. Természetesen, mivel te ezekből nem tapasztál semmit, az egész internet hazudik. Nyilván.

Mirror, te drága barika. Tudod van olyan, hogy egyetértés. Te viszont azt állítod, hogy ha egyetértek valamivel vagy valakivel, akkor automatikusan az Ő véleményéhez fogom igazítani a sajátom, majd úgy írom be ide. Elárulom neked, hogy amiket lentebb leírtam, azok bizony a saját tapasztalataim/gondolataim. De ha érzed magadban az erőt, akkor menj fel oda és keresd meg az enyémhez nagyon hasonlító kommentet. Majd írj ha megtaláltad.


Amúgy áruljátok már el nekem, hogy kik vagytok ti, kis porbafingók, akik engem próbálnak itt ellehetetleníteni azáltal, hogy rám fogjátok, hogy warezzal tolom vagy nem is játszok vele? Kik? És miután megvan a válasz, el lehet azon gondolkodni, hogy miért nincsenek annyira j véleménnyel a játékosok a F4-ről, mint ahogy azt ti próbáljátok beállítani. Miért van sok negatív vélemény mindenhol, ahol a játékosok írnak róla, nem csak metán, de steamen is sokkal több a nem ajánlom, mint az ajánlom. Miért nem áll ott a játék emberek ezrei alapján, ahol szerintetek igen? Talán mert igazuk van?
Természetesen dehogy van. Ők mind warezzal tolják, mind hazudnak, mindet lefizették gonosz emberek, hogy lehúzzanak egy játékot. Amúgy érdemes olvasni a prohardver fallout 4 fórumát is.
54.
54.
Simonus18
Nos valaki nagyon gyenge warez verziót töltött le, mivel én lefagyásokkal, komolyabb bugokkal nem találkoztam (az eddigi tipikus bethesda féléken kívül). Fallout 2 és 3 nagy favorit volt, és ez is egész jó eddig, majd a végén kiderül, hogy az eddig felvázolt lehetőségek mennyire töltik be a játék menetét, és mennyire állnak koherensen egymással. Grafika szép, néhol elnagyolt ugyan a level design, de ez a "pörgősebb", akciósabb játékmenetnek is köszönhető. Ez már egy Open world game, ahol tényleg rengeteg lehetőséggel tudsz nekivágni bárminek már az elejétől fogva, és ezek csak hatványozódnak amint haladsz előre. Izgatottam várom a kimenetelét ennek a gémnek. ( 7 hours of gameplay eddig)
48.
48.
Hab
Bár nekem is van pár dolog ami nem tetszik, főleg hogy kivették a skilleket. Ennek ellenére imádom a játékot. Hangulat jó, sztori se rossz sztem eddig.
46.
46.
_NMI_
#45: Óh, a legszebbet kihagytam. Ennyire nem bugos a játék:

https://www.youtube.com/watch?v=9fCQOzqkOGo
45.
45.
_NMI_
Látom vannak, akik kitartanak amellett, hogy a Fallout 4 egy epic játék. Nos, akkor hagy fejtsem ki, miért nem az és miért értek sokszor egyet a "metacrites hülyegyerekekkel". Megjegyzem metacriten nem azt kell nézni, hogy mekkora 1-3 pontokat dobálnak, hanem azt, hogy mit írnak mellé, mert van mit olvasni. Nos, lássuk.

