Bekebelezték a kínaiak a League of Legends alkotóit

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 17.
  • Biznisz
Link másolása
A kínai Tencent eddig is többségi részesedéssel bírt a Riot Gamesben, a minap azonban teljes egészében felvásárolta a League of Legends mögött álló fejlesztőcsapatot.

Már írtunk róla, hogy a tavalyi év legnagyobb játékpiaci árbevételével nem az Activision-Blizzard vagy az Electronic Arts büszkélkedhetett, hanem a kínai Tencent: a cég nyilván a kínai piacra koncentrál elsősorban (ők üzemeltetik a Call of Duty Online-t), de van részesedése a már említett Activisionben, az Epic Gamesben és a Riot Gamesben is.

Sőt! Utóbbiban 2011 óta többségi részesedéssel bírt, a minap pedig kiderült, hogy teljesen bekebelezte a csapatot a cég. Ezt a fejlesztők weboldaláról tudtuk meg, ahol bejelentették, "a cég növekedése és a változó körülmények" miatt változtatnak a munkatársak jutalmazási rendszerén, és ennek a tervnek volt a része az is, hogy a Tencent teljes egészében felvásárolta a céget. Az új jutalmazási rendszer egyébként annyit tesz, hogy a jövőben a Riot teljesítménye alapján, készpénzben osztanak majd bónuszokat.

Érdekesség, hogy a Riot méretes változtatásokra készül League of Legends-fronton is, jövőre az eddigi legnagyobb frissítését adják majd ki a MOBA-nak.

3.
3.
technomaci
Nagyon jó -,-... az eddig nem volt elég, hogy eddig a tenscent elrontott mindent a játkban, most már ők is a tulajdonosok... nagyon fasza...
2.
2.
Superb
Remélem az ügylet után a játék jövőbeni fejlesztése még nagyobb löketet kap, véleményem szerint a jelenlegi MOBA játékok között (HotS, DOTA, SMITE stb.) az egyik legélvezetesebb és legdinamikusabban fejlődő (bár tény, a community néha elég lehangoló)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...