Az Electronic Arts rágyúr az eSportra?

  • Írta: Shifty
  • 2015. december 11.
  • Biznisz
Link másolása
Andrew Wilson, az Electronic Arts CEO-ja egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy Peter Moore vezetésével elindítják a Competitive Gaming Divisiont, amivel még hangsúlyosabbá szeretnék tenni eSports-jelenlétüket.

Wilson a bejelentésében megerősítette, hogy az Electronic Arts újonnan alapított részlege, az EA Competitive Gaming Division Peter Moore vezérletével igyekszik majd kielégíteni az eSportok rajongóit. A divízió célja egyrészt, hogy az Electronic Arts hivatalos támogatásával a saját játékaik is jobban reflektorfénybe kerüljenek, másrészt fontos számukra, hogy masszív közösséget építsenek fel. A harmadik szempont pedig a szórakoztatás, így élőben is követhető eseményeket fognak szervezni, amiket akár online is nézhetünk.

A fő játékok, mint a már most is népszerű FIFA, a Battlefield 4 vagy a Madden NFL, természetesen központi szerepet játszanak majd a program sikeres megvalósításában, így továbbra is folytatódni fog a FIFA Interactive World Cup, a Battlefield 4-es ESL One és a Madden NFL Live Challange is, miközben rengeteg egyéb regionális megmérettetést is szervezni fog az Electronic Arts.

9.
9.
Olyan hogy e sport nincs.
A sport testmozgas.
A sakk sem az.
Nezem a kepeket es nemelyik ilyen "sportolonak" olyan karja van mint egy koax kabel.
Egy radirnal mehezebb dologtol megszakad a picsaba.
Vicc.
8.
8.
br1Koo
#6: Igen, és tudod mi a legviccesebb az egészben, hogy a Valve által kiadott ládák, kulcsok egyéb dolgok is pofátlanul magas árakon forognak, plusz a skinek is. Viszont azt a játékosok kalibrálják, tehát van egy látszata a dolognak. Sokat számít az is, hogy milyen stílusban adod elő a dolgokat, illetve hogy milyen kidolgozott produktummal játszol, és hát valljuk be a Valve nagyon érti a dolgát, nagyon sok téren.
7.
7.
McDuff
végülis a volt IW-sek nagyja ott van náluk,szal ezt a titanfall-al már el is kezdték...jah,nem :D
6.
6.
Lorthirash
Már látom magam előtt bármilyen játék is lesz ha majd az ember venni akar valami skint esetleg akkor pofátlanul drága lesz + mindenért fizetni kell majd, és nem utolsó sorban maga a játék is csak arról fog szólni hogy tudna legjobban lehúzni

Én már azt a pillanatot várom amikor az EA csődbe megy, esküszöm bontani fogok egy pezsgőt vagy valamit :)
5.
5.
Lorthirash
#4: Akarnak egy szeletet az E-sport részlegből de a valve riot illetve blizzard mellett szerintem esélye sem lesz
4.
4.
Lorthirash
Hát ehhez sokkal több kell mint az EA.
Ez a cég évről évre szarabb játékokat ad ki, és ezek akarnak versenyjátékot csinálni... ez egy vicc :)
3.
3.
TBO0
Rengeteg sebből vérzik ez az egész, de nem is csodálkozom, nevetséges ez a kiadó.
Évente, vagy kétévente megjelenő játékokról beszélünk, ez már magában elég ok ahhoz, hogy ne alakuljon ki kellő játékosbázis ahhoz, hogy komolyan lehessen venni akármelyik címet is, mint versenyjáték. Valószínűleg majd ezekkel az indokokkal akarják igazolni a következő üzleti lépésüket, ami sok-sok mikrotranzakciót és egyéb finomságot foglal majd magába. Az embereknek pedig tetszeni fog. :)
2.
2.
MikelGun82
#1: Ha az általad említett játékokhoz hasonló minősége lenne a kapcsolatoknak a Fifában, netán akár dedikált szerverre is adnának az eSport szekción belül (minimum), akkor ígéretes lehet a dolog, és biztos nagyon népszerű is. Engem nem zavar, ha egy játék ott fejleszt, ahonnan pénz jön, de cserébe adjanak is valamit, mondjuk ne késsenek 1 másodpercet a gomb megnyomásától a "megvalósulásig" a dolgok...
1.
1.
br1Koo
Hát persze, ott a pénz. Elképzelem a fejeseket, ahogy olvassák a híreket a Csgo, Lol, Dota2 pénzforgásokról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...