A Bethesda nem tud programozni. Pont. Aki nem hiszi, olvasson utána a dolognak, fos motor, olyan bugok, hogy hihetetlen, bassza meg, többször fagyott le a játékom a F4 futtatása közben, mint az elmúlt két év alatt összesen! Ülnék le egy gép elé, hogy feltörjem, bamm, beragad, nem reagál semmire. Másznék bele a Power Armorba, bamm, beragad... szánalom.
De tudjátok mit? Ne is a hibákba/hülyeségekbe menjünk bele, mert ezekből kibaszott sok van, inkább ragadjuk meg a játék esszenciáját. Miről is kéne szólnia a Fallout 3-nak? Arról, hogy túlélsz. Egy kibaszott túlélő vagy. A Fallout 3-ban nagyszerűen fel volt építve az, hogy akarj valamit. Power Armor? A játék ró részéig csak sejthetted hogy van, aztán láttál párat másokon, majd nagy nehézségek árán eljutottál oda, hogy neked is lett egy. És ez nem csak ezzel volt így, hanem mindennel. Jól össze volt rakva a küzdeni akarás, hogy ha kell valami, dolgozz meg érte. Volt miért hajtani, küzdeni. Itt? Pfff... itt lófasz, az van. Az első max egy órában hozzád vágják a Power Armort, legyalulsz egy DeathClawt, mer fasza csávó vagy.
Kérem szépen hol van az, hogy egy ultra kezdő emberrel indulunk útnak, aki sebezhető, most fedezi fel a számára ismeretlen világot? Sehol. Hol marad a feszültség? Merre keressem? Emlékszik még valakin arra az érzésre, amikor a Fallout 3-ban tartottál valamitől? Na itt ez nincs jelen. Olyan érzése van az embernek, hogy nyugodtan mehet bármerre, nincs mitől félnie.
Fejlődés? Lehetőségek fokozatos megismerése? Hol? Mikor? A játék elején minden az arcodba van vágva, lásd PA vagy az építkezés? Mi az isten akar ez lenni? Sims: Fallout Edition? Mi ez??? Persze sokan élvezik azt, hogy egy egész települést fel lehet benne húzni, de ez is csak az újdonság varázsa és az értelme is kb annyi.
Ez már nem kihívást jelentő szerepjáték, hanem egy családi film, ahol az elbaszott tervezés miatt egy olyan szintű magabiztosság tud úrrá lenni az emberen játék közben, ami a legteljesebb mértékben tönkre vágja az élményt.
Mellesleg van miért játszani? Számomra nem nagyon. A sztori rettenetes, a dialógusok is, ahogy már említettem lentebb... gyűjtögessek háború előtti rozsdás hűtőket, hogy tudjam bővíteni a Simfalum? Na ne röhögtessenek... az a baj, hogy előbb vagy utóbb, de sokaknak el fog menni a kedve attól, hogy folytassa a játékot, mert nincs miért. Már hallom is "de hiszen a felfedezés öröme". Aha. Ami abból áll, hogy mindenre nyomkodod az E-t, ami mozdítható.
42.
42.
Arsenal4ever
Általában igen....bár ha a Witcher nem lenne ungarise néha bajban lennék. Nem feltétlen a küldi szövege miatt hanem az egyéb plusz infok kapcsán...bestiarium, szereplők, etc. Ha itt is sok mellék biszbasz van akkor nehezebben mehet.
40.
40.
Arsenal4ever
Alap angol tudás elég a gamehez vagy komolyabb kell a történet megértése miatt? Irtatok hogy faek egyszerű küldik vannak az elején....Go to, Find, Talk to...stb. Szvsz élvezhető ha vki kevésbé jobb angolból annak is?
38.
38.
Lizard0828
#2: Konkrétan a warezra gondoltam;)
34.
34.
Tokodboy
#26
A nehézségi módok nem befolyásolják az AI viselkedését egyik játékban sem.
33.
33.
TrógerFrank
nem értem ezt a sok fikkancsot, a FO4 nagyon is jó. Gabe és Laci haverommal együtt toljuk, 35órával tettük le magunkat pihenőre. a pipboy szett nagyon jó, a játékba is jól szerepel. mindenki erre várt. most megyek melózni, aztán jelenkezem. igaz nagyon fáradt vagyok, de hát ilyen a gamer élete, nemde? doom metal \m/
28.
28.
drat576
Mivel demó nincs, tegnap előtt éjjel kb 5 órát nyomtam a warez verziót. Nem annyira rossz, de én még várok vele. Pedig volt idejük, nincs mentség, sok a hiba. Számomra nagyon sok olyan dolog van amit rosszul alakítottak ki, nagyon átgondolatlan helyenként. A párbeszédrendszer, ha lehet így fogalmazni nagyon gyenge szerintem. A map nagyon kicsinek tűnik. A kutyától megőrültem, elküldtem a francba. bugok, bugok és bugok. Fontosabb dolgok le lettek egyszerűsítve, helyére betolták a craftingot meg építkezést, háááát, döntse el mindenki maga, nekem (nyersanyag hiányában) ránézésre nem igazán az amit szerettem volna. F3-ban megvoltak az adott fegyverek de voltak tökjó egyedi modellek, itt összevissza esik minden mint a Borderlandsban (ami ott egébként jó volt, de nekem ide nem passzol)

Mégha a hibákat kijavítják akkor talán összeáll belőle valami játszható, de jelenleg számomra egy moddolt F3 vagy NV nyomába sem ér.

Végszó: kedd reggel le is mondtam a rendelésem. ha lesz ebből is olyasmi legendary verzió mint a Skyrimból 1-2 éven belül akkor talán, de akkor is csak talán.

GOTY-ra én se tudok mást mondani mint a W3-at, illetve ha csak PC akkor nekem a GTA5.

F4-hez egy kérdésem lenne: baj (mert a Skyrimnál baj volt) ha kikapcsolom a vertikális szinkronizálást? Mert 60Hz-es a monitorom és nagyon rossz vele célozni, drivernél leszedtem róla és tükörsima lett az irányítás, csak nem tudom h okoz-e gondokat.

Jelenlegi állapotában a warez verziót is töröltem.

Egy kis infó, akiknek nem fut tökéletesen:
http://wccftech.com/fallout-4-pc-performance-analyzed-gameready-drivers-nvidia-amd-gpus-runs-geforce/

Ezek alapján totál jól belőttem, szép is volt és gyors. Ami a W3nál a haj/szőr effect volt az itt kb a godrays. (teljesítmény zabáló)

A legnagyobb pozitívum a játékkal kapcsolatba számomra: TAA, mely egy marha jó élsimítás. Alig vesz le a teljesítményből és minden él gyönyörű sima. Minden játékba ezt kérném ezek után.

