12 millió példányt szállítottak le a Fallout 4-ből

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 13.
  • Hír
Link másolása
Ahogy az várható volt, óriási sikernek bizonyult a Fallout 4. A Bethesda szerepjátékából 12 millió példányt szállítottak le a boltoknak csak a megjelenés napjára, ami rekordnak számít a kiadónál.

A Bethesda bejelentette, hogy a héten megjelent Fallout 4 eladási rekordot döntött PC-n, PS4-en és Xbox One-on. A szerepjátékból világszerte 12 millió példányt szállítottak le a boltoknak a premierre, ami meghaladja 750 millió dolláros bevételt. A digitális letöltések is rekordot döntöttek, a Steamen is szárnyal az RPG.

Azt még nem tudni, hogy ebből a 12 millióból pontosan hány példány ment el ténylegesen, de nem kell féltenünk a Bethesdát, a Fallout 4 iránt hatalmas volt az érdeklődés. Idén ezt a címet rendelték elő a legtöbben, a Pip-Boy Edition pedig a leggyorsabban fogyó gyűjtői kiadásnak számít a játékiparban.

A kiadó most azon van, hogy még több egységet küldjön szét a boltoknak, és megfeleljen a folyamatos piaci igényeknek.

Összehasonlításként megemlítjük, hogy a Bethesda Game Studios korábbi alkotásából, a Skyrimből négy éve 7 millió példányt szállítottak le a boltoknak, és ennek a felét vásárolták meg 48 óra alatt a rajongók. A The Elder Scrolls ötödik része tavaly januárban lépte át a 20 millió eladott kópiát.

53.
53.
PiszkosFred
#46: Kivalo a hasonlat, utolagos engeldelmeddel hasznalni fogom a jovoben :)
52.
52.
Simonus18
Olyan bugok vannak benne, amilyeneket a Bethesda-tól már megszoktuk. Semmi sem lehet tökéletes, de legalább jönnek az updatek, patchek, van lehetőségük kijavítani. De ami még fontosabb, hogy ezek ellenére is egy fantasztikus, nagyon sok rétegű gém, ami szintén megszokva már Beth-nál, gyakran letehetetlen. Grafikai látvány változatos, zenék még mindig királyak, a világ meg bővebb lehetőségekkel tárul elénk, mint valaha Falloutnál. Nagyon rugalmas a játékmenet, ami a mai rohanó világban eléggé fontossá vált már a gémeknél. Egy szó mint száz: Minőségi anyag.
39.
39.
redsovi
34.
34.
lacinho01
jó játék de tele van bugokkal.......várjuk a patcheket
32.
32.
Hab
#29: Valóban túl nagyok egyes emberek elvárásai. Eddig egyik Bethesda játék sem volt tökéletes, de mindig kaptunk egy csodás világot amiben rengeteg felfedezni való van. 24 játék órám van benne, és még nem érzem hogy elég lenne.
Remélem a fegyverek elrakását hamar megjavítja valaki, jelenleg az zavar a legjobban. Meg jó lenne látni lootolásnál hogy a kacatok milyen nyersanyagot adnak.
31.
31.
br1Koo
#30: Garancia a minőségre*
30.
30.
br1Koo
#8: Elfogyna hidd el ;) Nem a hype miatt, hanem azért mert a Fallout a Beth kezébe garancia. Az elején nekem se tetszett a sok változtatás, de a helyszínekkel, meg a kidolgozottsággal megvett a játék kilóra. Bementem pl a Hubrics Comics-ba. Nem akarok spoilerezni, de pont az ilyen kis csecse egyedi cuccoktól imádtam a 3-at is. Zseniális!
29.
29.
Terawatt
#27: Sose voltam egy fallout fanboy, de megérdemli a hypeot. Néha nagyon az egekben vannak az emberek elvárásai és szerintem mindent megtettek a fejlesztők. Egyik játékuk se volt tökéletes mikor kijött, de game breaking bugot nem találtam és az elég nekem. (nagyon mást se)

Jön majd DLC (skyrim dawnguard életem legjobb dlcje volt so far) meg modolás, ami miatt többször is vissza néznek majd az emberek.
27.
27.
Arian
Szerintem teljesen mindegy, hogy mennyit adtak el belőle, vagy hányan háborognak a metacritic-en. Egy játék sikerére bőven rájátszanak a kiadó/fejlesztő korábbi alkotásai is. Ha valami jó, vagy egyre jobb, akkor a következő címük jobban fogy majd, ha valami rosszul sül el, akkor az emberekben az meg fog maradni és majd az ez utáni játékuk fogja megszívni. És akkor még az évek múlása, valamint a marketing is beleszól. De ez a siker inkább a kiadóé, nem a játéké.
18.
18.
zozo76hun
jojo de grafikailag lehetne picit szebb
13.
13.
Hab
Minnél többet játszom annál jobban tetszik a játék. Nekem a fő sztori is tetszik eddig, és van benne egy zseniális rész amit tegnap láttam :)
11.
11.
Extol
Sokáig rágódtam hogy megrendeljem, de rájöttem, nem lenne rá elég időm.
8.
8.
AnFionn
Ennyit számít a marketing és a hype. Biztos jó játék, de nem hiszem, hogy reklámok és folyamatos szociális média.kampányok nékül is 12 millió fogyna belőle az első héten.
7.
7.
PiszkosFred
#5: Van controller support PC-n, csak halkan jegyzem meg :)
6.
6.
PaprikaJancsi
#5: Hát én úgy halottam, hogy az Fps szám nem a legjobb.
5.
5.
Arsenal4ever
Akkor konzolon fos? Pedig megvettem volna...bár lófaszt nem értem, hogy miért kerül nekem többe ha a konzolomon szarabb a kép mint a gépen. Akkor a PC-sek verhetik egész hétvégén :D na mindegy. Van olyan ami konzolon faszább akkor is...! WASD-ozzon az akinek 6 anyja van! :D
3.
3.
Juha
#2 khm... Bagoly és veréb esete... (Sorry :-))
2.
2.
godach
milliót példányt. Fojesz, szed már össze magad bazki, mert mindig mindent a precizitásra fosz, mostanában viszont, még viccnek is rossz az ellenérved.
1.
1.
elderath
Jó játék, de közel sem ennyire, főleg nem konzolon. Ettől függetlenül gz nekik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...