Ha ez lenne az utolsó játék a világon akkor azért tolnám. De jelenleg milliónyi jobb dolog van a világban, úgyhogy nem volt türelmem az egészhez.
Tudom, fikageneráció meg stb. De a moziban is én fizetek és elvárom h ne ugráljon a kép.
Ezt se ingyen adja a Bethesda.
Lehet jönni h hát régen sokkal egyszerűbbek voltak a játékok de nem!
Ott a majdnem 10 éves Oblivion és a mai napig fantasztikus és a megjelenés környékén se volt sok baj vele (max a nagy gépigény). Ezzel szemben a Skyrim már sokkal bugosabb volt. Nem annyira az idő számít. Régen is voltak szar, bugos játékok, most is vannak. Nem megmagyarázni kéne h mért szar, hanem javítani (meg tesztelni).

Én ezt a mai trendet egyszerűen nem tudom elfogadni. Meg lehet mindent magyarázni. De jelen esetben, illetve jelen korunkban az ár/érték viszony amivel megdob minket a játékipar nem stimmel. És akkor az olyan dolgokat már nem is sorolom ide mint a PC-s Batman.

Lényeg a lényeg: változás kéne, legalább is jó lenne. Inkább megyek a kertbe kapálni vagy akármi, attól legalább nem öngyilkolják meg magukat az agy -és/vagy idegsejtjeim.
25.
25.
Ruga
Hát skacok ez eddig egy fos, ha összeáll akkor még lehet szar.. Még véletlenül sem lehet egy lapon említeni a w3-al.
22.
22.
Arsenal4ever
Általában leszarom más véleményét ha gamerol van szó. De most se demo csak hype. Ps4 en jatszanek ott még annyi se mint PC-n. Talán még pentium vmin játszottam ennek a gamenak vmi elozmenyevel... ennyi maradt meg. Gondoltam fasza lehet ha mindenki bugyija tiszta nedves lett tőle.... korrekt ungarise véleményt vadászok még. De inkább muternak adom bejglire a zset! Eddig! És még a graf is fos konzolon....phejj! Ingyen kéne adni 6 év fejlesztés mi??? Loszart!
19.
19.
_NMI_
#18: Nem csak én írtam ezt le, ott van a metacritic, szét lehet nézni a vélemények közt, meg hogy melyikkel hányan értenek egyet. Már majdnem kétezren értékelték és, hogy a Mad Maxből idézzek, mediocre.
Egyébként ha nem tudod eldönteni valamiről, hogy megvedd e, szedd le a demót (tudod, a virágbolti verziót) és az alapján döntsd el.
18.
18.
Arsenal4ever
#16: NA VÉGRE MÁÁÁÁÁ! Valaki nyiltan leírja a véleményét. Itt fetreng 2 napja mindenki ezzel a gameval de 2 sornál többet senki nem ír, hogy milyen. Köszönöm hogy Te megtetted! Eddig vaciláltam......hogy megvegyem e! Spóroltál nekem 18k!
17.
17.
crytek
Ennyit a warezról. PC-re is el lehet adni game-eket milliós számokkal csak hát ugye nem bundle szart kell csinálni aztán fröcsögni a warezra.
16.
16.
_NMI_
#15: Ennyi erővel a szarban turkálva is lehet nevetve fetrengeni.
Megmondom őszintén rohadtul nem érdekel senkit és nem is releváns semmilyen szempontból az, hogy mennyit játszottál az előzőekkel. A Fallout 4-gyel sok probléma van és ezek jócskán túlmutatnak a gyenge grafikán.
Kezdhetném azzal, hogy enyhén bugos a játék, komolyan nem volt ideje a Bethesdának kijavítania ezt egy már hosszú évek óta használt motorban? A világ nem él, értem ezalatt, hogy teljesen statikusnak tűik az egész, mint egy díszlet, még a városok is. A kutya rád van erőltetve, az AI-ja kriminálisan hülye, a válaszadások borzalmasak, de úgy en block a dialógusok is, a lip sync hányinger (pedig az előzőekben jó volt), az NPC AI is megér egy misét, a mellékküldetések vérgagyik, Dragon Age Inqusition szindróma - gyűjtögess rozsdás mikrót, tányért, villanyoszlopot stb... vagy nem tudsz craftolni semmit, akik már végigvitték azok szerint a sztori is lapos és kiszámítható... lehetne még bőven sorolni. Ez már nem Fallout szerepjáték.
Nem akarok semmilyen flamewart kirobbantani, de az Év Játéka cím nagyon biztosan robog a Witcher 3 felé.

dcakee
Witcher fanboyok? Ez lesz majd a magyarázat? Elég gyenge próbálkozás lesz a Fallout 4 hibáinak illetve gyengeségeinek az elsimítására. Én nem tartom magam W3 "fanboy"-nak, de azt el kell ismerni, hogy mint szerepjátékot összevetve a F4-gyel, utóbbi jelentősen alulmarad, afféle posztapok DA:I. Hogy csak egy dolgot említsek: fetch questek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...